Kokį PSU rinktis?

Viskas apie kompiuterio dalis, periferija ir komponentus...

Post Reply
User avatar
sidabrinis
Posts: 531
Joined: 2006-03-01 18:37
Location: Raudondvaris
Contact:

2010-03-09 18:33

Pilnavertei diskusijai Backbrain'o trūksta.

User avatar
iller
Posts: 5302
Joined: 2004-11-25 14:00
Contact:

2010-03-09 18:52

Matyt su MS užsiėmęs labai bus..

O šiaip tokios diskusijos yra gerai, tik iki tol, kol negražūs žodžiai prasideda..vėliau būna banai bananai.

gabrius
Posts: 3399
Joined: 2004-12-10 20:13
Location: Reutlingen
Contact:

2010-03-09 18:56

Negerai tokios diskusijos.
Kai nesiklausoma, kas sakoma, nesuprantami nusikalbėjimai ir prie viso to dar ir kitų dalyvių negerbimas ir įžeidinėjimas.
Nebedaug trūksta jau.

User avatar
ResidentEvil
Posts: 2410
Joined: 2007-01-21 00:19
Location: Vilnius, Lithuania
Contact:

2010-03-09 23:36

evil wrote:
ResidentEvil wrote:Ką rašo gamintojas tai yra apsidraudimas nuo teismų ir juzerių su nekokybiškais kilowatiniais PSU. Su realiom sąnaudom tia turi labai mažai ką bendro.
Parodyk kur jie taip parašė oficialiai tada galima tavimi bus tikėti, jeigu ne tai neklaidik forumiečių.

Matyt ir intelio i7 130W tdp yra iš piršto laužtas ir šiaip užėjo ir parašė, o iš tikro jis valgo kokius ~65W kaip koks C2D ... Jooo, ten visi kvailiai sėdi kad naujas technologijas kuria, ir yra vienintelis evil iš modding.lt puslapio kuris viską žino, jie tenais nieko nežino...

Šiaip jeigu norėtų jie apsidrausti nuo juzerių su nekokybiškais kilowatiniais psu, jie parašytų rekommenduojamų ar patikimų ar dar kaip nors išsireiškus "gerų" psu gamintojų sąrašą ar kažką panašaus... Nors gal toksai ir yra. Bet ne, jie rašo rekomenduojame vienokį ar kitokį Wattažą...
Matyt dėl to, kad yra kažkokios normos kuriomis turi remtis kiekvienas gamintojas ir jeigu jų nebus laikomasi gali prarasti verslą per baudas, arba jo produkcija bus tiesiog uždrausta prekiauti pvz ES šalyse ir USA...

Ši situacija man primeną mokyklą, kaip vaikas aiškina tėvam, kad ta ar ana mokytoja yra kvaila, ji nieko nesupranta, dėl to vaikas ir gavo blogą pažymį.. :D

gabrius
Posts: 3399
Joined: 2004-12-10 20:13
Location: Reutlingen
Contact:

2010-03-10 11:01

Mokyklą pradėkim nuo to, kad TDP - ne elektros energijos suvartojimas.

User avatar
evil
Posts: 840
Joined: 2009-07-28 22:16
Location: Kaunas
Contact:

2010-03-10 12:22

ResidentEvil wrote: Parodyk kur jie taip parašė oficialiai tada galima tavimi bus tikėti, jeigu ne tai neklaidik forumiečių.

Matyt ir intelio i7 130W tdp yra iš piršto laužtas ir šiaip užėjo ir parašė, o iš tikro jis valgo kokius ~65W kaip koks C2D ... Jooo, ten visi kvailiai sėdi kad naujas technologijas kuria, ir yra vienintelis evil iš modding.lt puslapio kuris viską žino, jie tenais nieko nežino...

