Renkames kokybiska LCD monitoriu

Viskas apie kompiuterio dalis, periferija ir komponentus...

User avatar
Exeem
pcsupport.lt
Posts: 1966
Joined: 2004-11-27 11:00
Location: Vilnius
Contact:

2006-08-11 18:24

Sveiki, taigi atejo metas galvoti kuo pakeisti mano senaji SONY multiscanE100. Planuoju ieskoti Gero LCD monitoriaus, dydis 17" arba 19" coliu. Kaina apie 1000lt, gali svyruoti apie 200 litu intervale. Pagrindinis kriterijus butu spalvos, kadangi tenka daug dirbti su nuotraukom. Zaidimu nezaidziu, bet filmus paziureti tenka, taigi mazas velavimo laikas butu malonus. Kadangi nelabai domiuosi tokiais dalykais, tai jei kas zino geru produktu, pakomentuokit bent kazkiek. Aciu.
[url=http://www.modding.lt/forumas/showthread.php?t=16]Project: Exeem's case[/url] Nėra padėties be išeities. [color=Blue][b]Mes jamam šitą markerį![/b][/color] :thumb: Devynis kartus pamatuok, o dešimtą pjauk.:dremel:
Mano galerija: [url]http://photobucket.com/albums/e213/exeem/[/url] :rock:

User avatar
mindiucha
Posts: 234
Joined: 2004-11-29 09:33
Contact:

2006-08-11 18:55

DVI? vga?

User avatar
Exeem
pcsupport.lt
Posts: 1966
Joined: 2004-11-27 11:00
Location: Vilnius
Contact:

2006-08-11 19:07

Tiesa sakant kuo skiriasi? Vaizdo korta turi abi jungtis. DVI kiek zinau skaitmeninis signalas.
[url=http://www.modding.lt/forumas/showthread.php?t=16]Project: Exeem's case[/url] Nėra padėties be išeities. [color=Blue][b]Mes jamam šitą markerį![/b][/color] :thumb: Devynis kartus pamatuok, o dešimtą pjauk.:dremel:
Mano galerija: [url]http://photobucket.com/albums/e213/exeem/[/url] :rock:

User avatar
Panchio
Posts: 1956
Joined: 2004-12-03 17:04
Location: Kaunas
Contact:

2006-08-11 19:58

VGA - analoginis, DVI - skaitmeninis. Realiai skirtumo nejusi, nebent psichologini. O kas sako, kad yra skirtumas, matyt cia psichologinis pasireiskia ;) Nes dabre su profesionalaiais monitoriais esu bandes, skirtumo tikrai nesijaute. taip, kad nesuk galvos del tos jungites.
o LCD ir spalvos - visiskai tarpusavyje nedera ;)
Bet jei vistik nori but "madingas" nesvarbu, kad matysi tik 16bit. spalvu, tai pirk kazka is SAMSUNG, IIYAMA..
O siaip jau laiko patikrintas modelis samsung 940n ir t.t.
O siaip ieskociau su S-IPS matrica, bet jie bus brangesni, bet fotografijai labiausia tiks. (nors apie LCD mano nuomone manau zinai ;) )
A64 X2 3.3GHZ, 4GB ram, HD4870...

User avatar
Exeem
pcsupport.lt
Posts: 1966
Joined: 2004-11-27 11:00
Location: Vilnius
Contact:

2006-08-11 20:01

Matai, reikia didesnio monitoriaus, o ant mano stalo ir 15" crt vargiai telpa :(
[url=http://www.modding.lt/forumas/showthread.php?t=16]Project: Exeem's case[/url] Nėra padėties be išeities. [color=Blue][b]Mes jamam šitą markerį![/b][/color] :thumb: Devynis kartus pamatuok, o dešimtą pjauk.:dremel:
Mano galerija: [url]http://photobucket.com/albums/e213/exeem/[/url] :rock:

User avatar
Panchio
Posts: 1956
Joined: 2004-12-03 17:04
Location: Kaunas
Contact:

2006-08-11 20:03

Pygiau butu nusipirkt nauja stala ir gera CRT, nei gera LCD ;)
O tavo porekiam LCD netinkamas. Aisku tuoj atsiras "specialistu" susnis ir prades irodynet priesingai, bet tek to...
O siaip zek su S-IPS matrica koki modeli
A64 X2 3.3GHZ, 4GB ram, HD4870...

