OC pradedančiajam

Viskas apie OC nuo mhz iki ghz :)
Post Reply
mokausi
Posts: 17
Joined: 2010-09-13 18:20
Contact:

2010-10-30 23:06

Sveiki visi, man iškilo šiokia tokia problema, kai bandau overclockinti savo amd phenom ll x4 945 su stock'iniu aušintuvu man išmeta kažkoki užraša. Aš bevei nieko nesuprantu overclocking'e bet žinau, kad reik kelti FSB jį kėliau iki 370 ,o Cpu daugiklį nustačiau 10,5 ir nieko neišėjo. Dar kažką girdėjau apie voltage kelima bet nežinnau iki kiek man kelti ir ar būtina.
Pasakykit ką aš netaip darau ?
Ir ką ten daryti su voltage'u ?

User avatar
ExP
Posts: 460
Joined: 2010-07-05 18:40
Location: Klaipėda
Contact:

2010-10-30 23:30

mokausi wrote: man išmeta kažkoki užraša
labai daug ką pasako.
Image

mokausi
Posts: 17
Joined: 2010-09-13 18:20
Contact:

2010-10-30 23:47

Na error'as buvo toks "Warrning!!! Overclocking was failed. " Ir tipo viską atstatė į buvusias vietas.

Imago
Posts: 182
Joined: 2010-07-16 09:40
Contact:

2010-10-31 08:21

mokausi wrote:Na error'as buvo toks "Warrning!!! Overclocking was failed. " Ir tipo viską atstatė į buvusias vietas.
man sita meta uzrasa net jei tik nauja fan prijungiu nieko daugiau nekeisdamas :))

User avatar
ExP
Posts: 460
Joined: 2010-07-05 18:40
Location: Klaipėda
Contact:

2010-10-31 09:53

turbūt FSB kėlei negailėdamas,neužkėlęs VCore,RAM dažnio irig nepakėlei.nesistebiu kad tau taip rašo...
370 tai čia jau dugnas,joks procas neištemps tikrosios jo galios ( nu nebent pamokinkit kas yra auksarankiai)
mano athlono dugnas 350,jis vos ištempia iki 280...
Image

mokausi
Posts: 17
Joined: 2010-09-13 18:20
Contact:

2010-10-31 10:48

Taip ir galvojau, kad dar kažką reik kelti. :D O dėl to fsb dugno tai nz pas mane rodo jog max kiek galiu kelti yra 600.

User avatar
zirnis
Posts: 379
Joined: 2009-04-12 11:34
Location: Kaunas
Contact:

2010-10-31 10:52

370 FSB :D truputi padauginai. Pradzioje sumazink ramu, NB ir HT daugiklius, nes keliant FSB jie dideja. Situos Phenom II 925 945 kiek maciau itampos didesnes, nei 1,5V nedaro, nes jau pavojinga.

As vakar truputi ir bandziau spartinti savo Phenom II 925, tai pavyko pasiekti 260FSB*14=3640GHz, kiti settings: DDR3 ramu itampa 1.65V (deffault buna 1.6v), NB/PCIe/PLL +0.2V, NB voltage 1.28V, CPU NB VLD 1.375V (sita atsmink, nerekomenduoja perzengti 1.4V), na ir CPU itampa 1.46V. Prime testa prasukau apie pusvalandi be klaidu.

Dar atmink, kad temperaturos apkorvus neturi pasiekti 70C.

cia pasiskaityk, kad geriau suprastum ka darai
http://www.sevenforums.com/overclocking ... guide.html

Beje kokia tavo moninine, maitblokis? Pvz kiek as vakar paspaudziau + 840Mhz, ir itampa padidejo ~1.7V, tai sumoje CPU vartoja 140-150W, vietoj 95W :D Vienas draugas su prietaisu dare bandymus kiek isauga sanaudos po OC, tai pasispartinus Phenom II 905E 65TDP is 2.5Ghz iki 3.7Ghz itampas padidininus ~0.3V, sanaudos isauga ~140W, tai CPU srebia vos ne 200W :D

mokausi
Posts: 17
Joined: 2010-09-13 18:20
Contact:

2010-10-31 11:38

Pas mane stovi OCZ maitblokis 500w ir Msi 770-C45.

mokausi
Posts: 17
Joined: 2010-09-13 18:20
Contact:

2010-10-31 11:57

O kiek maždaug ten reikia mažinti tuos voltažus ? Ir kaip ten su tais Ram voltage nerandu jų.

User avatar
zirnis
Posts: 379
Joined: 2009-04-12 11:34
Location: Kaunas
Contact:

2010-10-31 12:32

mokausi wrote:O kiek maždaug ten reikia mažinti tuos voltažus ? Ir kaip ten su tais Ram voltage nerandu jų.
reikia didinti, o ne mazinti. Geriau pirma pasiskaityk apie OC, tada turesi supratima ka darai

mokausi
Posts: 17
Joined: 2010-09-13 18:20
Contact:

2010-10-31 12:44

" Pradzioje sumazink ramu, NB ir HT daugiklius, nes keliant FSB jie dideja." Tai juk pats sakei reik išpirmo sumažinti.:D

User avatar
zirnis
Posts: 379
Joined: 2009-04-12 11:34
Location: Kaunas
Contact:

2010-10-31 13:23

mokausi wrote:" Pradzioje sumazink ramu, NB ir HT daugiklius, nes keliant FSB jie dideja." Tai juk pats sakei reik išpirmo sumažinti.:D
as tau sakiau skaityk OC gidus :D anksciau aiskiai parasiau, kad reikia kelti itampas ir kiek, o HT, NB daugiklius reikia sumazinti

User avatar
ExP
Posts: 460
Joined: 2010-07-05 18:40
Location: Klaipėda
Contact:

2010-10-31 13:26

joooo čia man pačiam iškilo dilema
reik kažkaip ispausti bent 300 x 9 ,bėda tame kad jis neįsijungia (Timeris rodo 24 arba C1,bet cia ne esmė)
čia padidint kažką reikia? Vcore užkėliau kiek reikia,bet tepasiekia 280,o jo ribos 350 x9
HELP
Image

User avatar
zirnis
Posts: 379
Joined: 2009-04-12 11:34
Location: Kaunas
Contact:

2010-11-01 13:34

http://www.part.lt/perziura/f29a6f2ccd7 ... 162390.jpg
Phenom II 925 C2 revizija. Motinine GA-MA790FXT-UD5P. Prasuko valanda su virsum be klaidu, reikia kelti toliau FSB :)

anykei
Posts: 218
Joined: 2010-08-21 20:13
Location: Vilnius
Contact:

2010-11-27 20:13

turiu phenom II x2 ir mb turincia ACC funkcija, kai atrakinu 4 branduolius kompiuteris veika normaliai galima narsyti interneta ir t.t. bet kai tik paleidziu stress testa kompas pakimba sulig peles paspaudimu, su itampom bandziau zaisti, bet daugiau 1.47 mb kelt neleido. nesuprantu, gal core brokuotas.
1 karta pjauk 9 kartus keikis

Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 2 guests