OC pradedančiajam

Viskas apie OC nuo mhz iki ghz :)
Post Reply
qwaldas

2010-02-21 12:31

ImageImageImageImage
Aušinimas stock'inis, bet įsigysiu scyte zipang. PSU coba king 420W, planuoju keist.
Būčiau be proto dėkingas, jei kas step-by-step papaskotų kaip ir kiek galima būtų OC'inti tokią sistemą.

Vėliau planuoju įsigyt E8400, tai klausimas: ar įmanoma su OC'intu E6300 bent priartėti ar prilygti neturbinto E8400 performancui?

User avatar
doweeez
Posts: 135
Joined: 2009-01-25 20:26
Location: Vilnius/Kretinga
Contact:

2010-02-25 19:12

Katik pradėjau overclockint savo pentium 4 630 3ghz procesoriu. Procesoriaus fsb 800. Ram 667mgz. Ligu cpu ratio pakeliau iki 250. O ram nežinau kiek kelti, pakeliau 667mgz, po to kai padidinau 10 ratio, o ram buvo apie 700 nebeisijunge pc tai teko naudoti clear cmos. O dabar 250 ratio užmestas cpu 3.75 ghz o ram užmečiau šį syk ant 500 su kapeikom. Tai jei didinsiu ratio ir neperžengsiu ram 667mgz kompas veiks? Ir koks skirtumas buvau paleides pc 250ratio ir su ram 500 su kapeikom ir 667 mhz ligu dažnis toks pats buvo.

User avatar
svedas
Posts: 2
Joined: 2010-02-14 19:02
Location: Vilnius
Contact:

2010-02-25 19:40

Oi 630 viens is "legendiniu" cpu kurie gali puikiai veikti kaip sildytuvai, pats toki naudojau 3 metus tai zn. Jo išskiriama šiluma yra ~110w ant stock, o jei dar overclokini tai be našesnio CPU aušintuvo neapseisi.

gabrius
Posts: 3399
Joined: 2004-12-10 20:13
Location: Reutlingen
Contact:

2010-02-25 19:43

:)) Mano visas kompas, su LCD, ima 120-130W.
Tokius procus jau downclockint reiktų.
Arba dar variantas - motinos galimybių išsiaiškinimas ir į visokius skelbiu.lt, keitimasis į efektyvesnius CPU.

User avatar
doweeez
Posts: 135
Joined: 2009-01-25 20:26
Location: Vilnius/Kretinga
Contact:

2010-02-25 20:23

žinau,kad tas cpu pečius tai turiu zalman cnps alcu 750 jei gerai prisimenu pawadinima. Temp ant load po owerclockinimo apie 50-55

User avatar
doweeez
Posts: 135
Joined: 2009-01-25 20:26
Location: Vilnius/Kretinga
Contact:

2010-02-26 11:14

motinkė supportina ir quad procesorius, bet abejoju ar apsimoka pirkt, nes po metu ketinu susirinkti socket 1156 pc
gabrius wrote::)) Mano visas kompas, su LCD, ima 120-130W.
Tokius procus jau downclockint reiktų.
Arba dar variantas - motinos galimybių išsiaiškinimas ir į visokius skelbiu.lt, keitimasis į efektyvesnius CPU.

gabrius
Posts: 3399
Joined: 2004-12-10 20:13
Location: Reutlingen
Contact:

2010-02-26 11:16

Čia jau nuo poreikių žmogaus priklauso. Jeigu profesionaliai dirbi su PC, kompas tau uždirba pinigus, tai gal ir apsimoka.

User avatar
doweeez
Posts: 135
Joined: 2009-01-25 20:26
Location: Vilnius/Kretinga
Contact:

2010-02-26 12:13

nu va biose radau ram latency 5-4-4-4-15 ir juos reikia mažinti? Kokie iš to nauda? O overvoltinant ram didėja tik mhz?

gabrius
Posts: 3399
Joined: 2004-12-10 20:13
Location: Reutlingen
Contact:

2010-02-26 12:27

Gali mažinti - dažniau BSOD pamatysi.
Keliant įtampa, dažnis nesikeičia. Didėja dažniausiai tik išskiriama šiluma.

User avatar
Panchio
Posts: 1956
Joined: 2004-12-03 17:04
Location: Kaunas
Contact:

2010-05-17 02:53

gabrius wrote:Gali mažinti - dažniau BSOD pamatysi.
Keliant įtampa, dažnis nesikeičia. Didėja dažniausiai tik išskiriama šiluma.

Gali mazint ir ziuret kaip tie ramai veikia. Buna, kad tas pats ramu modelis nevienodai "pakelia" pamazintus "taimingus"

User avatar
DZdj
pcsupport.lt
Posts: 148
Joined: 2004-12-01 12:00
Location: Vilnius
Contact:

2010-07-24 00:18

Sveiki :clap: Šviežiai susikomplektavau spartesnį PC, įdomu kokį stabilų OC rezultatą galima būtų pasiekti.

Image

Šiek tiek "paknibinėjau" skaičiukus BIOS'e, bet nesu užtikrintas kaip ten viską reikia skaičiuot ir kelt. :worried:

CPU: E8500
MB: Asus P5P43TD
RAM: 2x1GB DDR3 Crucial Ballistix 14400 CL8w/EPP (1800mhz)
Aušinimas: Scythe Ninja 2 + 2X12cm fans

Dabar RAM dažnis nustatytas 1600mhz, visa kita, berods, auto. Būčiau dėkingas, jei rašteltumėt, kokių veiksmų galima imtis toliau; jei turit nuorodų apie E8xxx C2D overclockinimą, taip pat galit pasidalinti :thumb:

User avatar
iller
Posts: 5302
Joined: 2004-11-25 14:00
Contact:

2010-07-24 12:11

nueik į overclockers.ru spartinimo rezultatų bazę ir rasi kokiais dažniais ir daugikliais jis gali stabiliai suktis. Nepamiršk aušinimo. :apsales:

User avatar
DZdj
pcsupport.lt
Posts: 148
Joined: 2004-12-01 12:00
Location: Vilnius
Contact:

2010-07-26 10:56

Damn, nepavyksta daugiau paspartint :wallbash: Vcore leidžia pakelt tik +150mv (iki 1,35v), gal aš kažko neįjungiau? RAM 1600mhz, voltage 1,9v, kilstelėjus iki 1800mhz ir užsave'inus persikrauna kelis kartus ir parašo kad overclockint nepavyko. Gal turit kokių minčių? :eyebrow:

User avatar
BackBrain
Posts: 1404
Joined: 2007-02-26 18:29
Location: Vilnius
Contact:

2010-07-27 21:49

Nevaryk RAM i medi, uzteks ir 1600, CPU itampos truksta tai nelabai toliau eina.
Pagandyk isjungti "C1E Support" ir "Intel(R) SpeedStep(tm) Tech."

User avatar
DZdj
pcsupport.lt
Posts: 148
Joined: 2004-12-01 12:00
Location: Vilnius
Contact:

2010-07-29 07:00

BackBrain wrote:Nevaryk RAM i medi, uzteks ir 1600, CPU itampos truksta tai nelabai toliau eina.
Pagandyk isjungti "C1E Support" ir "Intel(R) SpeedStep(tm) Tech."
OK, pabandysiu, dėkui. O RAM tikrai į medį nevažiuoja prie 1600; paskaitinėjau reviews tai su šitais moduliais ir prie 2000mhz be aušinimo stabiliai sistemos veikia :)

Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 1 guest