kokia vaizdo plokste pasirinkti?

Viskas apie kompiuterio dalis, periferija ir komponentus...

Post Reply
User avatar
iller
Posts: 5302
Joined: 2004-11-25 14:00
Contact:

2011-04-13 16:38

RE negi daktaras esi, kad aklumą jau nustatai? Pagarbiau elkis.

override
Posts: 209
Joined: 2010-12-09 01:45
Location: Molėtai-Vilnius
Contact:

2011-04-13 16:56

ResidentEvil wrote:Jeigu aklas tai niekas nepadės tau :)

Image

Monikas bus 19 colių manau. T.k. nori jisai vga keistis, o visi kiti parametrai visai neblogi, tai vienintelis stabdys kompui turėt 460 GTX bus dažnis kurį nesunkiai galima užsikelti kad ir su Contac cooleriu už ~90 LTL... Taigi suinvestavus ~ 280 į chieftec 750W maitblokį, + vaizduškė ~600 - (senos dalys t.y. vga) gausis apie 700 LTL ir turi normalų geimams tinkamą kompą...

Aišku jeigu negali tiek leisti sau įkišti į tą pc, tada geriau iš viso nieko nekišti ir laukti kol kokios nors dalys atpigs :D
Tiesą sakant nesuprantu ką tu nori pasakyti šiuo paveiksliuku su kompiuterio specifikacija... Gal ten yra paslėpta visi atsakymai į klausimus, ir tik tu vienas žinai kažkokį būdą ar formulę tiems klausimams atsakyti... Prisipažinsiu, kad pradžioj neatkreipiau dėmesio į nurodytą rezoliuciją, dabar netgi aiškiau negu aišku į kokius rėmus prieš siūlant reiktų talpinti vaizdo plokštę. Deja, klausimo autorius nenurodė nei finansų, nei panaudojimo tikslų ir vieno svarbaus dalyko - maitblokio modelio (apie tai vėliau).

Žiūrint į piniginę dalį, logika tavo mintyse kažkur nutrūksta ir negali sugrįžti... Tarkim, žmogus parduos 7900GT ir 350W PSU, už tuos pinigus pagal tavo rekomendacijas jam galbūt užteks pinigų aušintuvui kurį tu siūlai, bet klausimas ar bus pinigų GTX460 + min. 450W maitblokiui (minimali kaina už naujus prasidėtų nuo ~670-690lt)?

Kalbant apie PSU tai aš ne iš blogos valios, o daugiau iš geros nuotaikos pasiūliau 650W, bet pačiam matosi tikrai arba energijos trūkumas arba perteklius, kad 750W siūlai. Jeigu čia pasiūlymas „žiūrint į ateitį“ tai gal geriau paimti 850W Corsair kurį žmogus pardavinėja skelbimuose. Tik ką paskui su juo veikti? Kam veltui švaistyti pinigus? Vien dėl to, kad pasakyt draugam ar pasigirti forume, ale - „va, pas mane kompe stovi 1000W maitinimas“, bet nutylint ar nežinant fakto, kad išnaudoji tik 1/3 ar mažiau jo potencialaus galingumo? Tik nereikia daryti išvadų, kad neigiu kokybiško maitblokio poreikį, visiškai priešingai! Kokybiškas maitblokis turėtų būti kiekviename PK, taip būtų išvengta daugumos komponentų gedimų... Tik reikėtu atskirti kiekybę nuo kokybės ir apibrėžti poreikius.

Pradžioje minėjau maitblokio modelio svarbą ir visai ne be reikalo, nors ir atrodytų 350W yra niekiniai pagal dabartinių vaizdo plokščių galią. Ką tuo noriu pasakyti? O gi sakykim ten stovi ne koks Codegen, o bent kiek rimtesnis (Micase), gal net Antec ar pan. Tai kodėl paprasčiausiai neparduoti 7900GT, prisidėti keliasdešimt litų kuriuos gali sutaupyti ar uždirbti, kad ir koks biednas bebūtum ir nusipirkti, kad ir naudotą 9600GT ar naują 5670 kurioms užtektų 350W kokybiško maitinimo šaltinio (su sąlyga - nespartinant!)? Būtų juntamas skirtumas, taip pat su tokia rezoliucija eitų visi žaidimai bent ant vidutinių nustatymų ir nereiktų leisti nemažos sumos pinigų...

