Trumpi klausimai

Viskas apie kompiuterio dalis, periferija ir komponentus...

Post Reply
User avatar
ResidentEvil
Posts: 2410
Joined: 2007-01-21 00:19
Location: Vilnius, Lithuania
Contact:

2011-01-10 18:11

Evil, klausimas tau, kodėl jeigu pvz ant psu vienas 12V railas, ir kitas turi po 25A, dar dasideda kiti railai, bet sumoje vistiek gauname tik 550W ? :)

User avatar
evil
Posts: 840
Joined: 2009-07-28 22:16
Location: Kaunas
Contact:

2011-01-10 20:05

ResidentEvil wrote:Evil, klausimas tau, kodėl jeigu pvz ant psu vienas 12V railas, ir kitas turi po 25A, dar dasideda kiti railai, bet sumoje vistiek gauname tik 550W ? :)
Grubiai tariant tai reiškia nedaugiau "kaip po 300W per reilą, bet nedaugiau nei 550W iš viso", tipo gali būti ant pirmo 300W, o ant antro 250W arba atvirkščiai, bet negali būti 350W ant vieno ir 200W ant kito. Čia turbūt tas atvejis kai naudojamas vienas transformatorius ir du lygiagretūs diodiniai tilteliai (supaprastintai) ir trafas gali max 550W, o diodiniai tilteliai po 300W. Tiek, kad jie visvien susijungia toliau (normaliom sąlygom) ir tas atskiras rail'ų galingumas yra daugiau reklamos reikalas...

User avatar
ResidentEvil
Posts: 2410
Joined: 2007-01-21 00:19
Location: Vilnius, Lithuania
Contact:

2011-01-11 00:26

Aš va apie tokius kalbu
http://www.chieftec.com/A80.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Gaunasi ką, gali pvz 500W serija 480 W Mobo + CPU atlaikyti ?
Ar tik vieno ir kito po 240 W max ?

User avatar
evil
Posts: 840
Joined: 2009-07-28 22:16
Location: Kaunas
Contact:

2011-01-11 07:23

O koks skirtumas? ar pas tave M/B bus >240W ? :D Siaip neisivaizduoju kaip jie realizave tuos reilus. Gal vienas VGA, kitas CPU + M/B + HDD, gal dar kaip... Bet greiciausiai tai nuo tos pacios vietos pajungti laidukai :). Neisardes nesuzinosi.

Principe tai turėtų būti tiek CPU tiek VGA, tiek MB maitintis iš abiejų rail'ų vienu metu (juk CPU ateina du +12 laidukai, ant MB dar ir daugiau). Pagal rekomendacijas ir teorijas turetu tiek CPU tiek M/B tiek VGA galeti isnaudoti du ir daugiau rail'u galią, HDD ir CD-ROM'as tai negali naudoti abiejų rail'ų.

User avatar
ResidentEvil
Posts: 2410
Joined: 2007-01-21 00:19
Location: Vilnius, Lithuania
Contact:

2011-01-11 20:31

Tai gal geriau imti, kaip pvz kažkur mačiau PSU su 60A vienu railu ? Duoda vienas railas 720W, jungi prie jo Motininę, su mamka ir cpu ale pasijungia, VGA, o ten kokiam HDD manau nepakenks jeigu bus pajunktas prie to pačio railo.

Gaunasi tada jog ima maitinimą iš vienos ritės, vieną ją tik apkrauna ir sau ramiai gali gyventi su ta mintim jog tiksliai žinai kiek vatų turi už nugaros :) ?

Imago
Posts: 182
Joined: 2010-07-16 09:40
Contact:

2011-01-16 18:45

hm nesinori kurt naujos temos tai gal pataikysiu i tema.

Pas mane Radeon HD4850 vaizdo plokste, su juokingu ir labai garsiu ausintuvu (stock)
nelabai nusimanau tarp tu vaizdo ploksiu kurioj vietoj cia mano tas vaizdas pagal geruma :)
Klausimas: verta bandyti nutildyti plokste ar geriau iskart susirast kita ? pradeda triuksmaut pamacius zaidimus ir temperatura ~67 laipsniai

User avatar
iller
Posts: 5302
Joined: 2004-11-25 14:00
Contact:

2011-01-16 19:08

Imago wrote: Klausimas: verta bandyti nutildyti plokste ar geriau iskart susirast kita ? pradeda triuksmaut pamacius zaidimus ir temperatura ~67 laipsniai
Patarsiu Accelero TWIN TURBO Pro.Spėju LT nieko geriau nerasi. O ar verta tai priklauso kaip su litais - gal labiau apsimoka parduot ir kitą pirkti, jei tau sparta svarbiau nei tyla.

