Ram

Viskas apie kompiuterio dalis, periferija ir komponentus...

juozas
Posts: 21
Joined: 2010-11-28 00:28
Location: Vilnius
Contact:

2011-01-09 19:09

Sveiki visi.Iskilo toks klausimelis del ramu.Renkuos sistema su Sandy bridge 2600k.(laukiu kol i lietuva atves ir del motinos dar neapsisprendes)
Turiu jau nusipirkes
Deze Corsair obsidian 800D
Ausintuva cpu Coolit vantage

Patarkit del ramu geru kaina apie +- 600 lt (4-8 GB,Dual channel ),Gal iskart su ausintuvu ?Truksta ziniu del taimingu ir voltazo.Geriau pasiklausti ismananciu ,nei poto gailetis kad galejau geresnius nusipirkt.Ir nebutinai is lietuvos parduotuviu,viska juk galima atsisiusti.
Gal kaska is G.SKILL uz tokia kaina panasia
http://shop.ebay.co.uk/i.html?_nkw=G.SK ... op=3&_sc=1" onclick="window.open(this.href);return false;

Sistema bus spartinama.
Isanksto dekui uz jusu patarimus.
2600k 4.7GHz / Maximus IV Extreme / MSI 580GTX / G-Skill 8 GB / SSD 80GB / WD CAVIAR BLACK 2TB/Corsair Obsidian 800d / Coolit Vantage/

User avatar
Kestas24
Posts: 157
Joined: 2010-01-16 01:53
Location: Klaipėda
Contact:

2011-01-23 10:22

Sveiki kuriuos ramus pasirinkti?
Kingston KHX1600C9D3K2/4GX
ar CORSAIR DDR3-1600 4G 2X240DIMM XMS3 CHS
kaina panasi kurie gali ispausti geresnius velinimus laikus?

dekui uz nuomones,arba koki puslapiuka su testais

User avatar
Kestas24
Posts: 157
Joined: 2010-01-16 01:53
Location: Klaipėda
Contact:

2011-01-23 12:22

Nieks negali patart? nejaugi nera nuomoniu?

User avatar
evil
Posts: 840
Joined: 2009-07-28 22:16
Location: Kaunas
Contact:

2011-01-23 12:28

http://www.google.com" onclick="window.open(this.href);return false; - pilna testuku. Siaip tai jokio ryskaus skirtumo tarp ju nera.

User avatar
ResidentEvil
Posts: 2410
Joined: 2007-01-21 00:19
Location: Vilnius, Lithuania
Contact:

2011-01-23 12:37

1.Renkantis sistemą su swandy bridge tau neapsimoka imti 2600K kainos/spartos atžvilgiu tai pirmiausia.
Imi 2500K ir jis eina ant 4,7 Ghz (taipp vadinamas stock OC).
2.Motininė, tai reikalinga su P raide prie čipseto. Tada galėsi overclockint. Kita raidė duoda tik GPU proco išnaudot.
jeigu norėsi ir tą ir tą daryt tai lauk Z67. Tą ir patariu tau.
3. ABU RAM MODULIAI GRIEŽTAI DRAUDŽIAMI NAUDOTI TAVO SISTEMOJE !!!
Pirmas kingston veikia prie 1.65V, o antrasis
The modules hit their rated clockspeed and timings with 1.8V operating voltage, which is 20 per cent higher than the JEDEC-approved value of 1.5V. That's why, we suppose, the DHX heatspreaders are used.
Tai buvo vienas iš prikolų kai Svandy Bridge vartotojai prisipirko tik jam išėjus tų ram ir dėjo belenkokį voltažą ant cpu, tai po poros dienų teko išmesti procą :D
Ant ram max gali būt įtampa 1,5V, o ant CPU 1,35V (Tiksliai nebepamenu).
Siūlau imti kuo paprastesnius ramus atitinkančius keliamus voltažo reikalavimus, kad pvz 1333Mhz 1,5V nes ar ten bus 1600 ar 2500Mhz DDR3 nieko nepajusi gal galios bus 1 proc prieaugis, tik pinigus išmesi į balą.
Už kainų skirtumą geriau jau kokį SSD nusipirkti :)

User avatar
Kestas24
Posts: 157
Joined: 2010-01-16 01:53
Location: Klaipėda
Contact:

2011-01-23 12:50

raso specifikacijose SPD Voltage 1.5 ? ka tai reiskia? http://www.corsair.com/memory-3/intel-m ... 600c9.html" onclick="window.open(this.href);return false;

User avatar
ResidentEvil
Posts: 2410
Joined: 2007-01-21 00:19
Location: Vilnius, Lithuania
Contact:

2011-01-23 12:57

Parašyta gi 4GB XMS Memory kit for dual channel systems, 1600MHz, 9-9-9-24, 1.65V
Imk G.skill ripjaws'us ir buz gerai. Nu.

User avatar
Rampage
Posts: 1641
Joined: 2006-06-12 01:25
Location: Kaunas
Contact:

2011-03-29 17:07

Kas geriau? 2 kaulai po 2GB DDR3 dual channel ar 1 kaulas 2GB, kitas kaulas 4GB DDR bet one channel?

anykei
Posts: 218
Joined: 2010-08-21 20:13
Location: Vilnius
Contact:

2011-03-30 19:30

geriau kai buna vienodi
1 karta pjauk 9 kartus keikis

Imago
Posts: 182
Joined: 2010-07-16 09:40
Contact:

2011-03-30 20:45

kada truksta darbines atminties ? lol kiek naudoju rodo uzimata apie 50% tai suprantu kad man tu 2gb perdaug ?

anykei
Posts: 218
Joined: 2010-08-21 20:13
Location: Vilnius
Contact:

2011-03-30 22:11

isjungi page file ir pamatai kad truksta :D ,
dar kai kurie zaidimai 4gb reikalauja
1 karta pjauk 9 kartus keikis

Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: Bing [Bot] and 1 guest