Koki HDD patartumet

Viskas apie kompiuterio dalis, periferija ir komponentus...

User avatar
cr8er
Posts: 478
Joined: 2007-01-01 22:37
Location: LT
Contact:

2009-01-11 12:57

bet cia dar yra esme, kad paciam pc naudijama vista ir ji turi taip ir likti. O i isorini noreciau isirasyti XP nes nevisos man reikalingos programos draugauja su Vista, taigi reiktu tokios galimybes, kad XP uzsikrauti galeciau tik tada kai man jos reik :)
:gauloise:

User avatar
cr8er
Posts: 478
Joined: 2007-01-01 22:37
Location: LT
Contact:

2009-01-11 13:12

tarkim kuri is siu variantu labiausiai apsimoketu rinktis?
Fujitsu-Siemens
http://www.bms.lt/lt/catalog/view/?id=43973
Buffalo DriveStation
http://www.bms.lt/lt/catalog/view/?id=43646
Iomega eGo Desk
http://www.bms.lt/lt/catalog/view/?id=39517
Iomega Prestige
http://www.bms.lt/lt/catalog/view/?id=42967
Lacie Desktop Hard Disk
http://www.bms.lt/lt/catalog/view/?id=45026

gal kasnors turit kanors is siu irenginuku ar bent jau gamintojus pakomentuot galetumete :)

o gal apsimoketu imti vidini HDD ir dezute perdarymui i siorini?
:gauloise:

User avatar
Geltona Žalia Raudona
Posts: 185
Joined: 2008-11-30 21:33
Location: .
Contact:

2009-01-11 15:43

Na jeigu pats rinkčiausi HDD, tai turbūt imčiau ką nors iš WD

User avatar
nOmad
Posts: 137
Joined: 2007-09-13 10:17
Location: Kaunas
Contact:

2009-06-13 04:31

seagate nuo 1995-97ų 4gb vis dar gyvas ir jokių problemų (11-12metų sukas hm laiką dalijam per pus, pastoviai jo nieks nesuka)
westernas nuo 2003ių 80gb klaidų dar neturi
samsungas nuo 2007ų 60gb hm na veikiantis, visig "softraid1'o" puselė kartą ko tais neuzsikure - pertikrinus viskas čiki na toliau dirba sau sėkmingai (pastarieji du 20h/7 sukas grubiai primetus)

WD akivaizdžiai daugiau šilumos išskiria negu samsungas, kone 5laip.skirtumas toje pačioje dėžėje

Samsungas dirba garsiau už wd, tačiau nedrįsčiau kategoriškai tvirtinti dėl to kad garsai kiek skirtingų tonų

siūlau WD, berods pirmieji pristatė ir 10štukinius rinkon ir garantijos nebijodami pasiūlyti

ai beja Maxtora tai gali jau dabar pro langą mest jei turi - 2draugam iš trijų turėjusiųjų sugedo metų eigoje
:D :eeek: :search: setum forte

[b][url=http://anonym.to/?http://s2.bitefight.lt/c.php?uid=25178]--> tartum mano tiuningas, ;b[/url][/b]

User avatar
BackBrain
Posts: 1404
Joined: 2007-02-26 18:29
Location: Vilnius
Contact:

2009-06-15 08:13

IMHO eik cia
http://www.hobbyhall.lt/netshop/electro ... _7822.html

1TB diskas 260 Lt + atsiuntimas 15Lt, nuostabi kaina.
Zinau 4 zmones kurie naudoja jokiu problemu, nei su HDD nei su siuntimu nei su apmokejimu.
Turiu ir pats, pries savaite uzsisakiau dar viena.
Viduje Hitachi, modelio nepamenu, pirma pirkau kovo menesi, HDD pagaminimo data vasaris, taigi visiskai nauji neuzsiguleje diskai.
pliusai:
Pigu it tt
minusai:
Galetu buti tylesnis, nes truputi barska, net po to kai vidu silikonu isliejau.
Turi dar kazkokia software tipo gudru bet ant 64 bit windows nedirba, na ir nereikia.
Jei labai domina galiu tikslai pasakyti koks Hitachi modelis viduje ir kaip is vidaus viskas atrodo.
MCP MCTS MCITP:SA/EA MCSA/MCSE:Security

