OC pradedančiajam

Viskas apie OC nuo mhz iki ghz :)
Post Reply
User avatar
BackBrain
Posts: 1404
Joined: 2007-02-26 18:29
Location: Vilnius
Contact:

2009-01-26 15:40

Simas.R wrote:Sveiki,
Norejau paklausti, kiek, jusu nuomone, galima overclockint E8500 su stock'iniu ausinimu? Dekui.
IMHO paziurek koks pas tave stepping (su CPU-Z), jei E0 eis truputi daugiau.
Turetu imti iki 4.5 GHz laisvai, Ziurek kad i RAM neisiremtu.
FSB:RAM daugikli statyk i 1:1 ir pirmyn jei ram 800MHz (PC6400) rai gauname max FSB 400*9.5 (tavo CPU daugiklis) = 3800MHz.
Jei RAM gudresni PC-8500 ir gali suktis ant 533*2=1066 tai max daznis 533 (FSB)* CPU daugiklis = 5GHZ.
Na bet kad 5GHz isspausti tai turbut ORO ausininimo nepakaks, nes CPU itampa ~1.5V turesi statyti ir ant NB itampa pakelti, na ir pati pagrindine plokste tures FSB 533 laikyti 533*4 = 2132 Rated FSB

Realu, bet reikalauja tiesiu rankiu ir antikrizines pinigines.

PS
Eh reikes man savo E5300 (R0) paOCint iki pacio galo, kol oras neatsilo.
MCP MCTS MCITP:SA/EA MCSA/MCSE:Security

PASSED.70-236/70-270/70-290/70-291/70-293/70-294/70-298/70-299/70-351/70-620/70-640/70-642/70-643/70-646/70-647
NEXT....70-432/70-450/70-659/70-662/70-680/70-685/70-686

User avatar
idrlt
Posts: 4
Joined: 2009-03-10 17:29
Location: LT
Contact:

2009-03-10 17:32

Laba , reiktų pagalbos su OC. Pc spec Intel Q6600 2.4GHz, motka Gigabyte GA-P31-S3G, Ram 2x2GB Kingston 800MHz , ir turbūt bus bėdų dėl PSU 420W tiktais. Tikslas būtų iki 3.0GHz. Viskas galėtų būt aišku dėl voltages , nes pats nieko nenusimanau. Ir sakykit kokia detalę reiktų keist, kad pasiekčiau tuos 3.0GHz

User avatar
ResidentEvil
Posts: 2410
Joined: 2007-01-21 00:19
Location: Vilnius, Lithuania
Contact:

2009-03-11 02:44

Nieko nereikes keisti, psu atlaikys :) , eini i BIOS, biski sumazini Memory Multiplier, o tada didini fsb. Lengviau butu tau padeti, jeigu bios'a pafotkintum (su fotiku aisku, nes PrtScrn mygtukas jame neveiks :D ).
Image

User avatar
idrlt
Posts: 4
Joined: 2009-03-10 17:29
Location: LT
Contact:

2009-03-12 19:37

Ačiū, jau pasidariau tik beliko temperatūros, jau labai jos įdomios, kaip pc apkrautas 47-50C tas labai nepatiko, o kai neapkrautas tai tik 37-40C. Tai reikia pirkti aušintuvą , nes dabar su stockiniu. Kaip tau Noctua NH-U12P? Manau vertas dėmesio ir kaina ne per didžiausia apie ~180LT.


OC dariau šitaip , 333x9 FSB , voltage padidinau nuo 1.3250 iki 1.3500 , dėl ramu nelindau tik žinau , kad jie veikia 6-6-6-18.

User avatar
BackBrain
Posts: 1404
Joined: 2007-02-26 18:29
Location: Vilnius
Contact:

2009-03-12 21:11

47-50C labai gera temp, kol nepasieke 60-70 buk ramus.
MCP MCTS MCITP:SA/EA MCSA/MCSE:Security

PASSED.70-236/70-270/70-290/70-291/70-293/70-294/70-298/70-299/70-351/70-620/70-640/70-642/70-643/70-646/70-647
NEXT....70-432/70-450/70-659/70-662/70-680/70-685/70-686

User avatar
idrlt
Posts: 4
Joined: 2009-03-10 17:29
Location: LT
Contact:

2009-03-12 22:25

Tikėkimės :)

User avatar
idrlt
Posts: 4
Joined: 2009-03-10 17:29
Location: LT
Contact:

2009-04-14 17:25

Labas , ir vėl aš. Norėjau paklaust ar viskas čia gerai? Su ram timings ir su FSB|DRAM.

