E8500 turbinimas

Viskas apie OC nuo mhz iki ghz :)
Julius492
Posts: 11
Joined: 2010-04-05 09:31
Contact:

2010-10-30 12:06

Sveikučiai,

Taigi, naujasis Noctua NH-U12P dirba fantastiškai, tad nuspręndžiau, jog reiktų savo E8500 šaunuolį (stock, po 3,16 GHz) paspartinti. Visam šitam reikale esu žalias, tad bijau kažką padaryti ne taip. Kokie būtų patarimai pirmą kartą spartinant kompą? Kokiu gidu vadovaujantis geriausia tai pradėti daryti? Lauksiu atsakymų.

User avatar
zirnis
Posts: 380
Joined: 2009-04-12 11:34
Location: Kaunas
Contact:

2010-10-30 12:11

google tau pades ir sveikas protas

User avatar
dzap
Posts: 483
Joined: 2010-02-12 02:32
Location: Vilnius-Kaunas
Contact:

2010-10-30 12:42

su siuo cpu, jei 4ghz nepadarysi, tai reiskia kazka ne taip padarei. kelis fsb kiek leidzia matke, itampos stenkis 1.36v neperzenkt, nors tai nera reali riba. Ir zinoma stebek thermals, geriausia butu ant load nevirsyti 72C. Bet visa tai tik intelio oficialios ribos. Pats naudojau e8400@1.4V, 4.2ghz, load max temp 78C, du metus ir nieko nebuvo, dabar dar toliau be bedu sukasi pas kita seimininka.

Is forumu tik susidariau ispudy, kad su fsb itampele nepesistengt, nes ji vienintele gali greita mirti cpu prisaukt.

User avatar
iller
Posts: 5302
Joined: 2004-11-25 14:00
Contact:

2010-10-30 16:19

nebūtina kurt atskirą temą kiekvienam gyvenimo atvėjui, juk yra tema pradedantiesiems:
http://forumas.modding.lt/viewtopic.php ... &start=240

User avatar
ExP
Posts: 460
Joined: 2010-07-05 18:40
Location: Klaipėda
Contact:

2010-10-30 18:07

dar vienas kuris neskaitė taisykliu,aš nžn tas taisykles turi grūsti per prievartą...
viewtopic.php?f=2&t=1 TAISYKLĖS
viewtopic.php?f=12&t=835 MODDINGO FAQ
viewtopic.php?f=12&t=1033 TRUMPI KLAUSIMAI
viewtopic.php?f=32&t=1429 OC PRADEDANČIAJAM
paaukojau 2 savo gyvenimo minutes kad naujokams surašyčiau,gėda...
Image

Julius492
Posts: 11
Joined: 2010-04-05 09:31
Contact:

2010-10-31 09:01

Supratau, dėkui.

ExP > Siūlai man trumpų klausimų temos 249 puslapius verst? ;]] Ftw.

Standartinė situacija, naujokas nieko nemoka, tai dabar reikia išdirbt, kad neskaitė taisyklių, ir nesinaudojo paieška. Dėja skaičiau, ir naudojaus, so? Ar labai sunku atsakyt? Objektyvios info ieškau, iš pirmų lūpų, kadangi nesinori sudegint procesoriaus. Ne pirmą kartą juk forume dalyvauju. Anyway, thx.

User avatar
ExP
Posts: 460
Joined: 2010-07-05 18:40
Location: Klaipėda
Contact:

2010-10-31 09:48

Julius492 wrote:Supratau, dėkui.

ExP > Siūlai man trumpų klausimų temos 249 puslapius verst? ;]] Ftw.

Standartinė situacija, naujokas nieko nemoka, tai dabar reikia išdirbt, kad neskaitė taisyklių, ir nesinaudojo paieška. Dėja skaičiau, ir naudojaus, so? Ar labai sunku atsakyt? Objektyvios info ieškau, iš pirmų lūpų, kadangi nesinori sudegint procesoriaus. Ne pirmą kartą juk forume dalyvauju. Anyway, thx.
ar mano atsakyme buvo bent kur nors paminėta,kad turėtum verst 249 psl.?
aš sakiau rašyti ten ir klausti,o nereikalingai kurti temas ^^
Pranešimai: 5 Na taip,dalyvavai 5 kartus forume :)
žodžiu turbink,nesupleškinsi tu to procesoriaus,iki tiek nepasieksi,blogiausiu atveju jis tiesiog neužkraus. =)
Athlonas puikiausiai dirba ant 265x9,bet 270 jau jam blogai,kaip su tavo tentuo tai atleisk nežinau,neaiškiaregys.
Image

Julius492
Posts: 11
Joined: 2010-04-05 09:31
Contact:

2010-12-17 14:28

Taigi, taigi, šiek tiek pažaidžiau su skaičiukais:

Image

Nepadaryta klaidų? Ar RAM taimingai geri? Core voltage ne per aukštas/žemas? Kaip manote, dar kelt? Gal ir kvailoki klausimai, bet esu žalias tam tikrų ryšių tarp įtampų supratime, ir t.t. Lauksiu atsakymų.

User avatar
ResidentEvil
Posts: 2410
Joined: 2007-01-21 00:19
Location: Vilnius, Lithuania
Contact:

2010-12-19 02:23

Mažink ramų daugiklį, iki žemiausio FSB:DRAM. Tada pakelsi ir daugiau, plius taimingus normalius išstatyk ;)
DB tavo DDR2 dirba 960 mhz dažniu, o turėtų 800 esant 400 fsb (400*9,5 = 3800 Mhz).
Šiaip nusipirk ramams heatspreaderius, nesunkiai 6400 iki 1000Mhz dakelsi ;)

Image

User avatar
zebr
Posts: 583
Joined: 2008-05-25 12:39
Contact:

2010-12-19 09:04

Jum gerai.. Mano pc ir neturbintas sudege :|

User avatar
zirnis
Posts: 380
Joined: 2009-04-12 11:34
Location: Kaunas
Contact:

2010-12-19 12:14

prasuk prime95 gera valanda, kad zinotum ar stabiliai sukasi

Crunk
Posts: 30
Joined: 2010-12-04 19:10
Contact:

2010-12-22 20:01

gal cia koks protingas zmogus atsiras

daba esu pakeles savo e84 iki 3.6 ir padares auto vcore, ir galvoju det manual ir ieskot optimalaus ar nesikrust ir palikt auto ? mastau kad ant auto didesni vcore uzsideda nei reikia (speju kad tas sukelia didesnes temp) ar teisingai mastau ? dabai kai ant auto padaryta windowsai rodo stai ka
and idle rodo: 1.27
ant load rodo: 1.23

User avatar
BackBrain
Posts: 1404
Joined: 2007-02-26 18:29
Location: Vilnius
Contact:

2010-12-22 20:24

Jei tokios itampos tai nekreip demesio, vat jei ~1,4 tai tada reiktu susimatyti apie ekologija.

Kas per motina pas tave Asrock uz 150Lt ? labai jau didelis V dropas normaliai matkei.

Crunk
Posts: 30
Joined: 2010-12-04 19:10
Contact:

2010-12-22 20:34

asus p5k

User avatar
BackBrain
Posts: 1404
Joined: 2007-02-26 18:29
Location: Vilnius
Contact:

2010-12-22 21:12

Koks tikslus modelis speju kad ne p5k-e.
IMHO nustatyk ant cpu 1.24 ir isijunk "load line calibration".

Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 1 guest