PASSED.70-236/70-270/70-290/70-291/70-293/70-294/70-298/70-299/70-351/70-620/70-640/70-642/70-643/70-646/70-647
NEXT....70-432/70-450/70-659/70-662/70-680/70-685/70-686

User avatar
daktaras12
Posts: 46
Joined: 2009-02-06 20:31
Location: Kaunas
Contact:

2009-06-15 09:20

Aišku pavėlavau, žmones siūlo pigesni sprendimą. Jai turi laisvą diską gali naudoti šitą, http://pigu.lt/kompiuterine_technika/ko ... 0?id=81556 išbandyta su 1,5TB disku. Nes buvo reikalinga ESATA jungtis.
CPU: Intel Core Quad Q9550 2,8GHz
MB:ASUS P5G41T-M LX3
RAM:2x4GB DDR3-1333
VGA:AMD Radeon HD 7770 1GB
HDD OS:SSD840EVO
HDD WD1002FBYS 2x1TB,WD10EZEX,ST1000DM003
PSU:Thermaltake TPX-775M
Case:Thermaltake Xaser V 6000+
D-Link DNS-320 RAID1:WD20EARS 2x2TB

User avatar
daktaras12
Posts: 46
Joined: 2009-02-06 20:31
Location: Kaunas
Contact:

2009-06-15 09:31

daktaras12 wrote:Aišku pavėlavau, žmones siūlo pigesni sprendimą. Jai turi laisvą diską gali naudoti šitą, http://pigu.lt/kompiuterine_technika/ko ... 0?id=81556 išbandyta su 1,5TB disku. Nes buvo reikalinga ESATA jungtis.
Aišku nebūtina pirkti pagal nuorodą, yra ir pigiau,pats mokėjau ~150lt.

User avatar
BackBrain
Posts: 1404
Joined: 2007-02-26 18:29
Location: Vilnius
Contact:

2009-06-15 09:52

daktaras12 wrote:Aišku nebūtina pirkti pagal nuorodą, yra ir pigiau,pats mokėjau ~150lt.
Jo yra pigiau, jei be komplektacijos tai is sandelio 80Lt.
MCP MCTS MCITP:SA/EA MCSA/MCSE:Security

PASSED.70-236/70-270/70-290/70-291/70-293/70-294/70-298/70-299/70-351/70-620/70-640/70-642/70-643/70-646/70-647
NEXT....70-432/70-450/70-659/70-662/70-680/70-685/70-686

User avatar
minex
Posts: 502
Joined: 2005-07-24 20:39
Location: Mrj - Kaunas
Contact:

2010-03-06 14:23

Sveiki, gal kas gali nukreipti kur kaune geriausia pirkti kietą diską laptopui? pirksiu ne aš, su kompu nėra daromi stebuklai, tiesiog naudojamasi, galvoju kazką panašaus apie seagate 320gb, 7200rpm, 16mb. Mačiau fortake yra ir Skytech. Kokios nuomonės apie parduotuves? Kur dar galima pigiau/geriau nusipirkti?Kur konsultantai nusimano ką nors? Tik nepasakokit kad reik imt ką nors geresnio ar pan, svarbu kad būtų nebrangu ir gerai veiktų. Būt gerai kad kokioj pardoj konsultantai galėtų ką patart, bo žmogus nelabai nusimano...

User avatar
Kestas24
Posts: 157
Joined: 2010-01-16 01:53
Location: Klaipėda
Contact:

2010-03-06 14:51

as uz skytech, na bet cia mano subjektyvi nuomone nes ten perku ir esu patenkintas aptarnavimu bei kaina

User avatar
evil
Posts: 840
Joined: 2009-07-28 22:16
Location: Kaunas
Contact:

2010-03-06 16:41

susirandi online parduotuve, kur tas diskas pigiausias ir imi, visvien ne viena is ju neturi disku vietoje. Siaip jei jau imi greitą diską tai nepagailėk keliasdešimt litų papildomai už diską su Free-fall sensorium.
Pas seagate ši technologija vadinasi GFO (G-Force protection). Sensorius automatiškai pajaučia kritimą ir nukelia galvas nuo disko, taip nepažeidžiant disko paviršiaus. Labai padeda ilgiau išlaikyti diską sveiką ir neprarasti duomenų.