Gal pats autorius ar kiti šiam pasiūlymui ir prieštaraus, bet norėčiau, kad surastų ir tikrų argumentų, o ne tik „skaičiau, mačiau ir girdėjau“. Duodu pasiūlymus daugiau remdamasis praktine savo ir kitų patirtimi, o ne vien tai kas šauna į galvą, ar remdamasis tuo ką parašo ne visai nuo savęs priklausomi (dažniausiai) asmenys internete. Įdomu kuo remiasi kiti, pvz ResidentEvil?
Last edited by override on 2011-04-14 21:05, edited 1 time in total.
Lenovo T520 / i5-2450 @ 2.5Ghz / Samsung 830 128GB / 8GB / Win 8 Pro.

override
Posts: 209
Joined: 2010-12-09 01:45
Location: Molėtai-Vilnius
Contact:

2011-04-14 17:30

Pratesiant seriją apie aklumo negalią, turbūt irgi nepastebėjai, kad ten ne DDR2 800Mhz, o tik 533Mhz? Be to, ar esi įsitikinęs, kad žmogus mokės ir norės paspartinti sistemą? Išmokti gal ir galės prisiversti, bet ar paskui nebus taip, kad liks prie suskilusios geldos? Taip gali atsitikti, jeigu netyčia pervertintų savo ir sistemos galimybes.


Kad viskas kas prieš tai buvo išsakyta nenueitų veltui, norėčiau atgaivinti diskusiją ir paraginti patį klausėją (PersonalStalker), diskuoti, atsakyti į klausimus kurie gali daug ką nulemti (pvz.: biudžeto klausimas).

Šiandien perskaitęs savo vakarykščius pranešimus supratau, kad gavosi kiek padrika rašliava, kaikur nutrūkstanti ir nepasakanti esmės. Tiesą sakant, rašiau, o vėliau koregavau ne iš karto, o per kelis kartus (kaip sakant bemultitaskindamas :) ) todėl ir nebuvo pasakyta viskas ką tuo metu turėjau galvoje ir norėjau perteikti.

Mintis kurią norėjau pasakyti, ir kuri atsispindi prieš paskutinėje pastraipoje yra ta, kad minimaliai išleidžiant (tiek pinigų, tiek laiko atžvilgiu) galima gauti akivaizdų pagerėjimą, tiesiog einant pačiu paprasčiausiu keliu. Tiesiog pateikiau patį primityviausią ir mažiausių išlaidų reikalaujantį scenarijų, bet kadangi nebuvo pateikta reikalinga informacija: maitblokio modelis, finansai ir norai, tai nebuvo galima išsyk pateikti konkretaus pasiūlymo (-ų) kuris tikrai galėtų būti realus konkrečiai šiam atvejui. Gavosi iš serijos - „kas būtų, jeigu būtų“.

Problema yra ne tame, kad žmogus nesupranta to ir ano dalyko susijusio su konkrečia tema, problema sakyčiau daug platesnė - žmonės nemoka diskutuoti. Nemoka perteikti savo norų, nurodyti reikiamos informacijos ir svarbiausia NEMOKA užduoti aiškiai suformuluotų klausimų į kurios būtų galima pateikti konkrečius atsakymus, to pasekoje nereiktų daryti klaunados iš temos. Palinkėčiau nebijoti klysti ir daugiau diskutuoti, taip bus geriau visiems.
Last edited by override on 2011-04-15 07:32, edited 1 time in total.
Lenovo T520 / i5-2450 @ 2.5Ghz / Samsung 830 128GB / 8GB / Win 8 Pro.

PersonalStalker
Posts: 32
Joined: 2011-03-02 19:13
Contact:

2011-04-14 18:12

Biudzetas nera didelis, taciau, pasitaupius manau butu galima kazka ziureti.
Pirmiausia, dabar kaip ziuriu, tai tikriausiai butu naujas CPU cooler'is, ir gal pabandymas overclockint CPU.
Veliau, PSU ir VGA. PSU pavadinima parasysiu veliau.

User avatar
sidabrinis
Posts: 531
Joined: 2006-03-01 18:37
Location: Raudondvaris
Contact:

2011-04-14 18:18

Tai koks tas biudžetas? :rolleyesa: Negi taip sunku aiškiai sumą įvardyt?

override
Posts: 209
Joined: 2010-12-09 01:45
Location: Molėtai-Vilnius
Contact:

2011-04-14 18:44

PersonalStalker wrote:Biudzetas nera didelis, taciau, pasitaupius manau butu galima kazka ziureti.
Pirmiausia, dabar kaip ziuriu, tai tikriausiai butu naujas CPU cooler'is, ir gal pabandymas overclockint CPU.
Veliau, PSU ir VGA. PSU pavadinima parasysiu veliau.
Dėl kokio tikslo nori visa tai daryti? Kuo blogas dabartinis aušintuvas? Kodėl manai, kad reikia taupyti (gali neatsakyti tuo atveju, jeigu biudžetas nulinis...)?
Lenovo T520 / i5-2450 @ 2.5Ghz / Samsung 830 128GB / 8GB / Win 8 Pro.