User avatar
X-log
Posts: 526
Joined: 2005-08-13 00:35
Location: Vilnius, Pasilai
Contact:

2006-08-11 20:42

Panchio wrote: Bet jei vistik nori but "madingas" nesvarbu, kad matysi tik 16bit.
Neirodinesiu kad lcd geriau atvaizduoja spalvas uz crt, nes taip nera, bet Panchio , neklaidink zmoniu sakydamas kad lcd atvaizduoja tik 16 bitu (2^16=65536) splavu. Tokie ekranai dedami nebent i telefonus. Dabartiniai lcd teoriskai atvaizduoja 24 bitus (2^24= 16777216), praktiskai, jei negali atvaizduoti juodos.
Main: Core i7 920 WC | P6T Deluxe v2 | GTX460 1G @ 850 | 18G DDR3 1600MHz | Corsair HX750
Nas: Athlon II 250 | M4A78LT-M | 12G DDR3 ECC | 3x 2TB 5400RPM | 300W Be Quiet TFX
Srv/Router/TV: Athlon 64 x2 4200+ | A8N-SLI Premium | 2G DDR | GT9400 | TV2000XP

User avatar
Panchio
Posts: 1956
Joined: 2004-12-03 17:04
Location: Kaunas
Contact:

2006-08-11 20:50

jie NEATVAIZDUOJA 24bit. (pats dar parasiai "teoriskai") Jei taip parasyta lankstinuke, dar nereiskia, kad taip yra ;)
16bit = 16mil. kaip visi crt rodo 32bit ;)
O kaip ir minejau, galiu dar pasikartot, kad lcd geriausia spalvas atkuria S-IPS matrica , bet visvien nei istolo negali ligintis su normaliu CRT ;)
A64 X2 3.3GHZ, 4GB ram, HD4870...

User avatar
X-log
Posts: 526
Joined: 2005-08-13 00:35
Location: Vilnius, Pasilai
Contact:

2006-08-11 21:11

[quote="Panchio"]jie NEATVAIZDUOJA 24bit. (pats dar parasiai "teoriskai") Jei taip parasyta lankstinuke, dar nereiskia, kad taip yra ]
O vat cia tai galiu papriestarauti. 16bit= 2^16=65536 spalvu.
24bit=2^24=16777216 spalvu. Ir dar, crt neatvaizduoja 32bitu, atvaizduojami yra tie patys 24bitai, tik dar prisideda tusti arba alpha kanalo bitai, tai daroma kad optimizuoti pixeliu apdorojima 32bitu sistemoms:) .

p.s. zmogaus akis jau neatpazysta daugiau negu 10bit per spalvos kanala (kadangi naudojamos 3 spalvos (RGB), tai 3 kanalai, 3x10=30bit)
Main: Core i7 920 WC | P6T Deluxe v2 | GTX460 1G @ 850 | 18G DDR3 1600MHz | Corsair HX750
Nas: Athlon II 250 | M4A78LT-M | 12G DDR3 ECC | 3x 2TB 5400RPM | 300W Be Quiet TFX
Srv/Router/TV: Athlon 64 x2 4200+ | A8N-SLI Premium | 2G DDR | GT9400 | TV2000XP

User avatar
Panchio
Posts: 1956
Joined: 2004-12-03 17:04
Location: Kaunas
Contact:

2006-08-11 21:19

Cia tu bandei kazka gudriais zodziais papasakot, na nesvarbu. Faktas tame, kad LCD atvaizduoja 16milijonu atspalviu, kaip CRT tai daro daugiau nei 24milijonus.. gali cia vardint kokiais nori "gudriais" zodzias, bet faktas tas pats
A64 X2 3.3GHZ, 4GB ram, HD4870...