Šiaip jeigu norėtų jie apsidrausti nuo juzerių su nekokybiškais kilowatiniais psu, jie parašytų rekommenduojamų ar patikimų ar dar kaip nors išsireiškus "gerų" psu gamintojų sąrašą ar kažką panašaus... Nors gal toksai ir yra. Bet ne, jie rašo rekomenduojame vienokį ar kitokį Wattažą...
Matyt dėl to, kad yra kažkokios normos kuriomis turi remtis kiekvienas gamintojas ir jeigu jų nebus laikomasi gali prarasti verslą per baudas, arba jo produkcija bus tiesiog uždrausta prekiauti pvz ES šalyse ir USA...

Ši situacija man primeną mokyklą, kaip vaikas aiškina tėvam, kad ta ar ana mokytoja yra kvaila, ji nieko nesupranta, dėl to vaikas ir gavo blogą pažymį.. :D
:) gerai, kad atsiranda tokių genijų kurie gali palyginti ilgio matus su tūrio matais... Nesiruošiu tau įrodinėti kažko, nes matosi, kad niekaip nesuvoksi. Svarbu, kad iki tų, kurie nėra beviltiški daeitų.

Aplamai tai C2D ir i7 TDP skiriasi, kaip skiriasi ir sąnaudos, tačiau dažnu atveju C2D sąnaudos nesiekia 65W. Sakinys sunkus, bet gal perskaitysi?

P.S.
maniškis E5200 CPU taip pat yra TDP 65W, tačiau elektros vartoja kur kas mažiau. Žinau nes matavau. O tu ar matavai kada kiek sunaudoja kompas? CPU? GPU? Ar žinai kaip matuoti? O matavimo vienetus? Gal visgi pradėk nuo to 9kl. fizikos vadovėlio? Aš visai rimtai. Jei jau diskutuoji apie kažką, tai reikia bent pagrindus turėti toje srityje.

oM5
Posts: 57
Joined: 2010-04-24 21:55
Location: Vilnius
Contact:

2010-08-01 14:46

Koki galit pasiulit psu uz ~200lt? Pc komponentai : E5300 @ 3GHz / stock / Asrock G31M-VS / Apacer ddr2 800 2gb / GT220. Galvoju menesio gale pirkti korpusa tai ir reiketu tada gal ir psu pasikeist, nes dabartinis man kazkoks neaiskus. Temp ~50C , 350W (ir tai turbut tokiu nera) buvo pridetas iskart i korpusa kai pirkau pc. Tai vat nusiziurejau as pora, pasiulikit geriausia :) Corsair CX400w Cougar 550W Cougar 550W CM Bluestorm 500w
C2D e5300 3.2ghz/stock/Asrock G31m-VS/Apacer 4gb/HD 6750 OC/SG 500gb/Frontier VISION/Corsair CX500//Logitech Y-SAE71/ACME MA-02/Microlab M-820+Philips SHP2000

User avatar
iller
Posts: 5302
Joined: 2004-11-25 14:00
Contact:

2010-08-01 16:23

Jei rinktis iš šių - imčiau tą, kur su atjungiamais laidais. Patogiau.

oM5
Posts: 57
Joined: 2010-04-24 21:55
Location: Vilnius
Contact:

2010-08-01 18:25

Galit ir savu variantu duot, man kaip tik geriau. Nes as nenusimanau psu. Tai geriau, kad parinktu optimaliausia varianta. Korpusas tai zinau koks bus. antec 300 arba cm elite 334, ziurint koki psu reiks imti. Biudzetas ~400lt
C2D e5300 3.2ghz/stock/Asrock G31m-VS/Apacer 4gb/HD 6750 OC/SG 500gb/Frontier VISION/Corsair CX500//Logitech Y-SAE71/ACME MA-02/Microlab M-820+Philips SHP2000

User avatar
iller
Posts: 5302
Joined: 2004-11-25 14:00
Contact:

2010-08-01 19:17

O dabartinio PSU jau nepakanka? Nes jei 350W maitina tavo geležį, tai gali rimtesnio gamintojo 400W nusipirkt ir gana bus.

