Įveik i7 950 X58

Viskas apie OC nuo mhz iki ghz :)
User avatar
Simintis
Posts: 373
Joined: 2008-05-12 13:35
Location: Kaunas
Contact:

2010-11-27 16:52

Pristatau jums ne to kad žvėrį, tačiau gan įdomų aparatą. OC iki 3.844Ghz Windows 64bit. Na o visa kita pamatysit žemiau.
Image
Image
Image Image
Image
Image

naudojama intel motininė nėra pritaikyta turbinimui ir tarsi to būtu maža, jau viena karta keista garantiniame, vėl turi ten keliauti. Intelio biosuose tiesiog nėra normalios turbinimo funkcijos. Maždaug automatika viskas + įtampų reguliavimas.
Naudojamas stock'inis aušituvas, intelis leidžia kilti iki +80C ir tik tada jungia max apsukas. O šiaip tai jam gerai ir 1800RPM
OC iki 3.844 nereikalauja žaidimo su įtampomis.
Maximalus pasiektas OC 4009Mhz, žaidžiant su įtampomis. Toliau prasideda klaidos
Yra atlikti analogiški testai su 4009Mhz WIN7 32bit ir WIN7 64bit. Testų rezultatai gan keisti, dabar manau kad visgi pateikiant duomenis, derėtu su pratestuoti po 3 kartus ir imti vidurki.
Netrukus pristatysiu ir 4009Mhz rezultatus.

gabrius
Posts: 3399
Joined: 2004-12-10 20:13
Location: Reutlingen
Contact:

2010-11-28 03:07

Gražūs skaičiukai, keisčiau draugę į juos!

User avatar
Simintis
Posts: 373
Joined: 2008-05-12 13:35
Location: Kaunas
Contact:

2010-11-28 11:22

Čia yra tas pats kompiuteris, tik įdėtas lėtas laptopinis HDD. Windows 7 32bit. 4Ghz. pirme95 per 25min nieko nepranešė blogo. Rezultatai visiškai kitokie. Vienuose testuose pakilo, kituose, kaip keista, krito. Performance Test CPU morkos krito bene dvigubai. PC wizard 2010 taip pat krito.
Image
Manydamas kad tai OS, arba lėtas kietasis diskas, grižau prie normalaus HDD ir 64bit
http://img199.imageshack.us/img199/8527/80267563.jpg
Na o išvados...
Image

User avatar
dzap
Posts: 483
Joined: 2010-02-12 02:32
Location: Vilnius-Kaunas
Contact:

2010-11-28 13:05

maniskis i5 deda tavo i7, vien del padoresnio ramo.
Ir dar pastebejimas, su nvidia korta darant 3dmark vantage reikia isjungt physx, nes kitaip nieko doro tam rezultate nepamatysi.

User avatar
Simintis
Posts: 373
Joined: 2008-05-12 13:35
Location: Kaunas
Contact:

2010-11-28 14:27

Nu gi jau esu sakęs kad nežinau kaip. Ant naujų draiverių nvidia control panel tik auto ir manual. Ramai čia kingston'o. 1600 berods.

User avatar
dzap
Posts: 483
Joined: 2010-02-12 02:32
Location: Vilnius-Kaunas
Contact:

2010-11-28 15:32

tai ir statyk kad 1600 dirbtu, nes dabar dirba kazkokiais neaiskiais dazniais.
Pirmas pagooglintas vaizdas duoda: http://www.legitreviews.com/images/revi ... nabled.jpg

User avatar
Simintis
Posts: 373
Joined: 2008-05-12 13:35
Location: Kaunas
Contact:

2010-11-28 16:17

Pirmas pagoglintas duoda seną. O naujas atrodo taip: http://img29.imageshack.us/img29/623/physx.png
Kas dėl ramų tai reikės dar karta lysti į Biosus, bet sunkiai ten ką randa AMD fanas.

User avatar
dzap
Posts: 483
Joined: 2010-02-12 02:32
Location: Vilnius-Kaunas
Contact:

2010-11-28 18:23

tai nejau nera funkcijos disabled tiesiog?

User avatar
doweeez
Posts: 135
Joined: 2009-01-25 20:26
Location: Vilnius/Kretinga
Contact:

2010-11-28 18:47

Tai išinstalink physx software iš pc ir turėtu viskas būt ok, jei nežadi enablint jo. Kito būdo nžn.
Simintis wrote:Pirmas pagoglintas duoda seną. O naujas atrodo taip: http://img29.imageshack.us/img29/623/physx.png
Kas dėl ramų tai reikės dar karta lysti į Biosus, bet sunkiai ten ką randa AMD fanas.

