Trumpi klausimai

Viskas apie kompiuterio dalis, periferija ir komponentus...

User avatar
DjBendis
Posts: 479
Joined: 2008-12-20 16:01
Location: Kaunas
Contact:

2013-11-27 17:53

Justin wrote:tavim detas as dar palaukciau kol atpigs, nes dabar dar naujausius zaidimus (isskyrus kelis) tikrai zaisi ant max grafiku, o po kokio pusmecio vistiek kazkiek atpigs tos vaizdo plokstes.
Na ant max ir su siomis kortomis galiu losti. Pakelus klokus, bet tam reikia jungti ausinima 100% kitaip uzkaista ir pc pakimba. O kas liecia zaidimus tai as labai isrankus. Belenko nezaidziu. Kaip ir noretusi nors karta palosti nauja zaidima su tokiu vaizdu koks ir turetu buti, nes siuo metu as su vaizdo kortom tik bandau vytis, kad bent vidutinius reikalavimus atitiktu :) Beto fps dropina losiant Battlefield 4 ant ultra. Galvoju pirkti ASUS MATRIX-R9280X-3GD5. http://www.kilobaitas.lt/PCI-E_16x/Asus ... &ID=530273
AMD Phenom(tm) II X6 1075T xspc block|Crucial® Ballistix® Tactical Tracer 16GB|ASUS R9 290|VGA Cooler: Aqua Computer kryographics Hawaii 290|OCZ ZT SERIES 750W|SABERTOOTH 990FX|Corsair Obsidian 750 D|Fans: Corsair AF 140|Kingston Hyperx 240|Radeon R7 240

User avatar
Justin
Posts: 261
Joined: 2011-12-27 20:58
Location: Vilkaviškis
Contact:

2013-11-27 21:23

kaip ir sakiau, mano nuomone pakolkas neverta, nes naujausia radeon karta pasirodzius gal tik menesi, taigi kainos pakankamai dideles, as palaukciau koki pusmeti kol jos atpigs, tikrai per ta laika daug geru zaidimu nepasirodys.
AMD Phenom II 955 BE @3.8 GHz / Club 3D Radeon R9 290 / Gigabyte GA-990XA-UD3 / Seagate 500GB 5400RPM + Samsung 320HJ / 2X2GB Kingston DDR3-1333 667 MHz / bequiet! POWER ZONE 850W / Scythe Yasya / Win 8 PRO 64-bit

User avatar
iller
Posts: 5302
Joined: 2004-11-25 14:00
Contact:

2013-12-30 23:15

Turiu Crucial M4 SSD, bet jį per Disk Management rodo kaip Raw, per windowsus nepavyksta jo išformatuot, rašo, kad to negali atlikti..mėginau visokias freeware programas iš interneto kad recoverint partition, bet nieko nepavyksta. Ar jau mest tą SSD lauk ar dar yra kažkoks būdas jį suformatuot ir sutaisyt? ačiū

laimonas97
Posts: 18
Joined: 2013-09-28 20:01
Contact:

2013-12-31 00:30

iller wrote:Turiu Crucial M4 SSD, bet jį per Disk Management rodo kaip Raw, per windowsus nepavyksta jo išformatuot, rašo, kad to negali atlikti..mėginau visokias freeware programas iš interneto kad recoverint partition, bet nieko nepavyksta. Ar jau mest tą SSD lauk ar dar yra kažkoks būdas jį suformatuot ir sutaisyt? ačiū
jeigu per disk management nebeina sukurt naujos particijos ir suformatuot kogero teks padet y sali :)

User avatar
DjBendis
Posts: 479
Joined: 2008-12-20 16:01
Location: Kaunas
Contact:

