Intel P4 2,4ghz

Viskas apie OC nuo mhz iki ghz :)
Post Reply
User avatar
bariga
Posts: 248
Joined: 2007-09-20 15:03
Location: vilnius
Contact:

2011-01-05 16:04

Sveiki. Esu visai naujokas OverClock'e. Noreciau kazka isspaust is savo senuko :) . Gal turite kokiu, anglisku, lietuvisku puslapiu, kur zingsniai parasyta kaip kas ir kaip :)

User avatar
iller
Posts: 5302
Joined: 2004-11-25 14:00
Contact:

2011-01-05 16:19

http://forumas.modding.lt/viewtopic.php?f=32&t=1429" onclick="window.open(this.href);return false; pasiskaityk.

User avatar
UŽkietėjasdūmelis
Posts: 26
Joined: 2011-04-16 23:04
Location: Kur verda gyvenimas, kur merginos ir trauktinė
Contact:

2011-04-18 22:09

Pasirūpink geresnių aušinimu , jai OC darysi jam , ten kokius 500mhz -600mhz bandysi užkelti , nes temperatūros ir taip pas jį yra aukštos, berots apie 42C sukasi kažkas.
Intel 3Ghz/2GB RAM/GeForce FX 5700LE 128MB/WD 500GB, Windows XP SP3/SMG 80GB/PSU 300W/AUDIO: 2x S-90 90W + Philips RC ,Philips 2x45W + 100W vega

gabrius
Posts: 3399
Joined: 2004-12-10 20:13
Location: Reutlingen
Contact:

2011-04-19 00:06

42 yra daug?
AXP silpnutį kai turėjau, būdavo 60 laipsnių ir bėdos nematydavau.

User avatar
nOmad
Posts: 138
Joined: 2007-09-13 10:17
Location: Kaunas
Contact:

2012-03-24 04:39

Laba, aš tai per dauk nesukčiau galvos dėl temp, ta prasme pas mane pastovi jo IDLE temp ~42, kaip P4 tai žema.
Aišku aušinimą standartinį aš pakeitęs. Kelti dažniai.

Įsijunk everestą ir laisvai pamatysi kokį max tavo p4 gali tempti. Maniškis 2,4htC northwodas rašo iki 3060ghz. Aš tiek iš jo ir ištempiau. Ką galiu pasakyti tai ne p4 limituoja, o tavo fsb ir ramai.

Pvz, pas mane yra ddr566 (3-6-6-8) adatos kurie eina ddr400 (2-3-3-5), ir mano laimei ddr320 (2-2-2-5 !).
Kadangi matke ir biosas neduoda statyt fsb:ddr ratio, džiaugiuos tuo dalyku jog prie dd320 automatiškai nuo 1:1 permeta į 5:4. Kas iš to ? Ogi tas kad mano ramai ties dd400 stabiliai fsb telaiko prie žemiausių minėtų taimingų tik 229 (beto biose fsb ribos tik tarp 200-255) o tai telygu ~2,7ghz.

Susidomėjau ddr320 režimu, ir patyrinėjau. Pakeliau ram v iki 2,7v stabilumui, radau tuos jo minimalius taimingus, ir pradėjau kelt fsb be abejonės iškėliau iki 250mhz kas yra lygu 3ghz (12x250mhz; biose nėra funkcijos keisti daugiklio), ir ramai dirba ne ddr320 o ~ddr400 bet esmė jie dirba su (2-2-2-5) taimingais (!) ko įprastai ddr400 režime jie negali (net keista). Be abejonės po keikvieno keitmo memtestu naudojaus, bet aip mandrai kiekvieno testuko tik pora procentų prasukdamas, nes labai jau ilgai tą pilną testą suka).

Šitam sete esu įstates 12cm lygtais aktyvų aušinimą kuris primontuotas mano paties skersai - pučia ora "užkagindamas" atminties lustus, šiaurinį tiltą ir be abejonės proco grotų bokštą ir užmoves dideles grotas ant cpu. Iš kažkas tokio tik kitas modelis

Image
Paėmiau aliuminio vielos ir nunėriau tokius "ūsus" tai aušeką ne prie pat grotos o taip lyg pravertas duris padariau ir nuleidau žemiau kad northbridge grotas dar atjaustų geru oro srautu.

Image (tik jis aukščiau per pus paties aušeko)

Su tokia grota, neklokintas procas dirbdamas be apkrovos net ir be aktyvaus aušintuvo stovi ~49C (tiesa mano maiteko aušintuvas srebia ora savo dugne nuo proco).

Dėl tų taimingų, tai koks skirtumas atminties spartoje ? ddr400(+29fsb) 2336 vs ddr320(+49fsb) 2225.
Taimingų mažinimas beveik tas pat kas dažnių kėlimas žvelgiant į testus, tad reik žiūrėtis testuose. O aš dauk nesigildamas naudojau everesto "benchmarką", ir man gana (greita ir patogu) :

Image
Image

Na 3ghz variantas gretinant su neturbinta sistema (gaila neturiu fotkių, o daryt neketinu), jaučiasi jautresnė, langų atvėrimas progšių ir pan.

3ghz setas
Proco C esant ~50% apkrovai laikosi ~49C. rpm 3k (dzin tas oro šniokštimas).
Matkės ~35C.
Ramai su aliuminkėm. Neturiu kuo matuot C, o liečiant pirštais - nieko įspūdingo.

2.7ghz setas
Skirtumas triukšme šitą setą naudoju kuomet atsibosta proco aušekas, tai nuo 3k sukių numetu iki 1,5k sukių, arba iš viso išjungt galiu (išjungus aišku iki ~60C kyla esant aprkovosm, nors ilgai net ir netestavau), tuo tarpu prie 1,5k sukių dirba tyliai o temperatūros kaip 3ghz variante.

Įdomumno dėlei pastebėjau jog 3g sete kompas dirba stabiliai ties 249 mhz, aukščiau keliant randasi ak persikrovimai nors ir reti.

Sėkmės.

Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 1 guest