Koki HDD patartumet

Viskas apie kompiuterio dalis, periferija ir komponentus...

User avatar
Wyshniukas
Posts: 152
Joined: 2008-11-01 20:50
Location: Didžioji Britanija
Contact:

2009-01-06 21:27

BackBrain wrote: WD10EADS WD CAVIAR GP 1TB SATA2 32MB INTELLIPOWER
Lietuvoje koltas tik 1TB pasirode buvo, paziurek, gal pas jus EADS ir mazesnes talpos yra.
Šitas yra prekyboje UK, bet tikrai nesigaus keisti 1:1 su kuo nors forumose...nebent parduot saviškį. Dėkui už pasiūlymą, pasižvalgysiu po apžvalgas jų.
[font=Verdana][color=RoyalBlue][color=Black][color=Purple][color=Black][b]CPU:[/b] Intel E5200 @ 3.2GHz[/color][/color][/color][/color][/font][font=Verdana][color=RoyalBlue][color=Black][color=Purple][color=Black]
[/color][/color][/color][/color][/font][font=Verdana][color=RoyalBlue][color=Black][color=Purple][color=Black][b]MB:[/b] [/color][/color][/color][/color][/font][font=Verdana][color=Black]Asus P5K
[b]RAM:[/b] 4GB DDR2-800 GeIL Black Dragon
[b]VGA:[/b] 8600GT 512MB DDR2[/color][/font][font=Verdana][color=RoyalBlue][color=Black][color=Purple][color=Black] passive
[/color][/color][/color][/color][/font][font=Verdana][color=Black][b]HDD:[/b] WD Raptor OEM 160GB SATAII, Samsung [/color][/font][font=Verdana][color=Black] SpinPoint 1xHD1003IJJ
[b]PSU:[/b] Corsair HX520W
[b]Case:[/b] Antec 900[/color][/font][font=Verdana][color=RoyalBlue][color=Black][color=Purple]
[/color][/color][/color][/font]

User avatar
BackBrain
Posts: 1404
Joined: 2007-02-26 18:29
Location: Vilnius
Contact:

2009-01-06 22:32

As galvoju dabar, arba 1TB saltas tylus WB, arba kriokiantis 1.5 TB seagate.
Pas seagate gera 1 GB kaina gaunasi ir dabartiniame kompe jau jungtys pasibaige hardams pajungineti, taigi teks 640AAKS turbut i Seagate keisti.
1.3 TB vietos atsiras, yhhhhaaaa 2 menesiam uzteks :D :D :D
MCP MCTS MCITP:SA/EA MCSA/MCSE:Security

PASSED.70-236/70-270/70-290/70-291/70-293/70-294/70-298/70-299/70-351/70-620/70-640/70-642/70-643/70-646/70-647
NEXT....70-432/70-450/70-659/70-662/70-680/70-685/70-686

User avatar
Dainius
Posts: 470
Joined: 2005-01-10 19:26
Location: Kaunas
Contact:

2009-01-07 12:35

Ka tu ten tiek siunti ar darai kad TB tirpsta kai nezinau kas... Gal cia pentagona kopini? :D :D

User avatar
BackBrain
Posts: 1404
Joined: 2007-02-26 18:29
Location: Vilnius
Contact:

2009-01-07 14:46

Dainius wrote:Ka tu ten tiek siunti ar darai kad TB tirpsta kai nezinau kas... Gal cia pentagona kopini? :D :D
Pagrinde muzika, muzika ir muzika, kokelcija po truputi renku per pusmeti atsisiunte ~700GB. Tai disko vieta tirpsta akyse, dar filmu kolekcija nedidele, foto 50 GB ir viskas nera vietos.
Na dar galima pamineti, kad diskai nestabdytu jiem dar ~20% laisvos vietos reikia.
MCP MCTS MCITP:SA/EA MCSA/MCSE:Security

PASSED.70-236/70-270/70-290/70-291/70-293/70-294/70-298/70-299/70-351/70-620/70-640/70-642/70-643/70-646/70-647
NEXT....70-432/70-450/70-659/70-662/70-680/70-685/70-686

User avatar
Wyshniukas
Posts: 152
Joined: 2008-11-01 20:50
Location: Didžioji Britanija
Contact:

2009-01-07 17:25

Ir reikia turėt omeny, kad filmai dabar HD formatu kolekcionuojami :) 2-3 filmai ir jau 20GB į orą paleisti.
[font=Verdana][color=RoyalBlue][color=Black][color=Purple][color=Black][b]CPU:[/b] Intel E5200 @ 3.2GHz[/color][/color][/color][/color][/font][font=Verdana][color=RoyalBlue][color=Black][color=Purple][color=Black]
[/color][/color][/color][/color][/font][font=Verdana][color=RoyalBlue][color=Black][color=Purple][color=Black][b]MB:[/b] [/color][/color][/color][/color][/font][font=Verdana][color=Black]Asus P5K
[b]RAM:[/b] 4GB DDR2-800 GeIL Black Dragon
[b]VGA:[/b] 8600GT 512MB DDR2[/color][/font][font=Verdana][color=RoyalBlue][color=Black][color=Purple][color=Black] passive
[/color][/color][/color][/color][/font][font=Verdana][color=Black][b]HDD:[/b] WD Raptor OEM 160GB SATAII, Samsung [/color][/font][font=Verdana][color=Black] SpinPoint 1xHD1003IJJ
[b]PSU:[/b] Corsair HX520W
[b]Case:[/b] Antec 900[/color][/font][font=Verdana][color=RoyalBlue][color=Black][color=Purple]
[/color][/color][/color][/font]