User avatar
sheeper
Posts: 330
Joined: 2004-11-27 22:04
Location: Vilnius
Contact:

2006-08-11 21:32

Kaip pasakė vienas žymus katinas " Vaikai, gyvenkime draugiškai" (Leopoldas)

Nu ką jūs čia žmogų dabar į visas puses mėtot. 16 ar 24 ar 32bitai. Nu čia gi visiškai nesvarbu. Nu ta žmogaus akis nėra jau tokia gea, kad tuos visus spalvų gilumus įžiūrėtų. Mano manymu, LCD monitoriaus visiškai pakanka ir nuotraukoms ir žaidimams ,ir filmams. Aš pats asmeniškai asmeniškai turiu Benq FP767-12. 12 milisekundziu ir niekur as to atsilikimo baisiai nematau. Per filmus jo tikrai nepastebėsi. Nu nebent labai įsitempęs spoksosi ir ieškosi, bet tai koks čia filmo žiūrėjimas.

Mano patarimas: 12mm. visiskai uztenka, bet jei bus maziau dar geriau (priedo fotografijos nejuda, tai tas tau nelabai svarbu). Pirk 17 , nes nuo 19 akys paskausta. Sutaupysi ir sveikatos ir pinigu, o prarasi nedaug. Apie kontrastu ir gilumu nieko nezinau, bet dabar auksninis patarimas: Nueik i BMS, ten stovi krūvos monitorių, visi įjunkti. Pasižiūrėk ,kuriam vaizdas tau labaiusiai patinka, paprašyk konsultanto, kad dar ką kito parodytų. Kuris tavo akiai maloniausiai rodys, tą ir paimk. Žinoma nebūtina iš BMS imti. Ten gali pasižiūrėti, o pirkti kur pigiau.

Sekmės renkantis.
[url=http://www.modding.lt/forumas/showthread.php?p=30623#post30623][img]http://img98.imageshack.us/img98/3425/projektbuses6.png[/img][/url]

[url=http://www.modding.lt/forumas/showthread.php?p=30645#post30645][img]http://img221.imageshack.us/img221/3549/vwbuusly8.png[/img][/url]

User avatar
sheeper
Posts: 330
Joined: 2004-11-27 22:04
Location: Vilnius
Contact:

2006-08-11 21:32

Velnias, netyčia du kart paspaudžiau. Ištrink šitą, jei gali. Sorry.
[url=http://www.modding.lt/forumas/showthread.php?p=30623#post30623][img]http://img98.imageshack.us/img98/3425/projektbuses6.png[/img][/url]

[url=http://www.modding.lt/forumas/showthread.php?p=30645#post30645][img]http://img221.imageshack.us/img221/3549/vwbuusly8.png[/img][/url]

User avatar
Panchio
Posts: 1956
Joined: 2004-12-03 17:04
Location: Kaunas
Contact:

2006-08-11 21:35

taip, tik lentynuose stovi nesukalibruoti monitoriai, todel jokios kokybes ten nepamatysi
A64 X2 3.3GHZ, 4GB ram, HD4870...

User avatar
sheeper
Posts: 330
Joined: 2004-11-27 22:04
Location: Vilnius
Contact:

2006-08-11 21:43

Nu kaip nesukalibruoti. Jie visi arba vienodai sukalibruoti ar pagal gamyklinius standartus. Pas juos nera viskas ant 0. Be to pamatai ,kurie geriausiai sviecia nesukalibruoti, vadinas sukalibravus tai isvis bus paska... O kas ten tam BMS draudzia paspaudinet tuos monitorius. Jie tam ten ir stovi. Čia mažiausia problema. Manau, jei ant gero konsultanto užtaikysi, tai ir tavo norimą nuotrauką turėtų uždėt ar pns. Bet tada jau būtų labai nemandagu iš ten nepirkt...
[url=http://www.modding.lt/forumas/showthread.php?p=30623#post30623][img]http://img98.imageshack.us/img98/3425/projektbuses6.png[/img][/url]

[url=http://www.modding.lt/forumas/showthread.php?p=30645#post30645][img]http://img221.imageshack.us/img221/3549/vwbuusly8.png[/img][/url]

User avatar
Panchio
Posts: 1956
Joined: 2004-12-03 17:04
Location: Kaunas
Contact:

2006-08-11 21:47

xe, xe :D Eisi ir visus monitoriu nustatymus keisi? :D Juk vienas modelis ant "defaulto" gali gerai rodyt, o kitas pareguliavus dar geriau. Todel tu kokybes nepamatysi parduotuvei.
A64 X2 3.3GHZ, 4GB ram, HD4870...

Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 4 guests