OC pradedančiajam

Viskas apie OC nuo mhz iki ghz :)
User avatar
zirnis
Posts: 380
Joined: 2009-04-12 11:34
Location: Kaunas
Contact:

2012-02-10 15:04

tau truksta nuoseklumo, net neturi surpatimo, kaip savo dalis aprasyti, o jau nori spartint, motinines manualo ir net neskaitei, nes ten raso, kad reikia spausti ctrl+F1 biose, kad atsirastu meniu, kur yra spartinimui reikalingi nustatymai

Va gidas http://www.asusreviews.com/forum/showthread.php?tid=6" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=8ewMy7tmpGI" onclick="window.open(this.href);return false;

keli pvz su tavo motinine ir pan CPU
http://www.tomshardware.co.uk/forum/257 ... -g31m-es2l" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forums.overclockers.com.au/showt ... p?t=804079" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.erodov.com/forums/overclocki ... 31356.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.overclockers.com/forums/show ... p?t=617436" onclick="window.open(this.href);return false;

User avatar
tomaxsas
Posts: 106
Joined: 2009-07-22 19:14
Location: Veiveriai
Contact:

2012-07-13 12:05

atėjo šiandien coolink corator DS, dėsim ant S1155 su 3570k, bandysim paturbint. Kitas PC su E5200 ir stock P4 aušintuvu ir lieva termo pasta. Tai bandysim irgi pasižaist pakeisim pastą į stock coolink kur duota ir bandysiu turbint, nes temp labai neblogos idle 39, load 48. Klausimas: E5700 tas pats kas E5200 tik su didesniu dažniu? beto motina pigiausia stovi su G41 lustų rikiniu, bet 3GHz manau galima bus pasiekt?

User avatar
iller
Posts: 5302
Joined: 2004-11-25 14:00
Contact:

2012-07-28 12:34

tomaxsas wrote: Klausimas: E5700 tas pats kas E5200 tik su didesniu dažniu?
http://ark.intel.com/compare/37212,42801" onclick="window.open(this.href);return false;

Andrejka
Posts: 247
Joined: 2012-03-02 20:57
Contact:

2012-08-01 11:56

Su geru ausinimu 4 Ghz liosiai ;)
PC: ASUS P6T Deluxe / X5675@4.5Ghz / 8GB RAM / 256GB SSD / 1TB + 500GB HDD's / Sapphire R9 380X NITRO OC + 850W CORSAIR PSU + CORSAIR H110i GTX
LAPTOP: DELL 3550 + 1TB Samsung EVO850 SSD :))

User avatar
JooZas
Posts: 38
Joined: 2009-09-12 22:00
Location: ukmerge
Contact:

2012-11-21 18:04

Gal kas žino kodėl pakėlus FSB nuo 200mhz iki 215mhz viskas veikia normaliai, bet pakelus iki 216mhz nebeisijungia ekranas? Negi cia turbino ribos tokios žemos gali būti?
Procesorius - amd athlon 64 x2 4000+
Pag. plokšė- MSI K9N SLI

User avatar
ExP
Posts: 460
Joined: 2010-07-05 18:40
Location: Klaipėda
Contact:

2012-11-21 18:21

turbina ;DD biski pc issikele i nauja lygi,kiek zinau i masinas Turbinas deda..; DD
Image

User avatar
Justin
Posts: 261
Joined: 2011-12-27 20:58
Location: Vilkaviškis
Contact:

2012-11-21 19:21

sios kartos amd procesoriai beveik nesiturbina, jie turbinasi beveik kaip p4 :)
AMD Phenom II 955 BE @3.8 GHz / Club 3D Radeon R9 290 / Gigabyte GA-990XA-UD3 / Seagate 500GB 5400RPM + Samsung 320HJ / 2X2GB Kingston DDR3-1333 667 MHz / bequiet! POWER ZONE 850W / Scythe Yasya / Win 8 PRO 64-bit

DjBooS
Posts: 3
Joined: 2013-07-02 21:26
Contact:

2013-07-02 21:32

Sveiki, neesu kompose visiškai jau žalias, kaip nežinia kas. Bet visgi, turiu spragu. Turiu Asrock g31m-vs2 mamka, Q8400 procesoriu, Asus Geforce GT440 ir 4gb ramo. Taigi, atėjau su klausimu dėl OC. Mėginant daryti OC procesoriui, keičiant dažnius (nepamenu tiksliai kaip vadinasi mamkoi), iškart pakeitus, nesvarbu kiek, nors ir (pvz iš 100 padarius 101) nebemato hdd. Ta prasme, kompas veikia, viskas lyg ir gerai, bet HDD dingsta, ir jeigu gerai pamenu, dingsta tas HDD, kuriame yra windows'ai. Gal sulauksiu patarimu, kur šaknis pakastos? :)

User avatar
DjBendis
Posts: 479
Joined: 2008-12-20 16:01
Location: Kaunas
Contact:

2013-07-02 22:33

Sunku ka tau ir patarti. Nebent atsinaujinti bios. Dazniausei po oc buna kitokios bedos. Pagrindines tai kai ijungi pc jis veikia bet nieko nematai, nes ramai ir vaizdo plokste atsisako tinkamai dirbti:) Bet kad nematytu hdd bent jau as nesu susidures. Pas tave turetu buti bent keli proco oc nustatymai. Gal tu tiesiog ne nuo tu pradejai tu keli fsb. Pabandyk pakeisti mhz o tik po to kitus skaiciukus po biskuti kelk :)
AMD Phenom(tm) II X6 1075T xspc block|Crucial® Ballistix® Tactical Tracer 16GB|ASUS R9 290|VGA Cooler: Aqua Computer kryographics Hawaii 290|OCZ ZT SERIES 750W|SABERTOOTH 990FX|Corsair Obsidian 750 D|Fans: Corsair AF 140|Kingston Hyperx 240|Radeon R7 240

DjBooS
Posts: 3
Joined: 2013-07-02 21:26
Contact:

2013-07-02 22:54

Štai kas pas mane biosose. Ir kas labiausiai nepatinka man, niekur nerandu kur keisti voltaža procesoriaus.

Image

User avatar
Justin
Posts: 261
Joined: 2011-12-27 20:58
Location: Vilkaviškis
Contact:

2013-07-02 23:05

voltazo pas tave kelt neina, nes ASRock savo ekonomine motka padare ekonomine :) O pci-e frequency tai ne FSB, ji bent jau as darau per pus FSB (pvz:FSB=220, tai PCI-e freq=110 tau taip netiktu), O FSB pas tave parodyta kaip cpu frequency, ji ir kelk overclokindamas, o pci-e clock pakolkas palik ramybej. Pradziai gali ta cpu freq pasikelt iki 350, tai bus 2,8GHz. O jeigu nori rimciau overclokint tai patarciau keisti mamka :)
AMD Phenom II 955 BE @3.8 GHz / Club 3D Radeon R9 290 / Gigabyte GA-990XA-UD3 / Seagate 500GB 5400RPM + Samsung 320HJ / 2X2GB Kingston DDR3-1333 667 MHz / bequiet! POWER ZONE 850W / Scythe Yasya / Win 8 PRO 64-bit

DjBooS
Posts: 3
Joined: 2013-07-02 21:26
Contact:

2013-07-03 10:52

Justin wrote:voltazo pas tave kelt neina, nes ASRock savo ekonomine motka padare ekonomine :) O pci-e frequency tai ne FSB, ji bent jau as darau per pus FSB (pvz:FSB=220, tai PCI-e freq=110 tau taip netiktu), O FSB pas tave parodyta kaip cpu frequency, ji ir kelk overclokindamas, o pci-e clock pakolkas palik ramybej. Pradziai gali ta cpu freq pasikelt iki 350, tai bus 2,8GHz. O jeigu nori rimciau overclokint tai patarciau keisti mamka :)
Kažkaip tais pavyko užkelti iki 3.04ghz, bet tolko jokio įtariu nes voltažo neleidžia keisti. :rolleyesa:

User avatar
DjBendis
Posts: 479
Joined: 2008-12-20 16:01
Location: Kaunas
Contact:

2013-07-03 17:18

Pries mastydamas apie voltazo keitaliojimus biski apsiramink :) Nusipirk bent jau kazka kas ausintu tavo cpu, nes su stokiniu cooleriu ji sudeginsi :) Ir jeigu tiek reikia turbinti tai gal geriau pamastyk apie upgreida :)
AMD Phenom(tm) II X6 1075T xspc block|Crucial® Ballistix® Tactical Tracer 16GB|ASUS R9 290|VGA Cooler: Aqua Computer kryographics Hawaii 290|OCZ ZT SERIES 750W|SABERTOOTH 990FX|Corsair Obsidian 750 D|Fans: Corsair AF 140|Kingston Hyperx 240|Radeon R7 240

User avatar
evil
Posts: 840
Joined: 2009-07-28 22:16
Location: Kaunas
Contact:

2013-07-03 23:02

DjBooS wrote:
Kažkaip tais pavyko užkelti iki 3.04ghz, bet tolko jokio įtariu nes voltažo neleidžia keisti. :rolleyesa:

Aišku, kad tolko jokio, nes 1% dažnio pakėlimas jokios naudos neduoda. Šiaip šitie CPU su stockiniu aušinimu, be jokių voltažų kėlimų drąsiai 3.6GHz eina, toliau jau kaip seksis, ne vieną esu overclokinęs, tik, žinoma, nenaudojau Asrock M/B visad būdavo kas nors iš Asus arba Gigabyte.
Greičiausiai kažką ne taip darai, bet bet kokiu atveju - jokių įtampos kėlimų be aušinimo upgreido!

User avatar
Justin
Posts: 261
Joined: 2011-12-27 20:58
Location: Vilkaviškis
Contact:

2013-07-03 23:24

pasidomek apie pcie freq. jis teisingai nustatyas ant aukstesniu dazniu suteikia stabilumo be overvolt
AMD Phenom II 955 BE @3.8 GHz / Club 3D Radeon R9 290 / Gigabyte GA-990XA-UD3 / Seagate 500GB 5400RPM + Samsung 320HJ / 2X2GB Kingston DDR3-1333 667 MHz / bequiet! POWER ZONE 850W / Scythe Yasya / Win 8 PRO 64-bit

Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 1 guest