User avatar
Nemesiz
Posts: 335
Joined: 2008-10-14 14:13
Location: Kaunas/Siauliai
Contact:

2009-01-07 17:33

Jei tureti HD filmus tai tik BD diskuose. Kompresinti filmai praranda kokybe
Processor: Intel® Core™2 Quad Q9450 2.66GHz
Motherboard: Asus P5E-VM HDMI
Physical Memory: 4 * ( Corsair XMS2 DHX CM2X2048-6400C4DHX )
I closed windows and opened Linux

User avatar
BackBrain
Posts: 1404
Joined: 2007-02-26 18:29
Location: Vilnius
Contact:

2009-01-07 19:02

Nemesiz wrote:Jei tureti HD filmus tai tik BD diskuose. Kompresinti filmai praranda kokybe
Jei pas tave plazma su namu teatro 14.3 super mega plius sistema tada taip.
Man ant 22" moniko su plastmasinem kokonelem dvd pilnai uztenka (ir nuo tokiu mano P4 2.8 springsta :D :D :D )

TO Wyshniukas: kaip sekasi HDD rinktis???
Pas jus tuoj tuoj turi pasirodyti pirmas Seagate Barracuda 7200.12 HD serios HDD.
Butent ST3500410AS 1 plate 500GB, sako kad greitesnis uz 11 serija, tiek transfer, tiek seek, o del konstrukcijos tai saltas ir tylus turetu buti.

PS
Lazinames, kad pas pirmus bus problema su flash, cia darosi Seagate firminiu zenklu. Pas 500BG 32 Mb cach buvo flash nuo 16 Mb cache disku, pas 1.5TB cache buferis uzsikisdavo. Forumuose seagate disku megejus beta testeriai vadina :D :D :D
MCP MCTS MCITP:SA/EA MCSA/MCSE:Security

PASSED.70-236/70-270/70-290/70-291/70-293/70-294/70-298/70-299/70-351/70-620/70-640/70-642/70-643/70-646/70-647
NEXT....70-432/70-450/70-659/70-662/70-680/70-685/70-686

User avatar
Nemesiz
Posts: 335
Joined: 2008-10-14 14:13
Location: Kaunas/Siauliai
Contact:

2009-01-07 19:09

BackBrain wrote:Jei pas tave plazma su namu teatro 14.3 super mega plius sistema tada taip.
Man ant 22" moniko su plastmasinem kokonelem dvd pilnai uztenka (ir nuo tokiu mano P4 2.8 springsta :D :D :D )
Na manasis 19 coliu palaikantis DHCP. Teko matyti neviena filma ripinta, ir neviena filma is BD disko. Skirtumas yra.
Processor: Intel® Core™2 Quad Q9450 2.66GHz
Motherboard: Asus P5E-VM HDMI
Physical Memory: 4 * ( Corsair XMS2 DHX CM2X2048-6400C4DHX )
I closed windows and opened Linux

User avatar
BackBrain
Posts: 1404
Joined: 2007-02-26 18:29
Location: Vilnius
Contact:

2009-01-07 19:18

Nemesiz wrote:Na manasis 19 coliu palaikantis DHCP. Teko matyti neviena filma ripinta, ir neviena filma is BD disko. Skirtumas yra.
DHCP sakai, o kur tinklo kabelis jungiasi :D :D :D .
Va jei pas tave monikas HD ir pixel mapping 1:1 tai gal, pas mane 1050x1680 rezoliucija, taigi suorce rezoliucija yra mazinama (sutraukinejama), kad i ekrana tilptu, taigi iskraipymai, be to man garso DTS 5.1 @ 1536 Kbps nereikia, man ir 320 Kbps uztenka.
Jei trumpai BD aisku gerai, bet BlueRay be HD moniko istvirkavimas.
MCP MCTS MCITP:SA/EA MCSA/MCSE:Security

PASSED.70-236/70-270/70-290/70-291/70-293/70-294/70-298/70-299/70-351/70-620/70-640/70-642/70-643/70-646/70-647
NEXT....70-432/70-450/70-659/70-662/70-680/70-685/70-686

User avatar
Dainius
Posts: 470
Joined: 2005-01-10 19:26
Location: Kaunas
Contact:

2009-01-07 21:04

Ech pasidariau "subiuka" prie savo home cinema paziurejau keleta filmu tai nuo vibraciju hdd bad'u prisigaude.. :cry:

User avatar
BackBrain
Posts: 1404
Joined: 2007-02-26 18:29
Location: Vilnius
Contact:

2009-01-10 19:10

Protingi zmones sako:
When comparing 1-platter to 2/3/4/5-platter designs, the 1-platter model is usually different. Not always, but usually. Performance may be hindered on hardware level. Also, 1-platter drives weigh substantially less than drives with more platters. 2/3/4/5 all weigh about the same. This is because the platter themselves are lightweight and weightier actuator arm doesn't make it much heavier either. Again, it's a market decision: while 1-platter drives were slowed down to make them quieter and cheaper without sacrificing reliability, 1-platter drives are also made lighter but cutting down the amount of case material... making them cheaper and lighter, but this time sacrificing quietness. Common factor in both decisions: cost.