User avatar
Simintis
Posts: 373
Joined: 2008-05-12 13:35
Location: Kaunas
Contact:

2010-11-28 19:01

Pasirinkimai trys. CPU, GPU, auto. Tad pabandysiu pašalinti.

User avatar
Alien
Posts: 127
Joined: 2005-12-21 05:46
Contact:

2010-11-28 23:27

dzap wrote:maniskis i5 deda tavo i7, vien del padoresnio ramo.
Ir dar pastebejimas, su nvidia korta darant 3dmark vantage reikia isjungt physx, nes kitaip nieko doro tam rezultate nepamatysi.
idomu kaip jis deda, jei jau i7 860 gerai tvarko taviski :)
q6600@3ghz(lapped) | Titan Fenrir(lapped) | Asus P5E x38 | Corsair 4Gb | MSI 3850 oc | 4x320Gb Raid 0 | Audigy Platinum eX(LM4562 mod)/Solo 7c(tuned) + mivoc SW 1100 A-II | Zalman 600w | LG 22" | Saitek v3 mouse |

User avatar
dzap
Posts: 483
Joined: 2010-02-12 02:32
Location: Vilnius-Kaunas
Contact:

2010-11-29 00:18

cinebench gal ir deda. O daugumoje softo is esmes tas pats ir sueina ir ram daznius ir taimingus. Pvz superpi.

User avatar
citrius
Posts: 194
Joined: 2010-04-28 18:34
Location: Kaunas
Contact:

2010-11-29 13:58

Susiparinau... Ir reikejo tau kisti tuos testus :) 3dmark vantge P score tai pas mane gaunasi panasus gal +50-60 tasku bet cpu score tai pisec 2-3 kartus maziau kas per navarotai? Ant tiek skaiciuoja vikriau tas kelmas... Na koleikas finansai dainuoja romansus taiiii -TURBOOO :D lengva ranka be CPU itampos kelimo ir didesniu problemu su kaitimu = 3.55GHz is 2.8 tesiam maratona...
AMD FX-8350 BE (4.7Ghz), WC Innovatec+, Asus Sabertooth fx990
Corsair Vengeance 1866 CL9 8GB , GeForce GTX770,
SSD OZC Agility3 120GB, WD10EARS, WD10EADS, Platimax 1000W, Antec 1200
X-Fi Platinum Fatal1ty Champion, Razer Taipan & Imperator

User avatar
Simintis
Posts: 373
Joined: 2008-05-12 13:35
Location: Kaunas
Contact:

2010-11-29 16:11

cinebench tai kažkas keisto. 3.84 32/64bit tai panašiai tašku. Pakeliu iki 4.01 ir rezultatas nenormalus. Nors iš akies dirba tiek pat laiko.
Ir šiaip labai sintetinis jis - varto 8 paveiksliukus ant karto. Kada gi realiai pamatyti 8 branduolius ant 100% dirbančius...

Nors tai ir ne mano kompas, pavydo nejaučiu savininkui. Galbūt todėl kad esu AMD fanas ir laukiu buldozerio. O šiuo metu kainų skirtumas džiugina. Bene per pus pigesnė AMD platforma, testuose beveik prisiveja. O gal ir lenkia, rimtai netikrinau dar.

Tuo tarpu šiuo metu kankinuosi su ramais. Niekaip nedirba 1600Mhz. Max ~1400, CPU laikant ant defaulto.
Na pavyko priversti dirbti 1600Mhz, bet toliau jokio OC.

User avatar
dzap
Posts: 483
Joined: 2010-02-12 02:32
Location: Vilnius-Kaunas
Contact:

2010-11-29 17:38

kaip minejai motina intelio, jei nemaisau, tai ner ko noret kad daugiau dirbtu tuomet, ji skirta dirbti savo specifikacijom, t.y. x58 atveju max 1333mhz. Visu kitu gamintoju, tris kaulus isspaudzia bent iki 1800mhz, o rimtesnes ir 2k+ mhz. Tiesa su 6 kaulais turi bedu praktiskai visos mamos.

citrius, tas cpu score toks, nes pas jy neisjungtas physx, ka as ir bandau paaiskint, kad paskui neymanoma nieko lygint kai taip atliekamas testas. Realus i7 ~4ghz cpu vantage score yra apie 25k

Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 1 guest