User avatar
ResidentEvil
Posts: 2410
Joined: 2007-01-21 00:19
Location: Vilnius, Lithuania
Contact:

2010-03-06 17:00

minex wrote:Sveiki, gal kas gali nukreipti kur kaune geriausia pirkti kietą diską laptopui? pirksiu ne aš, su kompu nėra daromi stebuklai, tiesiog naudojamasi, galvoju kazką panašaus apie seagate 320gb, 7200rpm, 16mb. Mačiau fortake yra ir Skytech. Kokios nuomonės apie parduotuves? Kur dar galima pigiau/geriau nusipirkti?Kur konsultantai nusimano ką nors? Tik nepasakokit kad reik imt ką nors geresnio ar pan, svarbu kad būtų nebrangu ir gerai veiktų. Būt gerai kad kokioj pardoj konsultantai galėtų ką patart, bo žmogus nelabai nusimano...
Pigiai ir gerai nebus. Imkit WD. Dėl kitų gamintojų tai nieko nežinau, bet šitas save jau parodė, ant stacionaro hdd jau 6 metai ir nei vieno bad sektoriaus.
Va toki va patarčiau :)
http://www.gerakaina.lt/new/product_inf ... WD3200BJKT" target="_blank" target="_blank
http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=477" target="_blank" target="_blank

User avatar
evil
Posts: 840
Joined: 2009-07-28 22:16
Location: Kaunas
Contact:

2010-03-06 19:41

ResidentEvil wrote: Pigiai ir gerai nebus. Imkit WD. Dėl kitų gamintojų tai nieko nežinau, bet šitas save jau parodė, ant stacionaro hdd jau 6 metai ir nei vieno bad sektoriaus.
Va toki va patarčiau :)
http://www.gerakaina.lt/new/product_inf ... WD3200BJKT" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank
http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=477" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank
:) gera statiska iš vieno disko ir vieno naudotojo. Man subyrėje yra 2 WD vidiniai diskai ir vienas išorinis. Kas bjauriausia jie turi įprotį mirti staigiai, nerodydami požymių. Nors dabar tiek nešiojamam WD tiek stacionariam WD, tiek penki išoriniai WD. Bet jei rūšiuoti pagal patikimumą tai patikimiausi yra Seagate, toliau nedaug atsilieka WD, o jau toliau labai stipriai atsilieka Samsung, apei Hitachi nieko nežinau. Beje, WD irgi turi Free Fall sensorius turinčių diskų (kaip nuorodoje) ir turi diskų be sensoriaus. skirtumas modelio kode:
WD3200BEKT - be sensoriaus
WD3200BJKT - su sensorium
Kažkodėl ne visos parduotuvės tai pažymi, taip, kad neapsigaukit...

User avatar
BackBrain
Posts: 1404
Joined: 2007-02-26 18:29
Location: Vilnius
Contact:

2010-11-11 21:07

Gal kas realiai gainiojote jau SSD. Kaip pojuciai.
Testai nedomina.
Domina bandziusiu nuomone, kaip heavy load laiko ??
Tarkime jei vienu metu startuoti 4 virtualias masinas, SSD turi pranasuma pries 15K RPM SAS diskus ???

User avatar
evil
Posts: 840
Joined: 2009-07-28 22:16
Location: Kaunas
Contact:

2010-11-12 09:59

Teko nepilna dieną Intelio MLC 80GB pačiupinėti. Problema buvo, kad 4xSAS diskai RAID10 nevežė SQL'o ir nutarta keisti į RAID1 iš Intel SSD. Realiai rezultatai prieštaringi - kopijuojant didelius failus SSD gavo nuo SAS, dėl prastų write'ų bveik dvigubai, ant read'ų panašiai šiek tiek virš 200MB/s ėjo. Tačiau ant SQL pasijautė ženkliai, dėl access taimų. Pats netestavau, bet progrmaeriai sakė bandė testines užklausas - vidutiniškai pageitėjo apie 4 kartus.

Kas liečia virtualias mašinas tai vienas SSD prieš vieną SAS tikrai turės pranšumą greičio prasme, bet neženkliai, ypač tokioje aplinkoje - Ant kiek dažnai tenka startuoti VM'us? Production'e turbūt išvis kartą į metus, testiniam kiek dažniau, bet visvien bent jau aš dažniausiai juos suspendinu ir tada resume'nu - disko apkrova tikrai nedidelė. Su VM dažniausiai reikia daug vietos, o daug vietos su SSD brangiai kainuoja. Aišku jei VM'ai po 40GB tai gal ir verta.

Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 1 guest