Intel Core 2 Duo OC E7300

Viskas apie OC nuo mhz iki ghz :)
User avatar
ExP
Posts: 460
Joined: 2010-07-05 18:40
Location: Klaipėda
Contact:

2011-04-25 19:11

Sveiki. visu pirma OT. Administratoriai,tvarkykit savo neteisingų slaptažodžio ivedimų apsaugos kodą,nieko ten nerodo.

O dabar prie temos.

Ar galima daugiau išspaust iš senuko E7300 Core 2 Duo ? Dabar vaziuoja ant 3000,1Mhz,su stock itampa.
nesiuskit manes į linką šio forumo su tam skirta tema,nes man reikia kaip ir išsamaus aprašymo,bijau ten sudegint ar dar koki velnią padaryt.

OC Priežastis : Nauji geimai + Serveris laikomas kuris rija tikrai nemažai resursų.

Stock Info :

http://minecraft.uv.lt/cpuid.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Image

User avatar
Doomas
Posts: 172
Joined: 2010-02-03 10:09
Location: Klaipeda
Contact:

2011-04-26 16:12

Galima, tik naudos neturesi dideles jei naudoji serveriui.
Kai nuvaziuoja stogas - atsiveria DANGUS.....
Image

User avatar
ExP
Posts: 460
Joined: 2010-07-05 18:40
Location: Klaipėda
Contact:

2011-04-26 18:03

Doomas wrote:Galima, tik naudos neturesi dideles jei naudoji serveriui.
OC Priežastis : Nauji geimai
Image

anykei
Posts: 218
Joined: 2010-08-21 20:13
Location: Vilnius
Contact:

2011-04-26 18:15

nesitikek kad uzturbinus pc jis ves naujus geimus :D
1 karta pjauk 9 kartus keikis

User avatar
Doomas
Posts: 172
Joined: 2010-02-03 10:09
Location: Klaipeda
Contact:

2011-04-27 06:47

Jei tik geimams.. tai tuo labiau, nors pakeitus VGA reikalai biskuti pageretu, nedaug dar zaidimu kurie reikalauja daugiau nei 2 cores
Kai nuvaziuoja stogas - atsiveria DANGUS.....
Image

User avatar
ExP
Posts: 460
Joined: 2010-07-05 18:40
Location: Klaipėda
Contact:

2011-04-27 15:13

anykei wrote:nesitikek kad uzturbinus pc jis ves naujus geimus :D
Jis veža,až žiūriu į priekį Minimum 5 Metams. beto,OC tikrai būtinas,nes Minecrafto servas ryja 60% Viso CPU,beto biški būna lagai per nemokšas tokius,todėl man reikia tik pagreitinti... ^^
beto noriu pagerint Super PI Rezultata.Man prasau pasakykit kiek sito proco max galingumas?
Image

anykei
Posts: 218
Joined: 2010-08-21 20:13
Location: Vilnius
Contact:

2011-04-27 20:23

zinau viena:
core 2 duo daugiau negu 1ghz pakelt labai sunku,
tai jeigu pakelsi iki 3.6 bus gerai.
apie ram oc nieko nezinau :D
1 karta pjauk 9 kartus keikis

User avatar
ResidentEvil
Posts: 2410
Joined: 2007-01-21 00:19
Location: Vilnius, Lithuania
Contact:

2011-04-28 01:31

anykei wrote:zinau viena:
core 2 duo daugiau negu 1ghz pakelt labai sunku,
tai jeigu pakelsi iki 3.6 bus gerai.
apie ram oc nieko nezinau :D
Core 2 duo daugiau 50 proc yra sunku pakelti, dėl to jog tada jau kyla labai temperatūros, bei ramai ddr II 800 pigūs ne taip lengvai overclockinasi. Toliau jau atsiremiama į FSB kai pasiekiama 400... Nors aš buvau pasiekęs 500 dauguma sakė jog daugiau 530 sunku išspaust nebeaušinant vandeniu...

Tiek žinių.

