SSD diskai

Viskas apie kompiuterio dalis, periferija ir komponentus...

Post Reply
User avatar
arte
Posts: 102
Joined: 2010-03-15 23:52
Contact:

2011-01-29 01:23

ResidentEvil wrote:plius pvz green serijos kaip jau buvo minėta - hardai sumažina greitį kai nėra naudojami
Šita dalis patiko, gal galima plačiau? :)
Ba panašu į kliedesius po garsiu marketinginiu ėjimu IntelliSpeed, ir parašymus kainoraščiuose 5400-7200 rpm, maždaug kintančios apsukos...
Intel P4C • Scythe SCNJ-1100P • Intel D875PBZ • 2x Corsair CMX1024-3200C2 • GeCube 9600XT • 2x WD740HLFS • D-Link DGE-530T • LG GSA-4081B • Antec P180 • CM iGreen 500W • Audigy2 ZS SB0350 • Altec Lansing 621 • Philips 170B2

User avatar
ResidentEvil
Posts: 2410
Joined: 2007-01-21 00:19
Location: Vilnius, Lithuania
Contact:

2011-01-29 03:12

arte wrote:
ResidentEvil wrote:plius pvz green serijos kaip jau buvo minėta - hardai sumažina greitį kai nėra naudojami
Šita dalis patiko, gal galima plačiau? :)
Ba panašu į kliedesius po garsiu marketinginiu ėjimu IntelliSpeed, ir parašymus kainoraščiuose 5400-7200 rpm, maždaug kintančios apsukos...
IntelliPower.
A fine-tuned balance of spin speed, transfer rate and caching algorithms designed to deliver both significant power savings and solid performance. Additionally, WD Caviar Green drives consume less current during startup allowing lower peak loads on systems as they are booted.

User avatar
dzap
Posts: 483
Joined: 2010-02-12 02:32
Location: Vilnius-Kaunas
Contact:

2011-01-29 04:04

ResidentEvil, matavai wd green apsukas, kad sakytum, kad jis suleteja/pagreiteja? Bent pasiskaityk apzvalgas padorias kaip, kas ir kur.
Image Image


Ir isvis jei lyginam green kaip bootiny osiny hdd su ssd, tai net ir 10 ju raide bus leciau nei 1 levas ssd. Tiesa jie labai puikus daiktas stoveti salia ssd, tobula talpykla. Bet kai word kraunasi 14s, o su ssd apie 0.125s, tai tiesa pasakius jau manau eilinis homeuseris pajustu... Meginau kazkada atoma lipdyti su juo, deja ismeginus, teko atsisakyti sios idejos.
Image

"Pats sau prieštarauji :D koks skirtumas ar pakraus tą patį geimą per 3 ar per 4 sek, per 6 ar per 8 jeigu tik 40 proc HDD lėtesnis už SSD ? Toliau sulyginame vietos kiekį, ir gauname jog kai pakrausim pilnai SSDD jis laaabai suletės, o kai tiek pat įdėsim į HDD raidą už tą pačią kainą galėsime gal dar 30 kartų tiek krauti, ir dar liks vietos tiek , kiek reikia hardui turėti tam kad darbo greitis nesuletėtų :D Taigi jeigu Pagal tave SSD už HDD greitesnis 40 procentų - gaunasi jog HDD raidas sumoje už HDD vertingesnis ~20 kartų."
Galiu pakomentuot tik tiek, kad tie cheetahai ant talpos iseina vos vos talpesni, o kaina ju didesne nei vieno padoraus ssd, taigi taigi..
Pasiskaiciuok pats, du https://www.skytech.lt/sea-cheetah-15k5" onclick="window.open(this.href);return false; ... -2978.html ir turi ~20gb talpesny raida, bet 40% vidutiniskai letesny, neskaitant random access laiku, kur sie % isauga keleriopai, plius kaina iseina kazkur 80% didesne uz vieno ssd. Vienintelis testas kur jie lenkia ssd tai seq read/write, bet kam tai rupi realiai? Negi atsisedes kilnoji is vienos particijos i kita bluray filmus? :D :clap:
Last edited by dzap on 2011-01-29 16:23, edited 5 times in total.

User avatar
hell
Posts: 113
Joined: 2009-06-30 14:21
Location: Kaunas
Contact:

2011-01-29 14:55

Nu kadangi cia kalba pasisuko apie "Raid'a" tai padariau ekspermenta turiu raid controleri "Vantec UGT-ST310R" niekad jo nebuvau naudojas, tai uzsispyriau ir isidejau ji.
Istikruju rezultatu tikejausi geresniu, bet..
Image
Image

O cia pacio kontrolerio foto:
Image
Thermaltake Armor+Mx | Intel Core 2 Duo E8400 @ 3.8 Ghz | Cooler Thermaltake v1 | Asus p5e | DDR2 8GB ram 1066 G.Skill |His 6850 1GB |Foto --> http://public.fotki.com/zingeris/kompas/

User avatar
hell
Posts: 113
Joined: 2009-06-30 14:21
Location: Kaunas
Contact:

2011-02-16 10:51

Nu va as ir issigijau Kingston SSD diska, nera jis dideles talpos ir nera labai spartus.. Bet uztat pakankamai gera kaina gavau. Jis yra tik 30Gb, bet pilnai isirasiau windows ir kelias programas ir dar liko vietos apie 6 gb.Galiu pasakyti tikrai nenusivyliau, kad jis ir is letesniu ssd seimos narys.Vindausus uzkrauna tikrai pakankamai greit, as jau galvojau, kad mano raid'inti diskai krauna greitai, bet su situo tikrai nera ka lyginti. Bandysiu gal artimiausiu laiku dar vieno ieskoti, kad pasidaryti Raid0 is ju abieju.
padariau keleta testu ir testai nera ispudyngi, bet vistiek patenkintas del OS uzkrovimo greicio :)

Image

Image
Thermaltake Armor+Mx | Intel Core 2 Duo E8400 @ 3.8 Ghz | Cooler Thermaltake v1 | Asus p5e | DDR2 8GB ram 1066 G.Skill |His 6850 1GB |Foto --> http://public.fotki.com/zingeris/kompas/

User avatar
iller
Posts: 5302
Joined: 2004-11-25 14:00
Contact:

2011-02-16 22:54

Tinklapis, kuriame rasite nemažai pratestuotų SSD, galima palyginti juos, skirtingi testai: http://www.ssdreview.com/ssd-review/com ... 2-32gb-21/" onclick="window.open(this.href);return false;

User avatar
Doomas
Posts: 172
Joined: 2010-02-03 10:09
Location: Klaipeda
Contact:

2011-02-18 22:34

2 Intel 80Gb SSD in RAID0
Image
Kai nuvaziuoja stogas - atsiveria DANGUS.....
Image

User avatar
iller
Posts: 5302
Joined: 2004-11-25 14:00
Contact:

2011-02-18 23:59

Domai per kiek win užkrauna?

User avatar
hell
Posts: 113
Joined: 2009-06-30 14:21
Location: Kaunas
Contact:

2011-02-19 09:22

O cia jau grazus testas :)
Thermaltake Armor+Mx | Intel Core 2 Duo E8400 @ 3.8 Ghz | Cooler Thermaltake v1 | Asus p5e | DDR2 8GB ram 1066 G.Skill |His 6850 1GB |Foto --> http://public.fotki.com/zingeris/kompas/

User avatar
BackBrain
Posts: 1404
Joined: 2007-02-26 18:29
Location: Vilnius
Contact:

2011-02-19 13:35

Kaip suprasti tiesia linija ties 600 MB/s ?

SSD su SATA-600 interface kiek zinau pas inteli nera.

Smalsu, cia nat kokios gelezies SSD pajungti ?? Serveris su RAID kontroleriu ?

User avatar
evil
Posts: 840
Joined: 2009-07-28 22:16
Location: Kaunas
Contact:

2011-02-19 14:20

Tai, kad ir integruoto Intelio užtenka 600MB/s pasiekt - nesvarbu interfeiso prlaidumas, svarbu kontrolerio pralaidumas, o kokio intel ICH10R jis ir yra ~600MB/s.

User avatar
Doomas
Posts: 172
Joined: 2010-02-03 10:09
Location: Klaipeda
Contact:

2011-02-19 19:15

iller wrote:Domai per kiek win užkrauna?
Sunku pasakyt, kadangi kompas darbinis tai pilnas visokiu aplikaciju kurios stabdo uzsikrovima... galiu tik viena pasakyt kad kompas reaguoja i uzduotus veiksnius momentaliai - visgi tiesa kad dydziausias kompo stabdis yra HDD...
BackBrain wrote:Smalsu, cia nat kokios gelezies SSD pajungti ?? Serveris su RAID kontroleriu ?
Viskas mano parase... paprastas kompas skirtas renderingui ir darbui su 3D programomis.
Kai nuvaziuoja stogas - atsiveria DANGUS.....
Image

User avatar
ResidentEvil
Posts: 2410
Joined: 2007-01-21 00:19
Location: Vilnius, Lithuania
Contact:

2011-02-19 22:22

BackBrain čia gi 2x300 :P

Va čia jau aš suprantu skirtumas kodėl verta imti SSD...

Bo kažkaip iki šiol du syk didesni greičiai nestebiono visai...

dext
Posts: 120
Joined: 2004-11-28 12:00
Location: Sydney, Australia
Contact:

2011-02-22 16:23

Padėkit išsirinkt SSD diską laptopan. 64GB
Nusižiūrėjau šituos:
http://www.ssdreview.com/ssd-review/com ... -64gb-310/" onclick="window.open(this.href);return false;

Kainos panašios, taškų surinko panašiai, bet skirtingose testuose pasirodė pakankamai skirtingai :rolleyesa:
O gal yra dar kažkas verto dėmesio panašių kainų segmente? Ką manot?

anykei
Posts: 218
Joined: 2010-08-21 20:13
Location: Vilnius
Contact:

2011-02-22 17:12

adata surinko daugiau tasku ir kaina mazesne imciau ji, nors ir kompanija nepagarsejusi kokybe :D
1 karta pjauk 9 kartus keikis

Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 4 guests