Windows 7 instaliavimas vien tik su baterija?

Operacinės sistemos
Post Reply
User avatar
Lukiz
Posts: 90
Joined: 2007-09-07 15:17
Location: Kaunas
Contact:

2010-12-04 17:12

Kaip apeiti tai, kad neleidžia instaliuot windowsų jei neįkištas laidas į notebook'ą? meta erorą, kad negali instaliuot vien tik su baterija nes gali išsikraut ir t.t. bet iš tikro tas laidas įkištas tik nulūžęs vienas kontaktas ir ant pc nerodo jog įkištas laidas, o pc ištikro krauna normaliai. tai kaip gi apgaut windowsus kad leistų suinstaliuot?

User avatar
iller
Posts: 5302
Joined: 2004-11-25 14:00
Contact:

2010-12-04 17:28

spėju gero laido ieškotis reiks.

User avatar
Lukiz
Posts: 90
Joined: 2007-09-07 15:17
Location: Kaunas
Contact:

2010-12-04 17:36

aš laidų neturiu, o pirktis nesiruošiu, nes kompas draugo, atnešė ir paprašė perrašyt. pamaniau gal eina kaip nors apeit šitą reikalą per kokius nustatymus ar instaliacijos kokius configus pakeist kad jis necheckintų ar įkištas tas laidas ar ne

User avatar
ExP
Posts: 460
Joined: 2010-07-05 18:40
Location: Klaipėda
Contact:

2010-12-04 18:12

nesupyk,bet jeigu tavo draugas nori Win7 vien dėl mados,tai tada soorryy,nes kiek žinau tie winai valgo pusę ramų.
Xp geri,kastruoti geriausi. O dabar apie laidą
tai jis visiškai jį nutraukė ar kaip čia? jeigu liko galas tai prisiklijuok
Image

User avatar
Lukiz
Posts: 90
Joined: 2007-09-07 15:17
Location: Kaunas
Contact:

2010-12-04 18:23

ExP wrote:nesupyk,bet jeigu tavo draugas nori Win7 vien dėl mados,tai tada soorryy,nes kiek žinau tie winai valgo pusę ramų.
Xp geri,kastruoti geriausi. O dabar apie laidą
tai jis visiškai jį nutraukė ar kaip čia? jeigu liko galas tai prisiklijuok
ne aš tai neturiu ko pykt, paprašė ar galiu, nu tai mane nesunku,, tai čia jau ne mano reikalas :)

o dėl laido tai jis kažkas panašaus į šitą: Image ir toj fiškutėj viduj yra toks pimpukas kuris yra nulūžęs ir nekontaktuoja.

User avatar
MaTeL1S
Posts: 1789
Joined: 2005-03-17 17:13
Location: Vilnius
Contact:

2010-12-04 18:50

Čia du laidai. Tai arba krauna ir mato, kad krauna. Arba nekrauna ir mato kad nekrauna. Jei tikrai krauna, o rodo, kad nekrauna, nu tai čia jau gal kompo bėdos kažkokios. Gali instaliuot windausus kitam kompe įdėjęs hardą ir kai jie norės persikraut išjunk, tada įdėk hardą į tą laptopą i įjunk. Ir bus gerai jiems.

User avatar
Lukiz
Posts: 90
Joined: 2007-09-07 15:17
Location: Kaunas
Contact:

2010-12-04 19:12

hmm čia jau biški per sudėtingi, neturiu tam galimybių. jei neišeina kažkaip išjungt to kad nekreiptų dėmesio į tai kad įkištas laidas ar ne nu tai tada nesvarbu.

User avatar
evil
Posts: 840
Joined: 2009-07-28 22:16
Location: Kaunas
Contact:

2010-12-04 19:15

ExP wrote:nesupyk,bet jeigu tavo draugas nori Win7 vien dėl mados,tai tada soorryy,nes kiek žinau tie winai valgo pusę ramų.
Xp geri,kastruoti geriausi. O dabar apie laidą
tai jis visiškai jį nutraukė ar kaip čia? jeigu liko galas tai prisiklijuok

O Man viena bobutė sakė, kad DOS'as geriausia, nes tie XP trečdalį ramų valgo, nesvarbu ąr 1GB ar 16GB... Nieko nėra blogiau už kastruotus Windowsus, tokius dedasi tik 31337 hakeriai ir tiem kam išties to reikia (na pvz komas tik su 64MB RAM'o). Windows 7 veikia ir greičiau ir stabiliau ir patogiau nei XP. Žinoma jei kompas lavonas tai niekas nepadės, bet ant normalaus kompo XP veikia ne greičiau nei Windows 7.
Kas dėl "valgo pusę ramų" tai išvis nei į tvorą nei į mietą - pas mane šiuo metu užimta tik 1064MB iš 3072MB tai tik trečdalis ir tai 220MB iš jų - Firefox. Kompas nenaujas, jau beveik 3m, buvo ir XP pradžioje - Win7 užsikrauna nepalyginamai greičiau, ilgiau dirba ant baterijos ir nereikia draiverių ieškot - beveik viskas veikia "out of box".

