Intel Core 2 Duo OC E7300

Viskas apie OC nuo mhz iki ghz :)
User avatar
BackBrain
Posts: 1404
Joined: 2007-02-26 18:29
Location: Vilnius
Contact:

2011-04-28 15:24

Core2Duo pakelt 1GHz tikrai nera sunku, jiems problema buna perlipti 4GHz.
ImageImage

User avatar
ResidentEvil
Posts: 2410
Joined: 2007-01-21 00:19
Location: Vilnius, Lithuania
Contact:

2011-04-28 21:07

ExP wrote:Nelabai jis nori turbintis,arba bent jau nemoku,nustacius Bus speed 320,voltaza 1.3,5 5 5 15,jis bemat neisijungia...
Statyk ramų daugiklį ant 1:1 ar 1:2 tada voltus pakelk bent iki 1.4 ir veiks :)

O max rpm nustatai per prigramkę kuri windowsuose reguliuoja rpm :)

User avatar
ExP
Posts: 460
Joined: 2010-07-05 18:40
Location: Klaipėda
Contact:

2011-04-30 18:25

nera pas manes tokios funkcijos kur nustato ar 2:3 ar 1:1,cia gal jumperis ant motiatkos?(toks biski kvailas klausimas.)
turbut mana motinine yra viena is tu kurios nemegsta kad keistu multiplier
Image

User avatar
fretka
Posts: 86
Joined: 2010-09-11 11:37
Contact:

2011-04-30 21:03

Daba klausykit!Greit padedat šitam žmogui!
Image
Bomžas nelietuviškas žodis

User avatar
Doomas
Posts: 172
Joined: 2010-02-03 10:09
Location: Klaipeda
Contact:

2011-05-01 12:33

:apsales: klausykit.. kaip sakoma is sud.. vasko neispausi, uzturbino gi truputi, turi uztekt, kam kelt ant max, temperaturos bus ribines ir etc...
Kai nuvaziuoja stogas - atsiveria DANGUS.....
Image

User avatar
ResidentEvil
Posts: 2410
Joined: 2007-01-21 00:19
Location: Vilnius, Lithuania
Contact:

2011-05-01 14:41

Šian dar sykį įsitikinau jog turbinimui netgi voltai ne visada turi įtakos...
Vakar nusprendžiau spausti su stock coolleriu maximumą iš E6300 1,86 Ghz, tai kol nepakėliau ram timingų iki 6 6 6 18 tol net nenorėjo pasileisti, o kai pasileisdavo - krisdavo į BSD... Dabar voltažai visi stock :)

Iš 1,86 iki 3,15 kol kas pakėliau, OC apie 65 proc. Pratestuosiu kaip veiks, tada varysiu toliau :)) Kažkada iki 3,5 ėjo kai bitutė :D

Planuose WC, gaila nelabai laiko yra užsiimti tuom pakolkas... tada lappingas ir dar tada - turbinimas iki maximumo, bet reikės ramų greitesnių - 1066 Mhz...
Jaučiu kaip nors neskaudžiai pereisiu prie jų artimiausiu metu :)
Kingstonai 4 GB dual channel gaunasi apie 215 LT.


EDIT: Vienu žodžiu, taip patvirtinau anksčiau parašytą nuomonę ir savo testais pasiektus rezultatus, plius daugumą paveiksliųkų su CPU-Z validacija pamatytų...
Core 2 duo turbiansi neblogai. Tik užkėlus +1 Ghz reikia keisti fazę aušinimo arba bent aušintuvą į geresnį. Bet su stock pakėlus savąjį iki 3,22Ghz ju temperatūros ~51 laipsnį ir keliant toliau - kyla nesveikai. Net 3,33 negaliu be 60 laipsnių pasiekt... :)

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1799148" onclick="window.open(this.href);return false;

User avatar
ExP
Posts: 460
Joined: 2010-07-05 18:40
Location: Klaipėda
Contact:

2011-05-05 16:40

ExP wrote:nera pas manes tokios funkcijos kur nustato ar 2:3 ar 1:1,cia gal jumperis ant motiatkos?(toks biski kvailas klausimas.)
turbut mana motinine yra viena is tu kurios nemegsta kad keistu multiplier
Image

User avatar
ResidentEvil
Posts: 2410
Joined: 2007-01-21 00:19
Location: Vilnius, Lithuania
Contact:

2011-05-05 21:52

Mesk foto iš bioso :)

User avatar
ExP
Posts: 460
Joined: 2010-07-05 18:40
Location: Klaipėda
Contact:

2011-05-12 18:41

man rods radau solution kaip nustatyt 1:1 ir jeigu toks buvo tai kodel nesakėt :D
The FSB/DRAM ratio should be set to 1:1 for best performance.

Select DRAM Configuration and press ENTER.

Set "DRAM Timing Selectable" to "Manual", and set the field value to 533MHz.

-In the Advanced BIOS Features:

Go to "CPU Feature" sub-menu and set "Intel SpeedStep Technology" to Disabled.
Image

User avatar
ResidentEvil
Posts: 2410
Joined: 2007-01-21 00:19
Location: Vilnius, Lithuania
Contact:

2011-05-12 18:53

O ką aš tau daldolinau ? :wallbash: :))

User avatar
ExP
Posts: 460
Joined: 2010-07-05 18:40
Location: Klaipėda
Contact:

2011-05-12 18:54

TU man sakei taimingus keist,ne žodžio apie Kėlimą Mhz :P :D
Aj,sakei ,bet ne tuos :D :P
Image

User avatar
ResidentEvil
Posts: 2410
Joined: 2007-01-21 00:19
Location: Vilnius, Lithuania
Contact:

2011-05-13 00:54

ResidentEvil wrote: Statyk ramų daugiklį ant 1:1 ar 1:2 tada voltus pakelk bent iki 1.4 ir veiks :)
Skaityti moki ? :D :p

User avatar
ExP
Posts: 460
Joined: 2010-07-05 18:40
Location: Klaipėda
Contact:

2011-05-13 05:23

nera pas manes tokios funkcijos kur nustato ar 2:3 ar 1:1,cia gal jumperis ant motiatkos?(toks biski kvailas klausimas.)
turbut mana motinine yra viena is tu kurios nemegsta kad keistu multiplier
čia žn kaip pradedančiajam tai gili pieva tas daiktas,na nieko,paziesiu ka galiu padaryt...

OK
Nustačiau ant 533Mhz ir is 2:3 pasidare 1:2
TURIM 1.4 WOOHOOO,bet nesinori jis man overclockintis,uzhaltina tiesiog
320x10 ir 533 + 1.4 = shit happens.
Image

User avatar
ExP
Posts: 460
Joined: 2010-07-05 18:40
Location: Klaipėda
Contact:

2011-05-15 20:02

nu cmon RE ,galvotas drūtas (gal) vyrs esi,tai pasakysi kas per do x dedasi :D
Image

User avatar
ExP
Posts: 460
Joined: 2010-07-05 18:40
Location: Klaipėda
Contact:

2011-08-05 16:05

Nors nusišauk,vistiek neina pakilt aukščiau 3,4Ghz. ir tie timingai nenusistato...
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1939182" onclick="window.open(this.href);return false;
va,matos kad vaziuoja ant 8-8-8-20,padarius 5-5-5-15 ir tinkamai parinkus voltaza jis nesibootina....
visos tos chrienovos apsaugos kaip speedtech isjungtos,cpu daugiklis dabar ant 310x10...
Image

Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 2 guests