PersonalStalker
Posts: 32
Joined: 2011-03-02 19:13
Contact:

2011-04-14 19:17

override wrote:
PersonalStalker wrote:Biudzetas nera didelis, taciau, pasitaupius manau butu galima kazka ziureti.
Pirmiausia, dabar kaip ziuriu, tai tikriausiai butu naujas CPU cooler'is, ir gal pabandymas overclockint CPU.
Veliau, PSU ir VGA. PSU pavadinima parasysiu veliau.
Dėl kokio tikslo nori visa tai daryti? Kuo blogas dabartinis aušintuvas? Kodėl manai, kad reikia taupyti (gali neatsakyti tuo atveju, jeigu biudžetas nulinis...)?
Kad galeciau zaisti naujesnius zaidimus. Jis nepalaiko overclockinimui tinkamu temperaturu. Nes dabar pinigu neturiu :)

anykei
Posts: 218
Joined: 2010-08-21 20:13
Location: Vilnius
Contact:

2011-04-14 20:45

galiu pasakyti ka duoda OC zaidimuose - nieko
phenomII x2 nuo 3.1 iki 4.0 pakeles nieko nepajutau,
gal ir buvo koks 1-2 fps daugiau, bet i ka reika ziureti zaidimams
tai i vaizdo plokste, kazkas cia minejo 5670, jei 1gb tai yra l.gera plokste
kainos/kokybes santykiu, pats turejau, pries metus viska pavilko, kaip dabar - nezinau
1 karta pjauk 9 kartus keikis

User avatar
Doomas
Posts: 172
Joined: 2010-02-03 10:09
Location: Klaipeda
Contact:

2011-04-14 22:35

Keisk VGA, o ne turbink CPU....
Kai nuvaziuoja stogas - atsiveria DANGUS.....
Image

User avatar
UŽkietėjasdūmelis
Posts: 26
Joined: 2011-04-16 23:04
Location: Kur verda gyvenimas, kur merginos ir trauktinė
Contact:

2011-04-17 16:36

Hmm ant galo tai taip išviso, kad AMD nėra skirti turbinti , jai intel varijantą turėtum tai tada ir būtum pajutęs skirtumą, kokį AMD jau turi , tokį, kaip Doomas minėjo tau tik VGA keisti į geresnę ,tada pajusi skirtumą .
Intel 3Ghz/2GB RAM/GeForce FX 5700LE 128MB/WD 500GB, Windows XP SP3/SMG 80GB/PSU 300W/AUDIO: 2x S-90 90W + Philips RC ,Philips 2x45W + 100W vega

PersonalStalker
Posts: 32
Joined: 2011-03-02 19:13
Contact:

2011-06-09 13:32

Vel as :) O kokia vaizdo plokste gal but butu galima naudojant 350w PSU?

User avatar
ResidentEvil
Posts: 2410
Joined: 2007-01-21 00:19
Location: Vilnius, Lithuania
Contact:

2011-06-09 13:35

PersonalStalker wrote:Vel as :) O kokia vaizdo plokste gal but butu galima naudojant 350w PSU?
Tokią kuri nevalgys daugiau negu psu gali jai skirt.

User avatar
zirnis
Posts: 380
Joined: 2009-04-12 11:34
Location: Kaunas
Contact:

2011-06-09 14:00

PersonalStalker wrote:Vel as :) O kokia vaizdo plokste gal but butu galima naudojant 350w PSU?
ziurint koks tas 350W psu ;) siai dienai vidutinis PC naudoja load rezime 200-250W su pvz radeon 6770 plokste quad core procu. Geriau sakyk koks 12V railas pas ta maiteka, nes buna maiteku kur 3,3V, 5V railai per daug galingi, o 12V paliktas kaip pas gerokai "silpnesni" ant popieriaus normalu maiteka

User avatar
NO_DAMAGE
Posts: 300
Joined: 2005-08-07 11:53
Location: Vilnius, kartais Klaipeda
Contact:

2011-12-03 13:01

Man toks klausimas iskilo, nes toki ganda is draugo girdejau. Ar tiesa, kad kuo didesniai rezoliucijai reikia didesnio megabaitu skaiciaus VGA? Konkreciai - 1680x1050 rezoliucijai zutenka 512MB GDDR5 zaidimuose? Ar tai nelabai kaip susije?

override
Posts: 209
Joined: 2010-12-09 01:45
Location: Molėtai-Vilnius
Contact:

2011-12-03 16:27

NO_DAMAGE wrote:Man toks klausimas iskilo, nes toki ganda is draugo girdejau. Ar tiesa, kad kuo didesniai rezoliucijai reikia didesnio megabaitu skaiciaus VGA? Konkreciai - 1680x1050 rezoliucijai zutenka 512MB GDDR5 zaidimuose? Ar tai nelabai kaip susije?
Iš esmės teisybė. Bet praktiškai, tekstūroms užteks 512MB ant fullHD, bet aukštesniem detalumo ir t.t. nustatymam jau gali būti mažai. 1680x1050 512MB galbūt ir gana, nors manau kai kur reiktų 768MB.
Lenovo T520 / i5-2450 @ 2.5Ghz / Samsung 830 128GB / 8GB / Win 8 Pro.

Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 3 guests