1-platter drives are sold dirt cheap so they have to be made dirt cheap (without making reliability drop since).
MCP MCTS MCITP:SA/EA MCSA/MCSE:Security

PASSED.70-236/70-270/70-290/70-291/70-293/70-294/70-298/70-299/70-351/70-620/70-640/70-642/70-643/70-646/70-647
NEXT....70-432/70-450/70-659/70-662/70-680/70-685/70-686

User avatar
cr8er
Posts: 478
Joined: 2007-01-01 22:37
Location: LT
Contact:

2009-01-11 00:12

sveiki, cia dar i tapacia tema :) prireike praplesti vieta laptope.. galvoju apie isorini HDD nes daugiausiai vietos uzima ivairus failai ir programos kurios naudojamos labai retai bet visgi reikalingos.. Taigi reikalavimai HDD:
1.kad i ji butu galima instaliuoti programas
2.kad jo talpa butu kuo didesne (maciau topo centre po 1500GB toks irgi nepamaisytu tikrai)
3.kaina mazdaug iki 600-700lt (aisku pigiau neatsisakyciau)
4.gera kokybe, patikimumas

aj ir dar klausymas butu galimas variantas i ji ne tik programas irasineti bet ir windows XP isirasyt?

aciu uz patarimus :)
:gauloise:

User avatar
Nemesiz
Posts: 335
Joined: 2008-10-14 14:13
Location: Kaunas/Siauliai
Contact:

2009-01-11 11:01

cr8er wrote:sveiki, cia dar i tapacia tema :) prireike praplesti vieta laptope.. galvoju apie isorini HDD nes daugiausiai vietos uzima ivairus failai ir programos kurios naudojamos labai retai bet visgi reikalingos.. Taigi reikalavimai HDD:
1.kad i ji butu galima instaliuoti programas
2.kad jo talpa butu kuo didesne (maciau topo centre po 1500GB toks irgi nepamaisytu tikrai)
3.kaina mazdaug iki 600-700lt (aisku pigiau neatsisakyciau)
4.gera kokybe, patikimumas

aj ir dar klausymas butu galimas variantas i ji ne tik programas irasineti bet ir windows XP isirasyt?

aciu uz patarimus :)

Pagal tavo reikalavimus visi yra tokie patys. Tau tereiks pasirinkti dydi, kaina. O del kokybes patariu is turinciuju pasidometi komentaru. Manasis yra 750gb Seagate FreeAgent Pro su FireWIre400, USB 2.0 ir eSata jungtimis. DIrba gan gerai.

Del OS irasym,o i isorini HDD yra kelios kliutis. Viena svarbiausiu tai motinines plokstes palaikymas OS is isorinio HDD krovima. Kitas dalykas OS irasymas i isorini HDD.

Manaji motinine plokste palaiko isoriniu irenginiu prijungtu per USB emuliavima pvz i CDROM ar i HDD ar i dar koki tai irengini.

Reiktu gerai paguglinti del OS irasymo i isorini HDD, nes regis tai reikia atlikti ir su pagalbinem programom (ar kazkas panasaus, senai apie tai tomejaus)
Processor: Intel® Core™2 Quad Q9450 2.66GHz
Motherboard: Asus P5E-VM HDMI
Physical Memory: 4 * ( Corsair XMS2 DHX CM2X2048-6400C4DHX )
I closed windows and opened Linux

User avatar
minex
Posts: 502
Joined: 2005-07-24 20:39
Location: Mrj - Kaunas
Contact:

2009-01-11 12:24

Nereik tų pagalbinių programų, tik reik kad motininė palaikytų išorinį hdd kaip boot įrenginį, tada instaliuojant os, prie esamų diskų būna ir tas usb hdd, ir tada pasirenki, kad į jį rašytų os, paskui tik reik nustatyt biose kad pirmas boot device`as būtų tas tavo usb hdd. praktiškai visos mamkos palaiko šituos dalykus...
p.s. nenukrypstam nuo temos...

User avatar
Nemesiz
Posts: 335
Joined: 2008-10-14 14:13
Location: Kaunas/Siauliai
Contact:

2009-01-11 12:27

Na noreciau paklausti ar meginai kada uzkrauti OS instaliacija ir meginti irasyti i isorini HDD ? Kiek as pamenu man neleisdavo, o su emuliacija nezaidziau.
Processor: Intel® Core™2 Quad Q9450 2.66GHz
Motherboard: Asus P5E-VM HDMI
Physical Memory: 4 * ( Corsair XMS2 DHX CM2X2048-6400C4DHX )
I closed windows and opened Linux

Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 1 guest