Kas dėl Win7 instaliavimo tai galima bandyti "unattended" instaliaciją - bet darbo daugiau, pasirašai konfigūracinį failą ir sušeri jį - visą instaliaciją nieko nereikia spaudyt. Bet ir tai nėra garantijos, kad suveiks. Kitas variantas kaip sakė MaTeL1S - instaliuot ant kito kompo, su kuo panašesniu hardwaru, bet vėlgi nėra garantijos, kad veiks, nes jei vienur ATA, kitur SATA - beveik garantuotai bus restart'o loop'as.
kas liečia krovimą/nekrovimą - gal ne nuo to kompo pakrovėjas? Ir neužtenka galios - būna 65W ir 90W ir veikia net su abejais - bet vienu atveju krauna per silpnai ir apie tai informuojama OS, kištukas įtakos neturėtų turėt.
Gali dar vieną fintą pamėgint - išimt išvis akumuliatorių ir instaliuot tik su pakrovėju, jei nematys baterijos, galbūt susivoks, kad pakrovėjas pajungtas :)

User avatar
Lukiz
Posts: 90
Joined: 2007-09-07 15:17
Location: Kaunas
Contact:

2010-12-04 20:45

evil wrote: Gali dar vieną fintą pamėgint - išimt išvis akumuliatorių ir instaliuot tik su pakrovėju, jei nematys baterijos, galbūt susivoks, kad pakrovėjas pajungtas :)
sakyčiau labai protingas išmąstymas su tuo paskutiniu fintu :)) išgelbėjo :)

kas dėl win7 pilnai sutinku, man jie ir greičiau dirba :)

o dėl pakrovėjo, viskas ten ok, jis krauna, bet nuūžęs vienas kontaktas, galbūt dėl to nerodo kad krauna ir pc neaptinka pakrovėjo, nežinau šiandien pirmą kart matau tą pc tai tik darau tokią prielaidą.

User avatar
Rampage
Posts: 1641
Joined: 2006-06-12 01:25
Location: Kaunas
Contact:

2010-12-05 15:53

MaTeL1S wrote:Gali instaliuot windausus kitam kompe įdėjęs hardą ir kai jie norės persikraut išjunk, tada įdėk hardą į tą laptopą i įjunk. Ir bus gerai jiems.
Veiks? :worried: Kai instalini viename kompe, po to hdd įdedi į kitą, tai neveikia. O kas čia per išmislas?

gabrius
Posts: 3399
Joined: 2004-12-10 20:13
Location: Reutlingen
Contact:

2010-12-05 16:40

Visada galima pabandyt. Jeigu kompų HW panašūs, yra tikimybė, kad veiks. Iki restarto berods tik failus susikelia ir pradžia setupo būna, tik po restarto devaisus instaliuoja.

User avatar
MaTeL1S
Posts: 1789
Joined: 2005-03-17 17:13
Location: Vilnius
Contact:

2010-12-05 16:52

Aš vasarą taip dariau vienam kompui, nes kažkaip streikuodavo biosai ir neidavo ar nustatyt ka būtinų ar kažkas ten negerai būdavo. Tai perinstaliavau. Jei užkrauni tam kompe kuriam instaliuoji ir įdedi į kitą tai jo, blogai. Bet jei tada, kai restartuojasi išimi ir perdedi, tada jie galvoja, kad čia jų hardwaras yra ir gerai jiems tada.

Čia ne teoriniai samprotavimai, o praktiniai pastebėjimai.

User avatar
evil
Posts: 840
Joined: 2009-07-28 22:16
Location: Kaunas
Contact:

2010-12-05 17:56

Galima ir pilnai suinstaliuoti ir tik tada hardą kitur perkelti. Tik prieš tai reikia paleisti komandą:

sysprep.exe /generalize /oobe

Tada įdėjus į kitą kompą ir paleidus kompą prasitęs paskutinis setup'o etapas, tačiau vis vien reikia, kad hardwaras būtų kuo panašesnis. Čia Microsoft'o numatyta praktika, bet išbandyta ir praktikoje.

gabrius
Posts: 3399
Joined: 2004-12-10 20:13
Location: Reutlingen
Contact:

2010-12-05 18:27

evil wrote:Galima ir pilnai suinstaliuoti ir tik tada hardą kitur perkelti. Tik prieš tai reikia paleisti komandą:

sysprep.exe /generalize /oobe

Tada įdėjus į kitą kompą ir paleidus kompą prasitęs paskutinis setup'o etapas, tačiau vis vien reikia, kad hardwaras būtų kuo panašesnis. Čia Microsoft'o numatyta praktika, bet išbandyta ir praktikoje.
Tokius patarimus reikia kur nors į vieną temą sudėt, tikrai daug kam praverstų.

Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 2 guests