Koki HDD patartumet

Viskas apie kompiuterio dalis, periferija ir komponentus...

User avatar
alvius
Posts: 179
Joined: 2005-01-21 11:32
Location: Vilnius
Contact:

2010-11-17 16:53

BackBrain wrote:Gal kas realiai gainiojote jau SSD. Kaip pojuciai.
Testai nedomina.
Domina bandziusiu nuomone, kaip heavy load laiko ??
Tarkime jei vienu metu startuoti 4 virtualias masinas, SSD turi pranasuma pries 15K RPM SAS diskus ???
Reziume del SSD, kad tai geriausias upgrade siais laikais :) Sistema pasikrauna per 20s. Ir iskart galima dirbti. Programos pasileidzia zymiai greiciau.
Raspberry Pi

User avatar
ResidentEvil
Posts: 2410
Joined: 2007-01-21 00:19
Location: Vilnius, Lithuania
Contact:

2010-11-17 17:08

Teko biški kaune prie partnerių ofisinio pc pasedėt su nesenai įmestu gan greitu ssd , sakė 250 MB/s read, pirko iš ebay. Šiaip patiko, galingesnę programą paleidžia supergreitai :))) Kaip pvz ten autocadą gal per sekundę kitą paleido, pas mane... patylėsiu geriau :) Gal 5 kart greičiau už stacionarą tai tikrai veikia. O dėl access time greitai paleidžia daugybę failų. Kaip pvz tenais pasileidau dwg failą - pyst ir atsidarė, o pas mane ilgokai gan krauna kol paleidžia. Sakė anas vadovas jog visur jau namuose ir laptopuose keičiasi į ssd sau sisteminius diskus :)

Na o man pakolkas užtenka išjungto page file, gan greitai viskas junginėjasi kas įjungta, o kai reikia tiesiog palauki kol kažkas pasikraus ir pan :)

User avatar
alvius
Posts: 179
Joined: 2005-01-21 11:32
Location: Vilnius
Contact:

2010-11-17 17:12

Na autocad 2011 pas mane nepasileidzia per 1s :) kazkur 6s. 3ds Max 2011 pasileidzia per 30s, vietoj iprastos >1 minutes. Va offiso paketas atsidaro taip, kad net splash screeno nespeji suziureti :D
Raspberry Pi

User avatar
ResidentEvil
Posts: 2410
Joined: 2007-01-21 00:19
Location: Vilnius, Lithuania
Contact:

2010-11-17 17:23

Tai pas tave 2011 o tenais 2007 :D Ką žinau gal pasirodė kad per sekundę, gal dvi kokios ir praėjo, bet tikrai greitai, teko brėžinį namo pažiet tai paspaudžiau, žiūriu atsidarė, žiūriu į vadovą, sakau geras kompas, greitai veikia :) sako ne geras ssd :D

Padaryk screeną testo su CrystalDiskMark ant savo raido, ką ? :)

User avatar
alvius
Posts: 179
Joined: 2005-01-21 11:32
Location: Vilnius
Contact:

2010-11-17 17:39

Oki vakare prasuksiu. Bet iskart ispeju nieko ypatingo nebus. Greiciau nei 4x80gb seagate raid0. sitas motinos raid yra biski lievas :/ Nepatinka jis man. Cia lygtais bus nforce 400/500 analogas. Po kaledu situacija turetu pagereti. Keisiu motina kur turi dual AMD SR5690 northbridgus. Ten raid kontroleris adapteco stovi.
Raspberry Pi

User avatar
citrius
Posts: 194
Joined: 2010-04-28 18:34
Location: Kaunas
Contact:

