Padėkite išsirinkti laptopą

Viskas apie kompiuterio dalis, periferija ir komponentus...

User avatar
ResidentEvil
Posts: 2410
Joined: 2007-01-21 00:19
Location: Vilnius, Lithuania
Contact:

2011-12-10 07:16

Na va, mėn bėgyje pirksiu laptopą pagaliaus :) Ką siūlytumet šiam metui tokio patikimesnio, ar tai labiau apsimokančio ? :)

Svarstau, arba imti šitą, nes 4 branduoliai, vaizdo plokštė nebloga ir šiaip pakankamai ilgam jo užteks http://www.skytech.lt/dell-inspiron-n51 ... 86998.html" onclick="window.open(this.href);return false; ir dirbti bus smagu su juom.

Arba šitą http://www.skytech.lt/probook-4530s-met ... 87812.html" onclick="window.open(this.href);return false; , nes pigus, vaizdas realiai tegul tetraukia css kokį ir užteks. Privalumas ilgas pbaterijos veikimo laikas - o t.k. nėra kam kaisti kaip neintegruotai VGA tai ir kaisti neturėtų.

Ir va niekaip neapsisprendžiu :) Ar galingesnį ir gal net ilgaamžiškesnį ar pigesnį, bet už tad po tų kelių metų vėl kokį nors imti ? Realiai tai dzin tai kad pas DeLL glare ekranas, lietuvoje saulės mažai būna, o vasarą mažai prie pc sėdžiu. Visvien bus dedamas SSD, nes bus naudojamos virtualizacija nes autodiagnostinės programos veikia tik ant XP. Ko pasekoje reikės greito krovimosi.

Dar pora klausimų:

1. Ar yra galimybė sužinoti kada į laptopą galima įsidėti du hardus ? Norėtųsi visgi vieno HDD laptope, kito programom SSD.
Kažką girdėjau kad yra galimybė vietoj Optinio įrenginio įsidėti ?
2. Norėsiu jungti HD moniką prie laptopo, tam kad žiūrėčiau aukšta kokybe filmus ir darbui. Ką manote apie tai ? Ar jokių "misnt... komplikacijų" neiškyla su šiuolaikinias laptopais ?
3. Dėl nVidia Optimus. Ar visgi yra galimybė tą Optimus normaliai paleisti ? Skaičiau užsienio forumuose jog švariai įrašius win, ir parsisiuntus draiverius iš nVidijos veikia beveik puikiai? Gal teko susidurti ir žinote tiksliai ?

Kol kas tiek klausimų. Gal bus minčių ? :) Nepykit jeigu pasirodys jie kvaili ar pan. Tiesiog noris daiktą bent kol garantinis bus nusipirkti ir kad bent hardware laikytų pakankamai naujas programas ir technologines naujoves :)

override
Posts: 209
Joined: 2010-12-09 01:45
Location: Molėtai-Vilnius
Contact:

2011-12-10 14:11

ResidentEvil wrote: Dar pora klausimų:

1. Ar yra galimybė sužinoti kada į laptopą galima įsidėti du hardus ? Norėtųsi visgi vieno HDD laptope, kito programom SSD.
Kažką girdėjau kad yra galimybė vietoj Optinio įrenginio įsidėti ?
2. Norėsiu jungti HD moniką prie laptopo, tam kad žiūrėčiau aukšta kokybe filmus ir darbui. Ką manote apie tai ? Ar jokių "misnt... komplikacijų" neiškyla su šiuolaikinias laptopais ?
3. Dėl nVidia Optimus. Ar visgi yra galimybė tą Optimus normaliai paleisti ? Skaičiau užsienio forumuose jog švariai įrašius win, ir parsisiuntus draiverius iš nVidijos veikia beveik puikiai? Gal teko susidurti ir žinote tiksliai ?

Kol kas tiek klausimų. Gal bus minčių ? :) Nepykit jeigu pasirodys jie kvaili ar pan. Tiesiog noris daiktą bent kol garantinis bus nusipirkti ir kad bent hardware laikytų pakankamai naujas programas ir technologines naujoves :)
1. Geriausia pasižiūrėti internete dugno nuotrauką ir matai ar ten du dedasi HDD, ar tik vienas. Dažniausia bus du atskiri, įdentiški dangteliai, nors gal būna kitaip, nežinau. Galima aišku ir gamintojo tech. support'e pasiklaust. Dėl įdėjimo vietoj DVD-RW nežinau, bet įmanoma tikrai turėtų būti. Tik kiek pamenu tai ten jungtys (maitinimo) kiek kitokios negu HDD...
2. O kodėl turėtų būti problemų? Nebent norėtum perduoti HD garsą, tada geriausia, kad būtų HDMI jungtis. Aišku betkokiu atveju reikia bent DVI jungties, nes VGA turbūt pačiam suprantama, kad nepakanka HD vaizdui. Bet per DVI dažniausiai daug kebliau arba iš vis neįmanoma perduoti HD garsą, taigi geriau turėt HDMI, bet reikia ir monitoriaus / TV su HDMI...
3. Tiksliai nepasakysiu, bet pas draugą rodos viskas gerai.
Lenovo T520 / i5-2450 @ 2.5Ghz / Samsung 830 128GB / 8GB / Win 8 Pro.