Prieš tai buvo : 400 MHz 6-6-6-18 , o FBS|DRAM 5:6 , tai nežinau ar gerai padariau.
Ar ir išvis čia reikėjo kažką keist?

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=546627

User avatar
BackBrain
Posts: 1404
Joined: 2007-02-26 18:29
Location: Vilnius
Contact:

2009-04-15 21:59

Kokie ram pas tave gamintojas/modelis???
Siap jei atsiverstum SPD tab ten turetu buti toks irasas prie kokiu itampu/timings/daznio tavo ram veikia.
By Default 400MHz 55518
Pas tave 333 55515 tai IMHO siulau FSB/RAM daugikli pakelti, kad ramai ant kokiu ~450MHz 55518 suktusi turetu laikyti ant 1.8 V
MCP MCTS MCITP:SA/EA MCSA/MCSE:Security

PASSED.70-236/70-270/70-290/70-291/70-293/70-294/70-298/70-299/70-351/70-620/70-640/70-642/70-643/70-646/70-647
NEXT....70-432/70-450/70-659/70-662/70-680/70-685/70-686

User avatar
idrlt
Posts: 4
Joined: 2009-03-10 17:29
Location: LT
Contact:

2009-04-16 21:54

Ram tai Kingston PC6400 400 MHz , Dabar jie yra Default 6-6-6-18 400 MHz

User avatar
ResidentEvil
Posts: 2410
Joined: 2007-01-21 00:19
Location: Vilnius, Lithuania
Contact:

2009-05-30 12:49

Taigi validatoriuje parasyta RAM Speed : 333 MHz (1:1) @ 5-5-5-15
Jeigu biosai raso kitaip, dek tokius taimingus ir bandyk krauti kompa, jeigu nepasikraus, nusipirk ant ramu Heat Spreaderius (cia tas metalas kur ant ramu kijuojas) ir bandyk didinti voltus. As su heatspreaderiu savo ramus ant 200Mhz pakeliau, ir pasiekiau ant proco nuo 1.86 iki 3.5 Ghz, prasom :) Nebuvo tiktais ramu to kito puslapiuko ant cpu-z, bet visi kiti viska puikiai irodo :)
http://i144.photobucket.com/albums/r185 ... 1243680637

Dabartine konfiguracija :)
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=576348

EDIT: Netycia uzkabinau kompo dalis ir isijunge BSD :D Nu buvo proga isimti ramus :D
Image
P.S. Net nemaniau kad mano telefas taip gerai fotkina :D
Image

User avatar
Danis11
Posts: 3
Joined: 2009-08-30 22:01
Location: Vilniu
Contact:

2009-09-22 13:42

Tikiuosi dar kas nors gyvena cia ir atsakys man, kodel spartinint cpu rezultatas gaunamas nekoks :( Nuo 2.400mhz keliant viska po biski gaunama tik 2414mhz ;\

Deze : Amd Athlon 64+ X2 4600+ ir 2GB v-data ramai.....
[img]http://modding.lt/client/images/modding_teaser.gif[/img]

User avatar
EDVINAS225
Posts: 4
Joined: 2009-12-25 10:26
Location: VILNIUS
Contact:

2009-12-25 10:43

sweiki,aš ištraukiau sena kompiuteri,ir pagalvojau gal man ji uzturbinti


Mano kompiuterio info


Procesor name AMD Duron 896 mhz (as noreciau uzturbinti nors iki 1Ghz)

256 Mb of RAM

service pack 3

Jei jus žinote tai gal galite parašiti kaip padaryti ?
per bios,arba per kokias programas

User avatar
Aivaras
Posts: 17
Joined: 2010-01-02 13:30
Location: Vilnius
Contact:

2010-01-02 15:43

Sveiki turiu AMD sempron 3200+ proca ikysta GIGABYTE motininej, 1.8ghz.Koks saugiausias OC butu kad nesudegtu nieks?

gabrius
Posts: 3399
Joined: 2004-12-10 20:13
Location: Reutlingen
Contact:

2010-01-02 15:53

Na, kur mūsų ekstrasensai?

Koks steppingas CPU, koks aušinimas, koks korpusas, t.t.

User avatar
Zanast
Posts: 21
Joined: 2010-02-15 10:02
Location: Alytus
Contact:

2010-02-15 10:15

kaip turbinasi msi x48 motinine su q9450??

Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 2 guests