Nepasijungia hdd

Viskas kas neįeina į prieš tai išvardintas temas...
User avatar
Voodoo
Posts: 1243
Joined: 2005-05-09 19:29
Location: Lithuania, Kaunas
Contact:

2014-04-10 11:13

Laba, kompe pajungtas SATA hdd, turiu kelis senus hardus kur daug reikalingos infos (PATA, nu ta senesne jungtis), nuotrauku ir t.t., pajungiu tuos senus hdd per IDE sleifa, ir ju nematoka netaip darau?

p.s. nemato nei kaip master nei kaip slave, siaip tu hdd nenaudosiu, tik reikia info perkelti, ar iseitu neperkant usb
---> PATA kabelio to?

User avatar
DjBendis
Posts: 479
Joined: 2008-12-20 16:01
Location: Kaunas
Contact:

2014-04-10 20:58

Ta jungtis ne pata o IDE. Del tavo hardu tikrai sunku pasakyti kodel kaip tu sakai ju nemato. O per bios juos mato?
AMD Phenom(tm) II X6 1075T xspc block|Crucial® Ballistix® Tactical Tracer 16GB|ASUS R9 290|VGA Cooler: Aqua Computer kryographics Hawaii 290|OCZ ZT SERIES 750W|SABERTOOTH 990FX|Corsair Obsidian 750 D|Fans: Corsair AF 140|Kingston Hyperx 240|Radeon R7 240

User avatar
evil
Posts: 840
Joined: 2009-07-28 22:16
Location: Kaunas
Contact:

2014-04-10 22:19

DjBendis wrote:Ta jungtis ne pata o IDE.
Šiaip jei kalbėti teisingai, tai jungtis būtent yra PATA.

Kas liečia pačia bėdą, tai reiktų pažiūrėt per BIOS ar eneiblinti kontroleriai PATA. Jei eneiblinti tai reik žiūrėt ar autodetektavimas įjungtas. jei įjungtas turėtu veikt. Daugiau sunku pasakyt kodėl, nes gali būti dusęs pats hardas arba kabelis blogas.

User avatar
Voodoo
Posts: 1243
Joined: 2005-05-09 19:29
Location: Lithuania, Kaunas
Contact:

2014-04-11 19:45

BIOS automatu neranda, kai ieškau rankiniu budu: channel 0, 1, 2, 3 nieko neranda, channel 4 - pakimba mirtinai pc.
Ant vieno ide laido kabo 2 hdd.

User avatar
evil
Posts: 840
Joined: 2009-07-28 22:16
Location: Kaunas
Contact:

2014-04-11 20:29

Bandyk po viena ir automatiskai. Dar suziurek kaip nustatyti master/slave/single/autoselect ant pacio hardo (is galo su trumpikliais).

User avatar
Voodoo
Posts: 1243
Joined: 2005-05-09 19:29
Location: Lithuania, Kaunas
Contact:

2014-04-12 16:22

Tai va situacija tokia: hdd apsijungė (buvo kabelis nuduses) bet kad usint ji winai prašo suformatuot ji kadangi ne ta file system. Ar įmanoma kažkaip be formatavimo ji paleist? Gal programke kokia yra?

User avatar
evil
Posts: 840
Joined: 2009-07-28 22:16
Location: Kaunas
Contact:

2014-04-13 18:25

Ką reiškia "paleisti"? Jei jau Windowsai sako, kad ji reikia formatint tai arba jį iš tikro reikia formatint arba diskui pipec. Jei pastarasis varinatas tai gali visokius "unerase" "undelete" "recovery" toolsus bandyt, nors is patirties - mazai šansų ką nors atstatyt.

O gal diskas prieš tai OSX ar Linux OS'e naudojamas buvo?