User avatar
ResidentEvil
Posts: 2410
Joined: 2007-01-21 00:19
Location: Vilnius, Lithuania
Contact:

2011-12-12 04:47

Tai į šitą gaunas tik vienas hdd telpa ? :/
Image

override
Posts: 209
Joined: 2010-12-09 01:45
Location: Molėtai-Vilnius
Contact:

2011-12-12 14:13

Nu nebent ten per vidurį RAM ir iš šonų po HDD, bet kažkaip nenori vaizduotė priimt šito varianto. Gal geriausia tiesiog gamintojo svetainėje susirast support skiltį ir ten pasiklaust apie konkretų modelį.
Lenovo T520 / i5-2450 @ 2.5Ghz / Samsung 830 128GB / 8GB / Win 8 Pro.

gabrius
Posts: 3399
Joined: 2004-12-10 20:13
Location: Reutlingen
Contact:

2011-12-12 23:30

Image

User avatar
ResidentEvil
Posts: 2410
Joined: 2007-01-21 00:19
Location: Vilnius, Lithuania
Contact:

2011-12-13 04:01

Krč nieko ten nesukišii, va inspirono N5110 motikės fotos..
http://www.ebay.com/itm/DELL-Inspiron-1 ... 76#vi-desc" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ebay.com/itm/Dell-Inspiron-N ... 4ab17d2fd0" onclick="window.open(this.href);return false;
Čia dar pasididina http://www.ebay.com/itm/NEW-Dell-Inspir ... 3f10fa9558" onclick="window.open(this.href);return false;

ToBeX
Posts: 170
Joined: 2010-03-26 19:38
Contact:

2011-12-13 13:38

Kodel sakot, per VGA neina jungt hd moniko? stovi pas mane ant stalo prie laptopo pajungtas per vga hd monikas 22" ir viskas puikiai eina. O del SSD as ir noreciau paklaust, kokio dydzio tie pci ssd kur gabrius palinkino? nes pas mane kaip ir yra 1 laisvas slotas, tik ten dar siektiek mistikos, nes slotui vieta kaip ir yra, bet jungties ner, bet turbut eitu atsivest nuo MB.
Image
Image

User avatar
ResidentEvil
Posts: 2410
Joined: 2007-01-21 00:19
Location: Vilnius, Lithuania
Contact:

2011-12-14 07:16

Rašiau dėl šito kompo jiems, bet supportas pas juos nieko gero ir neiko neatsako :/

http://www.1a.lt/kompiuterine_technika/ ... v/6112119/" onclick="window.open(this.href);return false;

override
Posts: 209
Joined: 2010-12-09 01:45
Location: Molėtai-Vilnius
Contact:

2011-12-14 20:59

O jum nebaisu būtų su tokiais SSD žaist? Su tokiais brandais kaip OCZ, Corsair ir kt. pilna problemų tiek FW dėl, tiek HW, o čia kažkokie visai nežinomi brandai...
Lenovo T520 / i5-2450 @ 2.5Ghz / Samsung 830 128GB / 8GB / Win 8 Pro.

User avatar
ResidentEvil
Posts: 2410
Joined: 2007-01-21 00:19
Location: Vilnius, Lithuania
Contact:

2011-12-15 21:20

Pilna tų gamintojų ... :) Jau radau tai ko ieškojau sau :) Didelis monikas, ir telpa du HDD lyg ir, tik reikės į koky topocentrą ar pan saloną nueiti paieškoti to modelio :)
Šitas va :)
http://www.skytech.lt/asus-a73sv-173i52 ... 88557.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Aišku gaila toks pat modelis su quadu žymiai brangesnis, bet gerai ir toks manau bus :)

User avatar
Black
Posts: 1402
Joined: 2004-11-25 11:00
Location: Worcester/United Kingdom
Contact:

2011-12-16 14:22

kam reikalingas notebookas su didesniu negu 15" moniku ? jį kažkur tampytis tai pragaras... o jei namie vietoj stacionaraus,tai kam jis išvis ?

ToBeX
Posts: 170
Joined: 2010-03-26 19:38
Contact:

2011-12-16 15:26

Pernesamas kompas, kai negali isigyt 2 stacionaru. Na bet panasaus galingumo 2 stacionarai gaunasi pigiau :D

User avatar
ResidentEvil
Posts: 2410
Joined: 2007-01-21 00:19
Location: Vilnius, Lithuania
Contact:

2011-12-16 18:24

Juočki, dėl to, kad galimas daiktas jog jame tilps irn antras hdd (ssd) :)
Plius kai mokausi ant projektuotojo, manau patogiau univere mokytis bus su 17' :)

override
Posts: 209
Joined: 2010-12-09 01:45
Location: Molėtai-Vilnius
Contact:

2011-12-16 20:37

ResidentEvil wrote:Juočki, dėl to, kad galimas daiktas jog jame tilps irn antras hdd (ssd) :)
Plius kai mokausi ant projektuotojo, manau patogiau univere mokytis bus su 17' :)
Tai kas, kad 17" kai vertikali 900 tašku.
Lenovo T520 / i5-2450 @ 2.5Ghz / Samsung 830 128GB / 8GB / Win 8 Pro.

User avatar
ResidentEvil
Posts: 2410
Joined: 2007-01-21 00:19
Location: Vilnius, Lithuania
Contact:

2011-12-17 17:59

O ką ? Blogai ? Reikia fhd ?

Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 3 guests