Šiaip nemanau, jog logiška upgrade PSU daryt ir pirkt tokius silpnus, nes ateityje visvin norėsi ar vaizdo kortą geresnę įsimest, ar dar ką.. tai ir tų 450W jau gali nepakakt.

Jei tik css loši tai manau pakaks :)

Dar variantas: Cooler Master GX-series 550W + Cooler master Elite 334 = 410lt.

Visai geras rinkinukas būtų.

User avatar
DZdj
pcsupport.lt
Posts: 148
Joined: 2004-12-01 12:00
Location: Vilnius
Contact:

2010-08-01 23:37

Galiu patarti kokio nesirinkti :D Nepirkit 650W Technoware, rašo, kad 14cm aušintuvo garsas 13db, o iš tikro ūžia beveik taip pat kaip ir 420W Intertech Coba King, kurio nurodytas min. triukšmas 19db. Galvoju pakeist feną į tylų. Šiaip suviliojo parametrai, kaip už tokią kainą:

http://www.tecnoware.com/tec/pdf/%5BENG ... %20WEB.PDF

oM5
Posts: 57
Joined: 2010-04-24 21:55
Location: Vilnius
Contact:

2010-08-02 04:33

DZdj wrote:Galiu patarti kokio nesirinkti :D Nepirkit 650W Technoware, rašo, kad 14cm aušintuvo garsas 13db, o iš tikro ūžia beveik taip pat kaip ir 420W Intertech Coba King, kurio nurodytas min. triukšmas 19db. Galvoju pakeist feną į tylų. Šiaip suviliojo parametrai, kaip už tokią kainą:

http://www.tecnoware.com/tec/pdf/%5BENG ... %20WEB.PDF
Sita as irgi skytech.lt pamaciau ispirmo, ispirmo žvilgsnio atrode galingas geras psu, bet poto pagalvojus uz tokia kaina 650w.... Nea, jis bus nekokybiskas ir pareis greit. Todel iskart nurasiau ji. http://www.skytech.lt/case-psu-atx-650w ... 39025.html
C2D e5300 3.2ghz/stock/Asrock G31m-VS/Apacer 4gb/HD 6750 OC/SG 500gb/Frontier VISION/Corsair CX500//Logitech Y-SAE71/ACME MA-02/Microlab M-820+Philips SHP2000

User avatar
DZdj
pcsupport.lt
Posts: 148
Joined: 2004-12-01 12:00
Location: Vilnius
Contact:

2010-08-02 07:29

Manau turėtų laikyt reguliariai dulkes pravalant :) Sakau, labiausiai nuvylė dėl triukšmo, na ir laidai nesleeve'inti ;)

User avatar
iller
Posts: 5302
Joined: 2004-11-25 14:00
Contact:

2010-08-02 12:05

Nešvaistrykit litų visokiem noname'ams.

oM5
Posts: 57
Joined: 2010-04-24 21:55
Location: Vilnius
Contact:

2010-08-02 15:40

iller wrote:Nešvaistrykit litų visokiem noname'ams.
Todel ir prasau jusu pagalbos isrinti "talkova" psu, su cabl.ma. Ir korpuso ieskau su normaliu ausinimu. Galvoju imti ANTEC THREE-HUNDRED + CORSAIR CX400W=370LT arba COMPUCASE PSU 550W 14CM ATX 82+ CABL.MA(cougar) + Cooler master Elite 334 black=376LT arba kaip iller sake Cooler Master GX-series 550W + Cooler master Elite 334 = 410lt. Viena is situ trijų.
C2D e5300 3.2ghz/stock/Asrock G31m-VS/Apacer 4gb/HD 6750 OC/SG 500gb/Frontier VISION/Corsair CX500//Logitech Y-SAE71/ACME MA-02/Microlab M-820+Philips SHP2000

Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 1 guest