Hypervizorius hypervizoriuje ar ymanoma?

Programinė įranga
Post Reply
User avatar
BackBrain
Posts: 1404
Joined: 2007-02-26 18:29
Location: Vilnius
Contact:

2011-03-21 20:37

Sugalvojau su debesu kompiuterija pazaistu taigi:

Uzduotis:
Reikalingi 3 serveriai galintys "paleisti" MS Hyper-V role.
Neturiu galimybes ekspermentuoti su "gyva" gelezimi taigi mintis.
Paleisti 3 virtualius serverius (MS 2K8 R2) kurie savo ruoztu turetu pakeltas Hyper-v roles.
Deja Hyper-V nesuportina virtualizacijos ir MS virtualiose masinose Hyper-V neveikia.

Klausimas

Galbut jei idiegti i PC VMWare ESX/ESXi/WS arba XEN ar tokiu atveju Guest OS (MS 2K8 R2) tures pilnai funkcionuojancia Hyper-V role ???
Domina nuomone zmoniu kurie bande arba gali pabandyti (aisku uzsisnapshotinus pries tai)

Sorry jei yra tokiu kurie nieko nesuprato.

Šeštadienis
Posts: 32
Joined: 2011-03-17 21:35
Contact:

2011-03-21 20:47

VMWare yra virtualizacija su visom iš to išplaukiančiom pasėkmėm.
Reiks leist ant normalaus HW...

User avatar
evil
Posts: 840
Joined: 2009-07-28 22:16
Location: Kaunas
Contact:

2011-03-21 21:31

Šiaip rimtai neužsiėmiau, bet Ant ESXi Hyper-V suinstaliuoti pavyko, tik Hypervisoriaus procesas nestartuodavo, efektas toks pat lyg iš po BIOS padiseiblintum virtualizaciją. Jausmas toks, kad pirmas Hypervizorius neperduoda priėjimo prie VT antrajam ir viskas tuo baigiaisi. Toliau sadomazo neužsiiminėjau, nusprendžiau kai ateis laikas įsigysiu kitą fizinį kompą, nes nemanau, kad hypervizorius ant hypervizoriaus pavyktų .

Geriausia ką gali išspaust tai ant Hyper-V paleisti VMWare Server ir ant jo leisti guestus, nes VMWare Server nereikia jokių virtualizacijos technologijų ir jis nekaprizingas hardwaro atžvilgiu. Bet įtariu, kad vis vien netiks.

P.S. Gal kam ant Hyper-V pavyko Windows 3.11 paleist? Suinstaliuot šiaip ne taip suinstaliavau, bet nenori startuoti :(

User avatar
BackBrain
Posts: 1404
Joined: 2007-02-26 18:29
Location: Vilnius
Contact:

2011-03-21 21:45

JO panasu kad reik eit ieskot kompo, su VM nieko nesigaus, o gaila norisi "System Center Virtual Machine Manager" pagainiot
Hyper-V nori Intel VT technologijos, o virtualus CPU jo nepalaiko.

Kolkas labiausisi patikes atsakymas:
Wouldn't running a virtulaziation platform on a virtual machine cause a rift in the space time continuium?
Del W 3.11 Ar ijungiai:
Run an Older Operating System such as Windows NT
Image

User avatar
evil
Posts: 840
Joined: 2009-07-28 22:16
Location: Kaunas
Contact:

2011-03-21 21:59

Ir dar reikės ieškoti panašaus kompo. Viliuosi, kad nedings iki to laiko iš prekybos Athlon II X640 - norisi live migration prasitestuoti, ten kaip suprantu reikia identiško CPU. Na ir dar iki pilnos laimės reiktų iSCSI-3 palaikančio SAN'o - dar viena dėžė.

Dėl 3.11 - bandžiau ir su ta varna - nepadeda, greičiausiai problema dėl Video, nėra draiverių grafiniam režimui. Tiek to - yra svarbesnių žaidimų kol kas - SQL 2008 krapštau, 70-450 kitą savaitę :) Kai turėsiu laiko bandysiu kokius draiverius pakišti, nostalgija senom OS užėjo...

User avatar
BackBrain
Posts: 1404
Joined: 2007-02-26 18:29
Location: Vilnius
Contact:

2011-03-21 22:39

Jei uzdesi salia esancia varna tai migracijos metu reikes tik tos pacios arhitekturos CPU, modelis gales skirtis, sitas apribojimas atsirado del to kad Intel ir AMD skirtingai apvalima FP sakicius artai ju tikslumas skiriasi, nors jei pagalvot tai pvz ateina ant intell node uzfreezinta VM bevygdanti 3D NOW, kas bus ??
Mintis:
Node 1 ~ 6VM
Node 2 ~ 6VM
1VM iSCSI targetas Windows Unified Data Storage Server
2VM DC 2008
3VM SQL 2008
4VM SharePoint 2010
5VM Exchange 2010
6VM System Center Data Protector
7VM System Center Virtual Maschine Manager
8VM System Center Operation Manager
9VM System Center Configuration Manager
10VM Windows 7 su Remote Administration Tools
11VM Server 2000 P2V migracijos testavimui
12VM Machina su MED-V ir VDI

O jei cluster gainiot, o jei Exchange ir SharePoint rolem isskaidyti dar 10 VM.
smile, suprantu, jai galima butu infrastruktura virtualizuoti tai dar dar, nes pirkti 3 kompus tai nemano kisenei, nors 3 darbuose dirbu.