Imago
Posts: 182
Joined: 2010-07-16 09:40
Contact:

2011-01-16 19:50

zinoma butu litu betkiek imi nauja ir nesuki galvos
dabar yra Image
tai net juokinga man nu nera ten to radiatoriaus visai
galvoju jei uzdet koki CPU ausintuva ?
metosi atliekamas Image
tvirtinimas cia jau mano problema sugalvociau ka nors tik va kazi ar butu naudos ar ne lol
galingumo plokstes kaip ir uztenka man tik noretusi tylesnes..
reiks pagalvot apie iller psiulyma gal paaukot simteli ir ramu..

User avatar
iller
Posts: 5302
Joined: 2004-11-25 14:00
Contact:

2011-01-16 21:28

jei nežadi upgrade tai investavęs manau nesigailėsi..ant low rpm bus tylu.

Pranciskus
Posts: 10
Joined: 2011-01-18 03:45
Contact:

2011-01-19 04:04

Sveiki visi, planuoji krautis kompa arba nusipirkt naudota ir laikui begant ji pasiturbint. norejau tik pasiteiraut ar forume atsirastu zmoniu, kurie padetu man judet i prieki, nes turesiu begales klausimu. mano zinios labai ribotos. pradine paskirtis butu HD video :) antrine - zaidimai (bent mafia II noreciau palost). Tai kaip suprantu, reiktu geros motinines, ant kurios galeciau lipdyt viska.

Dabar klausimas toks butu, kaip suprantu nuo motinines priklauso koki procesoriu gali isikraut, o kaip yra su vaizdo kortom? Tik nuo jungties priklauso?

Ir ka manote apie sias plokstes? http://www.gigabyte.com/products/produc ... 34&dl=1#sp" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.gigabyte.lv/products/page/mb/ga-ep35-ds3_21/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6813131096" onclick="window.open(this.href);return false;

elektrikaz
Posts: 63
Joined: 2011-01-08 17:30
Contact:

2011-01-19 08:00

Na asus videokortos nera pacios geriausios, seip pasiulyciau geforse arba gainward, tik kad jos brangesnes aisku. Motinine pats gygabite naudoju, nesisikundziu. Procesoriu siulyciau intel 2.4ghz, zaidimams spartesnis tikrai nepamaisys.
Intel Core 2 Duo E6300 @ 1.86GHz
2.0GB Single-Channel DDR2 @ 400MHz
Gigabyte Technology Co., Ltd. G31M-S2L
256MB GeForce 7600 GT (CardExpert Technology)

User avatar
dzap
Posts: 483
Joined: 2010-02-12 02:32
Location: Vilnius-Kaunas
Contact:

2011-01-19 08:55

patarimai tai nors griuk negyvas... :D

juozas
Posts: 21
Joined: 2010-11-28 00:28
Location: Vilnius
Contact:

2011-01-19 09:32

Pranciskus wrote:Sveiki visi, planuoji krautis kompa arba nusipirkt naudota ir laikui begant ji pasiturbint. norejau tik pasiteiraut ar forume atsirastu zmoniu, kurie padetu man judet i prieki, nes turesiu begales klausimu. mano zinios labai ribotos. pradine paskirtis butu HD video :) antrine - zaidimai (bent mafia II noreciau palost). Tai kaip suprantu, reiktu geros motinines, ant kurios galeciau lipdyt viska.

Dabar klausimas toks butu, kaip suprantu nuo motinines priklauso koki procesoriu gali isikraut, o kaip yra su vaizdo kortom? Tik nuo jungties priklauso?