User avatar
Voodoo
Posts: 1243
Joined: 2005-05-09 19:29
Location: Lithuania, Kaunas
Contact:

2014-04-14 13:48

Nū diskas tai tikrai geras, tik failu sistema ne ta, ten seniau būdavo kažkaip fat32 ar ntfs, tai va speju dėl to ir nepripažįsta jo ir prašo formatint

User avatar
evil
Posts: 840
Joined: 2009-07-28 22:16
Location: Kaunas
Contact:

2014-04-14 18:00

FAT32 ar NTFS Windows 2000 ir naujesni skaito ir rašo be jokių problemų ir tikrai neprašo formatuot.

Beje diska mato toki koks turi but (dydziu)? BIOS automatu detectina?

User avatar
Voodoo
Posts: 1243
Joined: 2005-05-09 19:29
Location: Lithuania, Kaunas
Contact:

2014-04-14 19:53

bios pats suranda, autodetectu, be jokiu problemu pakeitus kabeli.

User avatar
DjBendis
Posts: 479
Joined: 2008-12-20 16:01
Location: Kaunas
Contact:

2014-04-14 20:21

Bet ar rodo tiek kiek istikro hardas turi ar belenka. Jeigu praso formatuoti tai tikrai bus kazkas harde negerai. Tesiog gali buti klaida. Taip buna ir su usb flash. Tik tiek kad ant hdd negali pasirinkti atsaukimo ir testi toliau :)
AMD Phenom(tm) II X6 1075T xspc block|Crucial® Ballistix® Tactical Tracer 16GB|ASUS R9 290|VGA Cooler: Aqua Computer kryographics Hawaii 290|OCZ ZT SERIES 750W|SABERTOOTH 990FX|Corsair Obsidian 750 D|Fans: Corsair AF 140|Kingston Hyperx 240|Radeon R7 240

User avatar
Voodoo
Posts: 1243
Joined: 2005-05-09 19:29
Location: Lithuania, Kaunas
Contact:

2014-04-15 11:03

Nu kaip ir aisku viskas, dar klausimas kad nekurti temos, i ka galima pasikeisti gf 6800gs, nelabai eina world of tanks palosti, ram 2gb, dual core 3.2 ghz ir mineta 6800gs, kaina noretusi kad deveta butu apie 200

User avatar
DjBendis
Posts: 479
Joined: 2008-12-20 16:01
Location: Kaunas
Contact:

2014-04-15 13:01

Jeigu neaktualu ar naudota tai eik i skelbiu. Tikrai rasi kazka geresnio uz savo prieskarine vga :)
AMD Phenom(tm) II X6 1075T xspc block|Crucial® Ballistix® Tactical Tracer 16GB|ASUS R9 290|VGA Cooler: Aqua Computer kryographics Hawaii 290|OCZ ZT SERIES 750W|SABERTOOTH 990FX|Corsair Obsidian 750 D|Fans: Corsair AF 140|Kingston Hyperx 240|Radeon R7 240

User avatar
Voodoo
Posts: 1243
Joined: 2005-05-09 19:29
Location: Lithuania, Kaunas
Contact:

2014-04-16 17:17

Tai kad rasių ir taip aišku, bet klausimas ką ieškoti:)))

User avatar
DjBendis
Posts: 479
Joined: 2008-12-20 16:01
Location: Kaunas
Contact:

2014-04-16 17:52

Na kaip suprantu nelabai gaudaisi :) Pirma reikia atkreiti demesi kam ta vga bus naudojama. Jeigu tik tavo minetam zaidimui
Tai tesiog ziurek kokie jo reikalavimai ir pagal tai rinkis vga. Manau tokia kaip 9800GT Tau jau butu pakankama.
AMD Phenom(tm) II X6 1075T xspc block|Crucial® Ballistix® Tactical Tracer 16GB|ASUS R9 290|VGA Cooler: Aqua Computer kryographics Hawaii 290|OCZ ZT SERIES 750W|SABERTOOTH 990FX|Corsair Obsidian 750 D|Fans: Corsair AF 140|Kingston Hyperx 240|Radeon R7 240

Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 1 guest