User avatar
evil
Posts: 840
Joined: 2009-07-28 22:16
Location: Kaunas
Contact:

2011-03-21 23:31

Nu jei tiek VM'u vienu metu norėsi paleist tai šiaip ar taip vienas desktopas neveš, vien Exchange 2010 be 6GB nesisuka, jei diskai ne RAID tai vienu metu daugiau 5 VM jau flegmiškai veikia. Pats su 18VM sėdžiu, bet tik 6VM dirba, kitus "užpauzintus" laikau. Net SP1 dynamic memory nelabai padeda. MS pasistengė - net kokie Sharepoint 2010 Foundations su SQL Expressu be 2GB sunkiai kruta. Čia įskaitant, kad Serveris yra dedikuotas tik VM'ams ir niekam daugiau.

Šiaip tai ne taip ir brangiai galima antra node'ą susirinkt. Mano atveju kokios deveto korpuso su PSU, MB+CPU+RAM, HDD didelio nereik, jei iSCSI naudot, trečio išvis užtenka kokio puslavonio, kad FreeNAS sudėt, tik kelių diskų raidui. Manau į kokį 800-1000Lt galima tilpt - ne kosmosas. Tik switcho gigabitinio dar reiktų.

User avatar
BackBrain
Posts: 1404
Joined: 2007-02-26 18:29
Location: Vilnius
Contact:

2011-03-22 09:21

Na savaites pasizaidimui 1000 Lt man perbrangu.

Yra budas kaip sutaupyti disk vietos ir IO.
1. Suinstalinam VM, uzupdatinam, defragmentuojam, nushutdowninam, tai bus musu Base Install.
2. Base Install VHD padarome Read Only.
3. Per Hyter-v konsole sukuriame nauja Diferential disk, kurio parent yra Base Install.
4. Kuriame nauja VM, VHD pasirenkame katik sukurta diferential VHD.
5. jei reikai dar VM katojame 3 ir 4 punktus.

Tokiu atveju bent disko vietos sutaupysime tikrai daug, IO IMHO irgi susitaupo.
Na aisku cia tik for testing purposes.
MCP MCTS MCITP:SA/EA MCSA/MCSE:Security

PASSED.70-236/70-270/70-290/70-291/70-293/70-294/70-298/70-299/70-351/70-620/70-640/70-642/70-643/70-646/70-647
NEXT....70-432/70-450/70-659/70-662/70-680/70-685/70-686

User avatar
evil
Posts: 840
Joined: 2009-07-28 22:16
Location: Kaunas
Contact:

2011-03-22 09:30

Niekas negelbėja, jei SATA turi tik 80 IOPS :( Nu bet differential dar nebandžiau - net nesigilinau, kad tokie yra :) Ačiū už patarimą :thumb:

P.S. Paraše klaidelę turi:
MCP MCTS MCIPT:SA/EA MCSA/MCSE:Security

User avatar
BackBrain
Posts: 1404
Joined: 2007-02-26 18:29
Location: Vilnius
Contact:

2011-03-23 19:22

Aciu, pasitaisiau.
Dar vienas "fintas" kuri turi Hyper-V R2.

R2 by default i VM deda SCSI kontroleri, SCSI diskai turi galimybe buti prijungti/atjungti nenushudowninus guest os.
Smulkmena, bet kai yra VM kuriai startuoti visus servisus reikia 3-5h (jo buna ir tokiu gamtos klaidu), tai labai "patogu".

User avatar
evil
Posts: 840
Joined: 2009-07-28 22:16
Location: Kaunas
Contact:

2011-03-23 21:34

O tai kaip sukiši tuos servisus į kitą diską, gi primary disko šiaip ar taip negali atjungt? Čia nebent custom softas? Šiaip pagrinde disko pralaidumą ir RAM'o deficitą sprendžiu su "Save" funkcija - kiekvieną mašiną darau su kuo mažiau rolių, visada laikau paleistas, kai nereikia - paspaudi "Save" ir resursai atlaisvinami. Kai reikia tam tikro serviso (dažniausiai kokio WDS ar pan.) - Pastartuoji užseivintą ir po 30s turi serverį su visais startavusiais servisais. Aišku čia lab'e, production'e licencijos per brangiai kainuotų. Turiu vieną VM darbe, kuris startuoja 18min. ir manau, kad jau labai daug... o 3-5val. - kažkas žiauraus. Ką ten sukišęs?

User avatar
BackBrain
Posts: 1404
Joined: 2007-02-26 18:29
Location: Vilnius
Contact:

2011-03-24 08:35

Cia pas klienta: Oracle, WebServer, CustomApp, pora milijardu irasu duomenu bazeje ir viskas ant 32 bit VM.
CustomApp starto metu nuskaito nuo Oracle duomenis perskaiciuoa/patikrina visas reiksmes, tada atiduoda WebServeriui, kuris viska atrenderina/uzcachina ir per IIS atiduoda vartotojams.

Va tokia nesamone gavosi, nes niekas neinformavo apie duomenu apimtis.
Kaip amerikonai sako:
If You Fail to Plan, You Plan to Fail

User avatar
evil
Posts: 840
Joined: 2009-07-28 22:16
Location: Kaunas
Contact:

2011-03-24 17:00

Jei kalbant biškį į temą - paleidau šiandien tokią baidyklę: Hyper-V ant jo Windows 7 ant jo Oracle VirtualBox ant jo DOS su Windows 3.11. Veikia puikiai. Apibendrinant hypervizorius ant hypervizoriaus įmanoma, tik antrasis turi būti type2, taigi ESXi ar Hyper-V neveiks, bet vat koks VirtualBox - puikiausiai.

Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest