HTPC by rkr

Kritikuok projektus, patark, pasakyk ka manai.
User avatar
saitex
Posts: 292
Joined: 2008-11-02 11:48
Location: Silute
Contact:

2011-02-10 15:28

dzap wrote:jei kam reik GALU - kreipkites, spec. pasiulymu galiu pateikt.
VSB nerodo, o būtų gera televizija...

User avatar
X-log
Posts: 526
Joined: 2005-08-13 00:35
Location: Vilnius, Pasilai
Contact:

2011-02-10 16:23

Galetu VSB retransliuoti per interneta ir kad butu galimybe issipirkti tik tam tikru renginiu ziurejima, o tai dabar moketi uz kabeline + dazniausiai sporto paketa tik del vieno kanalo yra isvis nesamone.

Dabar i tema,
rkr-> is kur zadi pirkti 45W amd proca? Jei lietuvoje, tai as jau bandziau - uzsisakiau e240, atveze 250 :)) (Kilobaitas). O siaip nelabai apsimoka toki pirkti, energijos suvartojimas realiai skiriasi pora vatu, o ir pats procas yra letesnis uz "daugiau" energijos vartojancius ekvivalentus (imo - geriau nusipirkti paprasta ir ji underclock'inti).

User avatar
BackBrain
Posts: 1404
Joined: 2007-02-26 18:29
Location: Vilnius
Contact:

2011-02-10 17:39

rkr wrote:Na ir offtopic...

Telikas pas mane 32" vienas geriausiu tokio gabarito. Tradiciskai ribojo kambario dydis. Del "ar verta" 1080p atsakymas paprastas- verta. Del 40gb vilkimosi atsakymas irgi paprastas- neverta :)

Televizija pas mane GALA ir daugiausia ziurimi HD kanalai, nes ne HD dabar jau graudziai atrodo :rolleyesa:

Tipines trukmes filmas (1:30) su 1080p pas mane yra spaudziamas y 8GB (su vienu garso takeliu). Akivaizdaus kokybes skirtumo nematau. Bet galutinai bus aisku kai bus pajungtas kompas y telika.

Del mITX + PCI vga filmam: filmu dekodavimas linuxuose vyksta TIK per CUDA. PCI + CUDA nesu mates ir nera tiklso nes mITX kaina gaunasi panasi kaip mATX. O PCI/AGP vaizduske gaut isvis egzotika :))

Procas: ne visi filmai yra dekoduojami GPU ir vistiek lieka garso dekodavimas ir t.t. Siuo metu planuoju kad to proco apkrova filmo rodymo metu bus ~20%.
Nu as ne is galvos transliuoju:
CLUB 3D GF 8400GS PCI 512MB DVI+VGA 133.39LT (sandelyje 20 taigi gauti be problenu)
INTEL D525MW VGA DDR3 GBLAN M-ITX + CPU 207.94 (Naujas dual core atomas 1.8GHZ)

Geriau/Pigiau nesurinksi.

Tai jei tu 1080p sapudi iki 8GB tai cia jau ne hd. ar as kazko nesuprantu ?

User avatar
X-log
Posts: 526
Joined: 2005-08-13 00:35
Location: Vilnius, Pasilai
Contact:

2011-02-10 17:50

BackBrain wrote: <...>

Tai jei tu 1080p sapudi iki 8GB tai cia jau ne hd. ar as kazko nesuprantu ?
HD, paprasciausiai bitrate sumazinama ~3 kartus.

User avatar
BackBrain
Posts: 1404
Joined: 2007-02-26 18:29
Location: Vilnius
Contact:

2011-02-10 21:00

Nu palaukite, vistiek nieko nesuprantu.
Video kokybe apibudina sekantys dydziai:
Rezoliucija, tarkim 1920*1080 (1080p)
FPS , kadrai per sekunde tarkim 23,976 fps

Tai kas tas bitrate ?? spalvu skaicius ?? nori pasakyti suspaudimo metu is 24 bit spalvu lieka 8 bit.

User avatar
dzap
Posts: 483
Joined: 2010-02-12 02:32
Location: Vilnius-Kaunas
Contact:

2011-02-10 21:07

kad cia isvis pradejom apie 40 gb fullhd kalbet, paskui jau atsirado 7gb 720p filmai pas juos galvoje. Apsispreskit.

gabrius
Posts: 3399
Joined: 2004-12-10 20:13
Location: Reutlingen
Contact:

2011-02-10 21:16

rkr wrote:Tipines trukmes filmas (1:30) su 1080p pas mane yra spaudziamas y 8GB (su vienu garso takeliu). Akivaizdaus kokybes skirtumo nematau. Bet galutinai bus aisku kai bus pajungtas kompas y telika.

User avatar
evil
Posts: 840
Joined: 2009-07-28 22:16
Location: Kaunas
Contact:

2011-02-10 22:22

BackBrain wrote:Nu palaukite, vistiek nieko nesuprantu.
Video kokybe apibudina sekantys dydziai:
Rezoliucija, tarkim 1920*1080 (1080p)
FPS , kadrai per sekunde tarkim 23,976 fps

Tai kas tas bitrate ?? spalvu skaicius ?? nori pasakyti suspaudimo metu is 24 bit spalvu lieka 8 bit.

Taigi suspaudimo algoritmas pagrindinis bitreito sumažinimo kaltininkas. Gi JPEG irgi gali vienokia kokybe suspaust ir kitokia, su video failais dar daugiau variacijų.

User avatar
rKr
Posts: 1150
Joined: 2004-12-28 17:05
Location: Raudondvaris-Vilnius
Contact:

2011-02-11 10:39

Uff...

Vienintelis FullHD apibudinantis parametras yra: 1080 eiluciu (todel ir raso 1080p). 1920 plotis gaunasi del standartinio 16:9 formato. Ir viskas, nei FPS nei bitrate neapibudina lipduko FullHD

Ekvivalenciai su HD, kur 720 eiluciu.

Dabar del dydzio:

Originaliuose yrasuose (~30GB) pastebesite kad daznai yra grudama kruvos garso takeliu (vidutiniskai po ~5). Taip pat dadedama visokiu "the making of" ir t.t. Taigi vien sitai ismetus (ir nelieciant vaizdo takelio) filmo gabaritas sumazeja iki ~15GB.

Toliau yra mazinamas bit rate (cia jau prarandame kokybe). Pirmiausia filmai retai buna 16:9, daznai buna juodi plotai is virsaus/apacios. Nukerpame juos ir suspaudziame "high compression mode" iki tu 8GB.

Del "high compression mode": Kaip ir spaudziant faila su winrar- cia irgi yra suspaudimo lygis. O originalus filmo yrasas turi zema suspaudimo lygi ir auksta bitrate. Del to jis yra lengvai iskoduojamas. Mano telikas laisvai per USB rodo originalu 720p. Taciau net ir SD (~500x800) suspaudus ant max compression jis iskoduoti jau nebesugeba ir dropina frames. Tokiu budu dekodavimo resursu kaina mes sutaupome vietos. O realiai bit-rate sumazinus 2x bet padidinant suspaudima mes beveik neprarandame kokybes. Zodis beveik reiskia kad kokybe YRA parandama, nes bet koks decode-encode vaizda pakeicia, bet normaliai ziurint artifaktai nepastebimi.

Is cia ir yra priezastis kodel as neemiau tokio varianto kaip Atom + PCI VGA, nes gali ir pritrukti skaiciavimo galios.

override
Posts: 209
Joined: 2010-12-09 01:45
Location: Molėtai-Vilnius
Contact:

2011-02-11 13:55

Žinoma, jeigu reikia dažnai perspaudinėti didelius (HD 1080/720p) failus, tada procesorius yra svarbus, ar netgi pagrindinis kriterijus. AMD Athlon II X2 ar Pentium E5xxx/E3xxxx yra pradiniai variantai iš įprastų CPU, bet būdami pakankamai pigus yra puikūs HTPC CPU variantai, ir aišku nepalyginamai galingesni už nettop'ų procesorius.

