Problemos su kompu

Operacinės sistemos
Post Reply
User avatar
Alius
Posts: 64
Joined: 2009-08-09 12:32
Location: Vilnius
Contact:

2010-08-12 22:57

Sveiki,
neseniai draugas atidavė motininę plokštę (Fujitsu-Siemens D1370) kartu su procesoriumi Pentium III ir su dviem RAM'ais po 128Mb. Taigi, susiradau visas kitas detalęs (PSU, HDD ir pan.). Idedu Windows XP CD, suformatuoju HDD, Setup'as nukopijuoja visus failus ir rašo, jog po 15 sek. restartuos. Restartuoja... Ir išmeta:

Code: Select all

Operating system not found.
Bandžiau BIOS'uose visokius nustatymus keisti, bet niekas nesigavo kuomet nežinau kame problema. Paėmiau tą HDD ir prijungiau prie kito kompo. Tenais viską aptiko... :rolleyesa: Gal kas buvo susiduręs su šia problema ir žino kaip ją išspręsti?

Štai mano motininės manual'as jei kam reik: http://uk.ts.fujitsu.com/rl/servicesupp ... 370_uk.pdf

gabrius
Posts: 3399
Joined: 2004-12-10 20:13
Location: Reutlingen
Contact:

2010-08-12 23:36

Kiek teko SU FS motinom susidurt, jos mielai priimdavo XP.
Gali bandyt kitą setup CD bandyt.
O šiaip, reik žaist su BIOS'u.

User avatar
BackBrain
Posts: 1404
Joined: 2007-02-26 18:29
Location: Vilnius
Contact:

2010-08-13 07:21

Na arba padrindime plokste grybauja.
Arba boot devices tik CD (setupas startuoja is CD, HDD net neiesko)

Atsinaujink BIOS, patikrink ar irauktas HDD i boot devices.

User avatar
evil
Posts: 840
Joined: 2009-07-28 22:16
Location: Kaunas
Contact:

2010-08-13 18:14

Man kažkaip atrodo, kažkas su disko MBR ar particijom bus. BIOS'as ne ten ieško boot kodo arba windows jo neįrašė. Reikia patikrinti ar BIOS'e išjungti visokie virus warning, boot disk protect ir t.t. tuomet pabandyt užsikrauti iš bootinio XP CD ir nueiti į Recovery Console - spausti R. Tuomet iš komandinės eilutės panaudoti komandas FIXBOOT ir FIXMBR. Dar galima pabandyt prisijungus prie kito kompo su atitinkama programine įranga pažiūrėti ar disko particija pirminė ir aktyvi, jei ne - padaryti, kad būtų.

User avatar
Alius
Posts: 64
Joined: 2009-08-09 12:32
Location: Vilnius
Contact:

2010-08-13 22:14

gabrius wrote:Kiek teko SU FS motinom susidurt, jos mielai priimdavo XP.
Gali bandyt kitą setup CD bandyt.
O šiaip, reik žaist su BIOS'u.
Buvau dar įdėjes Ubuntu 9.10. Tai irgi viskas gerai isiinstalino, bet ant tos motininės - jokio ženklo.
BackBrain wrote:Na arba padrindime plokste grybauja.
Arba boot devices tik CD (setupas startuoja is CD, HDD net neiesko)

Atsinaujink BIOS, patikrink ar irauktas HDD i boot devices.
Va tame ir bėda :( pajungiu CD-ROM'ą ir rašo, jog jisai stovi trečiajame IDE slot'e (dar kartais ir išvis rašo, jog net ir tas nepajungtas). Na, o HDD nors kaip niekaip neaptinka :( bandžiau, net daryt USER budu, bet ir tas nepagelbėjo (AUTO nepadeda taip pat)
evil wrote:Man kažkaip atrodo, kažkas su disko MBR ar particijom bus. BIOS'as ne ten ieško boot kodo arba windows jo neįrašė. Reikia patikrinti ar BIOS'e išjungti visokie virus warning, boot disk protect ir t.t. tuomet pabandyt užsikrauti iš bootinio XP CD ir nueiti į Recovery Console - spausti R. Tuomet iš komandinės eilutės panaudoti komandas FIXBOOT ir FIXMBR. Dar galima pabandyt prisijungus prie kito kompo su atitinkama programine įranga pažiūrėti ar disko particija pirminė ir aktyvi, jei ne - padaryti, kad būtų.
Ryt grįšiu prie kompo ir pabandysiu šį variantą. Gal kartais kas gausis ;)

P.S. Dar pastebėjau keista fenomeną - kuomet įjungiant BIOS'ą nustatau rankinių būdu kas kuriame IDE slot'ę stovi. perkrovus ir vėl įjungus BIOS'ą visų IDE slot'ų nustatymų pasidaro NONE :| Kiti nustatymai BIOS'e rodos išsisaugoja gerai.

User avatar
Alius
Posts: 64
Joined: 2009-08-09 12:32
Location: Vilnius
Contact:

2010-08-14 22:08

Taigi, išbandžiau išjungti visokius virus warning ir pan. bet tas nepagelbėjo :( Pradėjau įtarinėti HDD, nes prijungiau prie kito kompo ir išmetė lentelė, jog blogas HDD configuration. Teks ieškotis kito HDD... :rolleyesa:

User avatar
mr.eemay
Posts: 345
Joined: 2008-02-10 13:19
Location: Panevezys
Contact:

2010-08-14 23:03

Durnas variantas, bet gal HDD jumper'is ne ten stovi, arba IDE kabelis ne ten įkištas? Teko susidurt su motininėm (tiesa ne FS), kurios boot'indavosi tik iš vieno IDE lizdo.

User avatar
Alius
Posts: 64
Joined: 2009-08-09 12:32
Location: Vilnius
Contact:

2010-08-15 22:14

Na, kad pasileidžia iš kito pc normaliai tai tų jumperių kaip suprantu nereik. :rolleyesa: Bet ir bandžiau su atsuktuvo galvute patrumpinti du pinus, jog persijuntu į master iš slave, tačiau nei kiek nesuregavo. :grrr:

User avatar
mr.eemay
Posts: 345
Joined: 2008-02-10 13:19
Location: Panevezys
Contact:

2010-08-15 22:51

Tai kad iš kito PC pasileidžia nesvarbu, įvairios motininės įvairiai ten reaguodavo kiek teko pačiam susidurt... ;)

User avatar
Alius
Posts: 64
Joined: 2009-08-09 12:32
Location: Vilnius
Contact:

2010-08-15 23:19

mr.eemay wrote:Tai kad iš kito PC pasileidžia nesvarbu, įvairios motininės įvairiai ten reaguodavo kiek teko pačiam susidurt... ;)
Na, tuomet reiks pabandyt perjungti į master su jumperiais. ;) O kur tu jumperių galima įsigyti?

Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 1 guest