2010-11-17 18:31

Isigijau pries savaite OCZ Agility2 120GB ten read 285MB/s write 275MB/s sustained write 250MB/s. Tai kol kas kompas bardako stadijoje bet 7 pasileidzi per turbut 5 sec, Ofisas iskarto, instalai kad ir dideliu progu sokineja ore pagal pojucius X2 kart tikrai greiciau, BET pradejo ventiliastoriu guoliku straksejimas girdetis. Tai kad manau neverta pirkti :D Ne jei rimtai tai jega! Tik reikia ziureti i specifikacija dabar ju pabiro i rinka ipac INTEL'io ir Samsungo su tokiais beviltiskais read/write kad susimastai kam juos reikejo isviso leisti... tik del tylos ir nejudanciu detaliu.
AMD FX-8350 BE (4.7Ghz), WC Innovatec+, Asus Sabertooth fx990
Corsair Vengeance 1866 CL9 8GB , GeForce GTX770,
SSD OZC Agility3 120GB, WD10EARS, WD10EADS, Platimax 1000W, Antec 1200
X-Fi Platinum Fatal1ty Champion, Razer Taipan & Imperator

User avatar
iller
Posts: 5302
Joined: 2004-11-25 14:00
Contact:

2010-11-17 19:17

šiaip geras dalykas į jį OS sumetus.. tik didesnės talpos diskų kainos kolkas, bent jau man, yra per aukštos.

Todėl lieka tik nedidelio SSD vizija, C diskas taip sakant :)

User avatar
BackBrain
Posts: 1404
Joined: 2007-02-26 18:29
Location: Vilnius
Contact:

2010-11-17 21:17

Siandie gera straipsni skaiciau, kaip 2 SSD (RAID0) suplese i gabalus 8 15K RPM SAS diskus (RAID0), gavo tik ant transfer.
Bet velgi tie SSD nuo 1.5K Lt.
Taigi moralas:
Jei PC reikalingas darbui ir mokslui, pasidaryt RDP prisijungima i darbovietes serveri. :D :D :D

User avatar
citrius
Posts: 194
Joined: 2010-04-28 18:34
Location: Kaunas
Contact:

2010-11-17 21:45

Na kodel tep ziaurej, as savo pirkau uz 500Lt :D na taip isejo... Dabar skelbiu.lt voliojasi Corsair analogas 120GB greitas Vilniuje skelbimui jau apie 3-4 savaites, as jau buvau pradejas ji smaugti ant kainos tai kad galite pratesti zmoguus gal ir supras kas ira kas :) manau uz ji galima moketi kokius 650 ebay pigiau niekaip... Tai tokios ir tokeles. O as tam ir pirkau kad OS butu ten kur reikia :) SSD o talpiklos gali voliotis ir WD GREEN serijoje jie pakankamai tylus, o kai i juos nesikreipi jie isvis ko gero atsijungia is smarto, tokie ir sumetimai buvo mano. 7tukai rodo HDD reitinga 7.4 is 7.9 imanomu, tai dbar visa sistema stovi ant 7.4 o pries tai su 7200 WD buvo 5.9
AMD FX-8350 BE (4.7Ghz), WC Innovatec+, Asus Sabertooth fx990
Corsair Vengeance 1866 CL9 8GB , GeForce GTX770,
SSD OZC Agility3 120GB, WD10EARS, WD10EADS, Platimax 1000W, Antec 1200
X-Fi Platinum Fatal1ty Champion, Razer Taipan & Imperator

Imago
Posts: 182
Joined: 2010-07-16 09:40
Contact:

2011-08-26 12:57

gal cia klausimas bus i tema :

Koki isorini hdd patartumet ? realiai yra skirtumas tarp ju ar tai tiesiog noro ir piniginesd reikalai ?
Ir kaip visokie ebay? ar ten buna pigau tokius daiktus imt ir ar verta (nieko ten nepirkes dar :worried: )

gabrius
Posts: 3399
Joined: 2004-12-10 20:13
Location: Reutlingen
Contact:

2011-08-26 13:14

http://www.kilobaitas.lt/Isoriniai_disk ... &ID=326925" onclick="window.open(this.href);return false;

Tokį turim. Ką galiu pasakyt, nu sukasi.
Nesivaikant skaičiukų nemanau, kad tarp tų diskų skirtumai kokie yra. Na, nebent garantija.

Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 2 guests