Image


EDIT: Beje pats tusiu E6300 ant 2,8 Ghz ir 9800GT tai pilnai užtenka, seniausiai žaidžiau COD:Black Ops ir Hot pursuit 2 ar kaip ten vadinos... Buvo no lag praktiškai ;) Vga labai daug reiškia kompui :)

User avatar
ExP
Posts: 460
Joined: 2010-07-05 18:40
Location: Klaipėda
Contact:

2011-04-28 06:12

ResidentEvil wrote:
Core 2 duo daugiau 50 proc yra sunku pakelti..
WOO,Būtent tokio atsakymo ir laukiau,tikrai ačiū tau :)
aiškus pakilt iki 4Ghz absurdiška,na bet gal..

1st Try : STOCK CPU,1,45V,nepatiko windowsams jis ir is 3Ghz krito iki 680Mhz,toliau rr.
2nd Try : 3.1Ghz,1,2V. Stabilu kolkas
core 2 duo daugiau negu 1ghz pakelt labai sunku
???????????? gi jis stock 2.65,is kur tau 1... ^^
Image

User avatar
ResidentEvil
Posts: 2410
Joined: 2007-01-21 00:19
Location: Vilnius, Lithuania
Contact:

2011-04-28 10:51

Šiaip atsiremiama ne į 400 o į 500 su viršum.
Savo gali iki 4Ghz laisvai kelti.

Mažini ramų multiplier, tada voltus iš auto į manual darai biose ir keli fsb, matai tuo pačiu kaip keliasi ramų dažnis, kai pasieks ramų dažnis nominalų tada jau galėsi sustoti kelti fsb, nes tolimesnis OC jau bus jeigu pvz ddr2 800Mhz virš 400 Mhz fsb dažnio, tada jau reikia su taimingais žaisti, laikyti 5 5 5 15, taigi išspausi tu tuos 4Ghz nepergyvenk :)) Ir nebijok ką nors sudeginti :)) Aš pvz jau al 100 kartų galvojau - psio, kaput :D Padarai reset'ą ir toliau skrenda ir overinas. C2D vieni tobuliausių turbinimui procų :)

Šiaip su DDR2 1000Mhz ramais ir geru aušinimu mano galva įmanoma su tuo procu pasiekti ir 5 Ghz, tik reikia maiteko gero irgi, nes valgys visus 200W minimum procas :))

Čia jeigu bus įdomu, mano setupas taip atrodo, fan'as sukasi ant max :)) beveik :))
Tik daugiklis šokinėja 6 ar 7 tai ir dažnis 2400 ar 2800 šokinėja, priklausomai nuo apkrovos.

Image

Crunk
Posts: 30
Joined: 2010-12-04 19:10
Contact:

2011-04-28 11:09

toli grazu nevisos motinines turi galimybe keist ramu multiplier

User avatar
ResidentEvil
Posts: 2410
Joined: 2007-01-21 00:19
Location: Vilnius, Lithuania
Contact:

2011-04-28 11:24

pff pas mane pigiausia tuo metu rasta 965P-S3 ir mažinas kuo puikiausiai , arba reik tada biosą naujint naujausion versijon :)

User avatar
ExP
Posts: 460
Joined: 2010-07-05 18:40
Location: Klaipėda
Contact:

2011-04-28 13:49

ar man rods,ar as jau čia ka nors apsivalgiau,bet C2D + W7 yra Cool,nes buvo BIOS Fail,ir raso tipo geriau paziek kas blogai yra,tai buvo nustatymai 1,24V ir 320 Bus speed,greitis 2,65Ghz :D Dar geriau kad ten yra visokios apsaugos,Throttle ir dar visokie marazmai,kurie lb padeda,bet.... kaip max fan nustatyt?

Ramai beja 667Mhz,ne 800 ir ne 400 :D dabartiniai tai 6 6 15 36
Image

anykei
Posts: 218
Joined: 2010-08-21 20:13
Location: Vilnius
Contact:

2011-04-28 14:21

as sakiau 1ghz pakelt tai butu 3.66ghz :D
1 karta pjauk 9 kartus keikis

User avatar
ExP
Posts: 460
Joined: 2010-07-05 18:40
Location: Klaipėda
Contact:

2011-04-28 15:10

Nelabai jis nori turbintis,arba bent jau nemoku,nustacius Bus speed 320,voltaza 1.3,5 5 5 15,jis bemat neisijungia...
Image

Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 2 guests