Jeigu core i3 tvarkingai dirbtų su visais formatais (yra bėdų su BR 24fps) tai būtų mano pasirinkimas - numeris vienas. Na, bet už tą pačią kainą išeina Athlon II 4X, kuris manau pats geriausias variantas perspaudimui pagal savo kaina tik aišku energijos naudos daugiau, taip pat ir kais labiau. Perspaudimas ir panašios užduotys kaip žinome puikiai išnaudoja keliu branduolių privalumus. Žaidimam core i3 daugeliu atveju būtų geriau, bet gal kiek brangoka. Athlon II 2X + GT210 aišku geras derinys ir kaina visai padori, ir spaudimui užtenka galios, bet norint pasyviai aušinti procesorių jau bus papildomos išlaidos, ir mažas korpusas nelabai tiks.

Mano nuomone, jeigu yra pakankamai galingas PC ir reikia antro HTPC, namuose yra išvedžiotas tinklas, ar net stovi NAS, tai aš imčiau ką tik pasirodžiusias AMD Zacate sistemas. Tai galima sakyt galingesnis Atom ION variantas, tik galingesnis procesorius ir su visais pagrindinias HTPC darbais (išskyrus BR 3D) puikiai susitvarkančia, šiek tiek apkarpyta 5450 versija - 6310. Su nauja 10.2 flash versija jau ir youtube 1080P galima žiūrėt esant mažam CPU apkrovimui.Dauguma plokščių turi USB3 ir SATA 6, HDMI audio streaming'as kaip ir pas 5450, toks pat. Kaina netgi mažesnė už Atom analogus. Manau, kad mano HTPC suksis būtent ant Zacate. Energijos sunaudojimas ir šilumos išskleidimas gana panašus kaip Atom analogų. Jau ir pasyviai aušinami variantai pasirodė.
Bet reikia dar kiek palaukt kol iki Lietuvos atkeliaus ir kainos stabilizuosis (jeigu bus "perlenktos"). Tai tiek pamąstymų...

P.s - nepaminėjau turbūt vieno akivaizdaus ir kai kam svarbausio (įskaitant projekto autorių) dalyko - ATI nekokie santykiai su linux...
Last edited by override on 2011-02-12 21:13, edited 1 time in total.
Lenovo T520 / i5-2450 @ 2.5Ghz / Samsung 830 128GB / 8GB / Win 8 Pro.

User avatar
evil
Posts: 840
Joined: 2009-07-28 22:16
Location: Kaunas
Contact:

2011-02-12 20:21

O kokį LCD bandei prijungt?

User avatar
rKr
Posts: 1150
Joined: 2004-12-28 17:05
Location: Raudondvaris-Vilnius
Contact:

2011-02-12 20:36

evil wrote:O kokį LCD bandei prijungt?
Modecom MC-525. Man rodos is taves jy ir pirkau :)

Dabar vis tiek pirmenybe bus pasidaryt pulteli, tai turbut jungsiu per RS-232, o veliau (jei vis dar bus noro) LCD bus per LPT.

User avatar
ResidentEvil
Posts: 2410
Joined: 2007-01-21 00:19
Location: Vilnius, Lithuania
Contact:

2011-02-12 21:19

Tai o kur čia projektas?

anykei
Posts: 218
Joined: 2010-08-21 20:13
Location: Vilnius
Contact:

2011-02-12 21:39

zmogus kompa surinkineja manau cia projektas
1 karta pjauk 9 kartus keikis

User avatar
evil
Posts: 840
Joined: 2009-07-28 22:16
Location: Kaunas
Contact:

2011-02-12 21:41

rkr wrote: Modecom MC-525. Man rodos is taves jy ir pirkau :)

Dabar vis tiek pirmenybe bus pasidaryt pulteli, tai turbut jungsiu per RS-232, o veliau (jei vis dar bus noro) LCD bus per LPT.
Tai tikiuosi sakiau, kad jį dėl to ir parduodu, kad ant Linux neveikia? :worried:

Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 1 guest