Aparaturos pajungimas automobilyje

Pašnekesiai apie jūsų mėgstamas muzikos grupes ar patinkančius filmus...

User avatar
Rampage
Posts: 1641
Joined: 2006-06-12 01:25
Location: Kaunas
Contact:

2006-12-24 21:34

Tarkim turiu stiprintuva McTAATOO B747 800W (nebutinai toki) , ir noriu automobilyje pajungti : 1 suba , 2 vid dazniu garsiakalbius ir 2 cypciukus (nezinau kaip taisiklyngai jie vadinasi :D ) zodziu 2 aukstu dazniu garsiakalbiai. Kokia butu jungimo schema? Tiesiai prie stipreko juk visko neprijungsi?
[img]http://img79.imageshack.us/img79/3091/userbarasqo1.gif[/img]

User avatar
Dainius
Posts: 470
Joined: 2005-01-10 19:26
Location: Kaunas
Contact:

2006-12-24 23:15

Subuj buna stiprintuve atskiras isejimas, o vidutiniu dazniu atskiri isejimai. Aukstu dazniu garsiakalbius junk prie vid. dazniu garsiakalbiu per kondensatoriu ir viskas turetu but ore :)

User avatar
vigiux
Posts: 874
Joined: 2005-11-04 11:04
Location: Klaipeda, LT
Contact:

2006-12-24 23:31

tiesiog nusiperki filtru pora, kur isskiria aukstus, zemus ,vidutinius daznius ir pajungi po garsiakalbi prie jam tinkamu gnybtu - subas prie zemu ir t.t.
Intel E6300@2.3GHz:ASUS P5W DH-Deluxe:2x A-DATA 1Gb 667Mhz DDR2:Samsung SP1213C 120GB - SP2504C 250GB - HD252HJ 250GB:Club3D 5770HD:Plextor DVDR 810SA:Cougar CM550 PSU:Antec Nine Hundred:Roccat Kone
[img]http://img67.imageshack.us/img67/1290/userbarv1jm4.gif[/img]

User avatar
Voodoo
Posts: 1243
Joined: 2005-05-09 19:29
Location: Lithuania, Kaunas
Contact:

2006-12-24 23:38

subas prie stipro be jokiu filtru, vd+ad garsiukus per filtrus i stipra;)

User avatar
Black
Posts: 1402
Joined: 2004-11-25 11:00
Location: Worcester/United Kingdom
Contact:

2006-12-24 23:39

dainius112 wrote:Subuj buna stiprintuve atskiras isejimas, o vidutiniu dazniu atskiri isejimai. Aukstu dazniu garsiakalbius junk prie vid. dazniu garsiakalbiu per kondensatoriu ir viskas turetu but ore :)


vid. dazniu per kondensatoriu ?! cia kas per isradimas ? ar ash durnas ?:) .. Turejai galvoj per filtrus ,ar kaip ?
[b]CPU:[/b] P4 1.7@2.1ghz willameta
[b]MB:[/b] DFI nb71-bc
[b]RAM:[/b] 256mb 266mhz noname
[b]HDD:[/b] IBM 40gb 7.200rpm 2mb cache
[b]VGA:[/b] ATI Radeon 9000vivo 64mb 128-bit

[b]Project: Simple&Clean[/b]

User avatar
Voodoo
Posts: 1243
Joined: 2005-05-09 19:29
Location: Lithuania, Kaunas
Contact:

2006-12-24 23:56

Black wrote:vid. dazniu per kondensatoriu ?! cia kas per isradimas ? ar ash durnas ?:) .. Turejai galvoj per filtrus ,ar kaip ?
is bedos ir taip galima, bet aisku geriau skambes su filtrais.

User avatar
Black
Posts: 1402
Joined: 2004-11-25 11:00
Location: Worcester/United Kingdom
Contact:

2006-12-25 00:04

Voodoo, na, maisausi as,turit galvoj ,paprastai, garsikalabiai pajungt per kondensatoriu ? Nes,man jei jau automobilio aparaturoj pradeda kliedet apie kondensatorius,iskrt galvoj,tie kur pries stiprius eina :)
[b]CPU:[/b] P4 1.7@2.1ghz willameta
[b]MB:[/b] DFI nb71-bc
[b]RAM:[/b] 256mb 266mhz noname
[b]HDD:[/b] IBM 40gb 7.200rpm 2mb cache
[b]VGA:[/b] ATI Radeon 9000vivo 64mb 128-bit

[b]Project: Simple&Clean[/b]

User avatar
Voodoo
Posts: 1243
Joined: 2005-05-09 19:29
Location: Lithuania, Kaunas
Contact:

2006-12-25 00:50

nu pirma as ne "turit" galvoj:)) o "turi" galvoi:D o antra jo paprastas elektrolitas kondas, toli grazu ne 1F:)

User avatar
Rampage
Posts: 1641
Joined: 2006-06-12 01:25
Location: Kaunas
Contact:

2006-12-25 01:46

O jei tas stipras jau turi filtrus? Tai reiskia yra atskiri isejimai zd vd ir ad ir nereik papildomai pirkt?
[img]http://img79.imageshack.us/img79/3091/userbarasqo1.gif[/img]

User avatar
Exeem
pcsupport.lt
Posts: 1966
Joined: 2004-11-27 11:00
Location: Vilnius
Contact:

2006-12-25 12:19

Jamam pora krossoveriu ir prisukam laidus. Atskirs aukstus daznius nuo vidutiniu.
[url=http://www.modding.lt/forumas/showthread.php?t=16]Project: Exeem's case[/url] Nėra padėties be išeities. [color=Blue][b]Mes jamam šitą markerį![/b][/color] :thumb: Devynis kartus pamatuok, o dešimtą pjauk.:dremel:
Mano galerija: [url]http://photobucket.com/albums/e213/exeem/[/url] :rock:

User avatar
Black
Posts: 1402
Joined: 2004-11-25 11:00
Location: Worcester/United Kingdom
Contact:

2006-12-25 12:28

Voodoo wrote:nu pirma as ne "turit" galvoj:)) o "turi" galvoi:D o antra jo paprastas elektrolitas kondas, toli grazu ne 1F:)

"Turit" ,buvo skirta ne vien tau :P
[b]CPU:[/b] P4 1.7@2.1ghz willameta
[b]MB:[/b] DFI nb71-bc
[b]RAM:[/b] 256mb 266mhz noname
[b]HDD:[/b] IBM 40gb 7.200rpm 2mb cache
[b]VGA:[/b] ATI Radeon 9000vivo 64mb 128-bit

[b]Project: Simple&Clean[/b]

User avatar
Voodoo
Posts: 1243
Joined: 2005-05-09 19:29
Location: Lithuania, Kaunas
Contact:

2006-12-25 12:29

aj nu tada zjb, nes jau isigandau:)

User avatar
Rampage
Posts: 1641
Joined: 2006-06-12 01:25
Location: Kaunas
Contact:

2006-12-25 16:28

Dekui visiems uz paprastus atsakymus sprendziant sunku klausima :)
[img]http://img79.imageshack.us/img79/3091/userbarasqo1.gif[/img]

User avatar
Panchio
Posts: 1956
Joined: 2004-12-03 17:04
Location: Kaunas
Contact:

2006-12-25 21:27

Cia idomiai snekat :)
Vidutiniu dazniu garsiakalbiai tai cia kokie? Komponentai? ar koaksaliai? Jei komponentai, tai jie dazniausiai buna jau komplekte su filtrais, jei koaksaliai ir dar ~3 juostu, tai jungi paprastai ir viskas. O del boso, vel kitaip :) Jei pas tave stiprintuvas 4 kanalu, tai 2 kanalus tiltuoji ir jungi bosa, o ant kitu 2 jungi savo "vidutiniu dazniu" koloneles :)
Arba "vidutiniu dazniu koloneles" jungi tiesiai nuo magelio, o bosa nuo stipreko :)
A64 X2 3.3GHZ, 4GB ram, HD4870...

User avatar
ARS
Posts: 1064
Joined: 2006-01-23 16:44
Location: Šiauliai
Contact:

2006-12-25 21:37

Panchio,

Vidutinių dažnių garsiakalbis, tai toks garsiakalis, kuris groja tik vidutinis dažnus ... Aukštų dažnių - aukštus ... Žemų - žemus ... Komponentiniai garsiakalbiai - tai garsiakalbių rinkinys, sudarytas iš poros 2 arba 3 garsiakalbių (2 - aukštadažnis ir vidutinių dažnių; 3 aukštadažnis, vidutinių dažnių ir priešbosis) ... Koxialinis garsaikalbis - tai toks garsiakalbis, kuris groja ir aukštus ir vidutinius (ir žemus dažnius), nors dažniausiai jis, geriausiu atveju, GROJA tik vidutinius dažnius :D ... Daugiau viskas teisingai :) ...

Taip vadinamus filtrus ar krosoverius galima ir pačiam pasidaryti (Dažniasiai daug geresnis variantas negu bandyti kažką pritaikyti) ... Jeigu yra komplekte, tai jau kita kalba :) ...

Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 1 guest