Ir ka manote apie sias plokstes? http://www.gigabyte.com/products/produc ... 34&dl=1#sp" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.gigabyte.lv/products/page/mb/ga-ep35-ds3_21/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6813131096" onclick="window.open(this.href);return false;
Jei ieskosi nenaujo kompo,galiu pasiulyti savo. Uz keleta dienu pradesiu deti i forumus ,i skelbimus ,kad parduodu.(priezastis,susirinkau beveik nauja )

Cases CHIEFTEC MIDITOWER ATX SILVER/BLACK DSP

Maitinimas LTITE 750 W INTER-TECH Power Supply Energon

Mamke Asus P5KC, iP35/FSB 1333MHz/2xPCI-E x16/1xPCI-E x1/3xPCI/2xDUAL DDR3-1333/4xDUAL DDR2-1066/1xATA/5xSATA2/e-SATA2/8-ch Sound/RAID 0.1/Gb-e LAN/ATX

CPU Intel Core 2 Duo E6850 3.00 GHz/1333FSB/4MB/Box (BX80557E6850)

Video MSI GTX 295 PCIE 1792 MB GDDR3 SINGLE PCB S/N

Memori CORSAIR DDR2 XMS2-8500 NON-ECC EPP DHX (4 GIGAi)

HDD Samsung HD501LJ 500GB, 7200rpm, 16MB, SATA II 300Mb/s, NCQ (2 vnt)

SAMSUNG SH-S203B/BEBE DVD-/+RW (20x8x8x DVD+RW/ 20x8x6x DVD-RW ) Black, SATA Bulk, double layer

Ausinimas ARCTIC COOLING CPU Cooler Freezer 7 Pro S775

Tinklo plokste PWLA839 INTEL PRO/1000 GT DESKTOP


Kaina 1300 lt
2600k 4.7GHz / Maximus IV Extreme / MSI 580GTX / G-Skill 8 GB / SSD 80GB / WD CAVIAR BLACK 2TB/Corsair Obsidian 800d / Coolit Vantage/

User avatar
evil
Posts: 840
Joined: 2009-07-28 22:16
Location: Kaunas
Contact:

2011-01-19 10:58

elektrikaz wrote:Na asus videokortos nera pacios geriausios, seip pasiulyciau geforse arba gainward, tik kad jos brangesnes aisku. Motinine pats gygabite naudoju, nesisikundziu. Procesoriu siulyciau intel 2.4ghz, zaidimams spartesnis tikrai nepamaisys.
Rimtas pretendentas į metų posto titulą. Seniai tiek nezvengiau :D

geforse aišku labai rimtas vaizdo plokščių gamintojas, nors net neegzistuoja. Tuo tarpu panašų brand'ą - GeForce naudojanti kompanija Nvidia irgi nėra plokščių gamintoja. O šiaip GeForce yra šudas - turėjau Geforce II MX400 - nė velnio žaidimų neveža...

Intel 2.4GHz tai irgi labai rimtas pareiškimas - turiu Intel Celeroną 2.4GHz - nevež nė velnia, youtubė stabdo, nors va draugelis irgi turi Intel 2.4GHz, tai sako veža, tiesa pas jį kažkaip keistai jis vaidinasi - i5 750S. Tai velniažin ten juos suprasi.

Jei žalio supratimo kompuose neturi tai geriau nepatarinėk!

gabrius
Posts: 3399
Joined: 2004-12-10 20:13
Location: Reutlingen
Contact:

2011-01-19 12:13

Pranciskus wrote:Sveiki visi, planuoji krautis kompa arba nusipirkt naudota ir laikui begant ji pasiturbint. norejau tik pasiteiraut ar forume atsirastu zmoniu, kurie padetu man judet i prieki, nes turesiu begales klausimu. mano zinios labai ribotos. pradine paskirtis butu HD video :) antrine - zaidimai (bent mafia II noreciau palost). Tai kaip suprantu, reiktu geros motinines, ant kurios galeciau lipdyt viska.

Dabar klausimas toks butu, kaip suprantu nuo motinines priklauso koki procesoriu gali isikraut, o kaip yra su vaizdo kortom? Tik nuo jungties priklauso?

Ir ka manote apie sias plokstes? http://www.gigabyte.com/products/produc ... 34&dl=1#sp" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.gigabyte.lv/products/page/mb/ga-ep35-ds3_21/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6813131096" onclick="window.open(this.href);return false;

M2N-E SLI rinkau prieš porą savaičių, visai nieko plokštė. Rask prie jos kokį Athlon'ą X2, 4x512MB ar 4x1GB DDR2 ir kokią PCIE >8xxx VGA, eis HD.
Vaizdaplokštės ir krautuvėse labai pigios.

Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 3 guests