2013-12-31 08:21

Pasiziurek bios nustatimus. Pabandyk AHCI,native SATA, legacy SATA. Pries tai isitikink kad sata data laidas nesugadintas. Perjunk ant kito lizdo. Jeigu tai nepadeda galiu pasiuliti pazaisti su gparted.
http://sourceforge.net/projects/gparted ... /0.17.0-1/ sitas daigciukas leidzia daryti visus imanomus formato tipus. Gal susitvarkys ir su tavo beda. O kad sita pasileistum is usb flash tau reiks http://unetbootin.sourceforge.net/ Parsisiusi gparted jis bus iso formatu. Tada reiks usb is kurio uzbutintum programa. Pasileides unetbootin jokiu nustatimu nekeitaliok.
Tiesiog susirask gparted-live-0.17.0-1-i486.iso. Palauk kol programa atliks savo darba. Baigus nebutina restartuoti. Norint palaisti sita programa Per bios nustatyk kad butintu is usb. Bent jau man su F8 boot menedzeris nesuveike. O toliau naudokis mazdaug taip kaip norodita nuo beveik puses filmuko http://www.youtube.com/watch?v=RE0ROLiZ_5o Sitas reikalas esamos os nesugadins taigi galima dirbti su normaliu kompu be baimes. Os skaitosi linux flatforma. Sekmes Ir su artejancias 2014ais :)
AMD Phenom(tm) II X6 1075T xspc block|Crucial® Ballistix® Tactical Tracer 16GB|ASUS R9 290|VGA Cooler: Aqua Computer kryographics Hawaii 290|OCZ ZT SERIES 750W|SABERTOOTH 990FX|Corsair Obsidian 750 D|Fans: Corsair AF 140|Kingston Hyperx 240|Radeon R7 240

User avatar
iller
Posts: 5302
Joined: 2004-11-25 14:00
Contact:

2013-12-31 15:52

ačiū už išsamų atsakymą :thumb:

kažką panašaus jau mėginau atlikti, bet vienintelis dalykas, kad kitą programą partitionui naudojau. pamėginsiu su šita, tikiuosi pavyks ;)

User avatar
iller
Posts: 5302
Joined: 2004-11-25 14:00
Contact:

2013-12-31 17:53

paleidus usb paprašo Login, suvedu user ir live, bet netinka.. wtf?
užgooglinus radau lyg ir kažkokią be psw, bent jau taip rašo forume, mėginsiu siųstis.. greitis 18.5KB/s daug žadantis :grrr:

User avatar
DjBendis
Posts: 479
Joined: 2008-12-20 16:01
Location: Kaunas
Contact:

2013-12-31 18:04

iller wrote:paleidus usb paprašo Login, suvedu user ir live, bet netinka.. wtf?
užgooglinus radau lyg ir kažkokią be psw, bent jau taip rašo forume, mėginsiu siųstis.. greitis 18.5KB/s daug žadantis :grrr:
Jeigu nerasi tai parasyk pm duodiu skype id per ji galesiu duoti ko truksta. As kaip tik tuom vakar naudojaus kai norejau i netbuka ubuntu isirasyti :)
AMD Phenom(tm) II X6 1075T xspc block|Crucial® Ballistix® Tactical Tracer 16GB|ASUS R9 290|VGA Cooler: Aqua Computer kryographics Hawaii 290|OCZ ZT SERIES 750W|SABERTOOTH 990FX|Corsair Obsidian 750 D|Fans: Corsair AF 140|Kingston Hyperx 240|Radeon R7 240

User avatar
iller
Posts: 5302
Joined: 2004-11-25 14:00
Contact:

2014-01-01 17:15

Nepavyksta suformatuoti ir su Gparted, meta errorą input/output.. :sigh:

User avatar
DjBendis
Posts: 479
Joined: 2008-12-20 16:01
Location: Kaunas
Contact:

2014-01-01 17:19

Ar nebus kazkas su pacio ssd data lizdu? Pagal klaida tik taip ir galiu suprasti
AMD Phenom(tm) II X6 1075T xspc block|Crucial® Ballistix® Tactical Tracer 16GB|ASUS R9 290|VGA Cooler: Aqua Computer kryographics Hawaii 290|OCZ ZT SERIES 750W|SABERTOOTH 990FX|Corsair Obsidian 750 D|Fans: Corsair AF 140|Kingston Hyperx 240|Radeon R7 240

User avatar
DjBendis
Posts: 479
Joined: 2008-12-20 16:01
Location: Kaunas
Contact:

2014-01-01 17:38

You SSD is dying...
Bet del viso pikto isbandyk ka raso cia http://technicaltony.blogspot.com/2011/ ... d-ssd.html
Jeigu nelabai iseina tai tesiog googlink ssd erorr input/output Ne tu pirmas ir ne paskutinis turi tokia klaida.
Nezinau kiek laiko naudoji ta ssd bet pagal kitus forumus neva blogi sektoriai atsirado kas atrodo sunkiai suvokiama kai ssd duodama daugybe veikimo valandu.
AMD Phenom(tm) II X6 1075T xspc block|Crucial® Ballistix® Tactical Tracer 16GB|ASUS R9 290|VGA Cooler: Aqua Computer kryographics Hawaii 290|OCZ ZT SERIES 750W|SABERTOOTH 990FX|Corsair Obsidian 750 D|Fans: Corsair AF 140|Kingston Hyperx 240|Radeon R7 240

mantas9971
Posts: 127
Joined: 2013-07-07 21:35
Contact:

2014-01-01 21:28

Dar karta tas pats klausimas, turiu 40gb ssd isirases i ji windowsus ir kelias programas turet but dar bent jau 10gb laisva bet jų nėr, daba isvis 100mb laisva, ka daryt? ner ka trint
Intel i5-2500k 4.5Ghz / GTX 570 1280mb / MSI P67A-C45 /HDD 500GB/1TB/1TB/1TB DDR3 8GB 1600mhz / 1KW/ Windows 10 Pro 64-bit

laimonas97
Posts: 18
Joined: 2013-09-28 20:01
Contact:

2014-01-01 22:41

mantas9971 wrote:Dar karta tas pats klausimas, turiu 40gb ssd isirases i ji windowsus ir kelias programas turet but dar bent jau 10gb laisva bet jų nėr, daba isvis 100mb laisva, ka daryt? ner ka trint
per partition managament pazek gal yra neivardinta particija palikta kurios tau nerodo

User avatar
DjBendis
Posts: 479
Joined: 2008-12-20 16:01
Location: Kaunas
Contact:

2014-01-01 22:53

mantas9971 wrote:Dar karta tas pats klausimas, turiu 40gb ssd isirases i ji windowsus ir kelias programas turet but dar bent jau 10gb laisva bet jų nėr, daba isvis 100mb laisva, ka daryt? ner ka trint
Zinau kad ne kazka cia tau pades bet as ir ta beda turejau. http://forumas.modding.lt/viewtopic.php ... 2&start=30
Issiaiskinau tik tiek kad naudojant ssd windows is jo rezervuoja 16gb ale kaip virtualiu ramu ir beveik 14gb jis buvo rezervuotas recoveriui.
Visas tas nesamones imanoma pakeisti.
Jeigu neaktualu kad laikytu recoverius ir virtual ramm gali juos susimazinti eidamas i Control Panel\Recovery
Tada spaudi Configure System Restore

Virtualiu ramu keitimui Advanced|Setings|Advanced|Change. Nuimi varnele pasirenki Custom size ir irasai i abu langelius 16 ir spaudi ok. Tave ispes kad del klaidu issijungus os jis negales tikslei nustatyti kas negerai ar kazkas tai tokio. Spaudi ok ir vel ok. Efektas bus tik po restarto.
Sekancio zinksnio daryti nepatariu jeigu prireiktu kada nors atkurti kurios nors datos recoveri. Tai tikrai bent jau man pravercia kai prisisiunti visokio slamsto kazka nulauzinedamas ir prisidarai klaidu savo os.
Control Panel\Recovery
Tada spaudi Configure System Restore|System Restore|Configure. Gali isvis isjungti sita funkcija arba tesio pasirink kad restore pointas uzimtu maziau vietos.
Last edited by DjBendis on 2014-01-01 22:55, edited 1 time in total.
AMD Phenom(tm) II X6 1075T xspc block|Crucial® Ballistix® Tactical Tracer 16GB|ASUS R9 290|VGA Cooler: Aqua Computer kryographics Hawaii 290|OCZ ZT SERIES 750W|SABERTOOTH 990FX|Corsair Obsidian 750 D|Fans: Corsair AF 140|Kingston Hyperx 240|Radeon R7 240

User avatar
DjBendis
Posts: 479
Joined: 2008-12-20 16:01
Location: Kaunas
Contact:

2014-01-01 22:54

laimonas97 wrote:
mantas9971 wrote:Dar karta tas pats klausimas, turiu 40gb ssd isirases i ji windowsus ir kelias programas turet but dar bent jau 10gb laisva bet jų nėr, daba isvis 100mb laisva, ka daryt? ner ka trint
per partition managament pazek gal yra neivardinta particija palikta kurios tau nerodo
Reikejo sekti kai as aiskinausi kodel ssd taip daro :)
AMD Phenom(tm) II X6 1075T xspc block|Crucial® Ballistix® Tactical Tracer 16GB|ASUS R9 290|VGA Cooler: Aqua Computer kryographics Hawaii 290|OCZ ZT SERIES 750W|SABERTOOTH 990FX|Corsair Obsidian 750 D|Fans: Corsair AF 140|Kingston Hyperx 240|Radeon R7 240

Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 1 guest