beda su router

Viskas apie kompiuterinius tinklus...
anykei
Posts: 218
Joined: 2010-08-21 20:13
Location: Vilnius
Contact:

2010-10-11 15:11

neseniai nusipirkau routeri asus RX3041 V2 sujungiau kelis pc prie routerio prijungiau modema, beda ta kad vietinis tinklas veikia o internetas ne nors internet lempute dega vista raso kad blogas DNS serveris arba kad negali prisijungti prie modemo, modemas tikrai geras pabandziau pajungti tiesiogiai ir veikia, jeigu ka nors nusisnekejau atsiprasu nes sitoj sriti esu visiskai zalias, laukiu pagalbos.
1 karta pjauk 9 kartus keikis

User avatar
ExT
Posts: 1305
Joined: 2004-11-25 14:00
Location: Vilnius
Contact:

2010-10-11 15:23

o routeri gerai sukonfigūravai? visus interneto parametrus gerai surašei?

anykei
Posts: 218
Joined: 2010-08-21 20:13
Location: Vilnius
Contact:

2010-10-11 15:34

tame ir esme kad as nezinau kaip ji konfiguruot, dns tai gera ivedziau visa kita dariau pagal manuala, tik as neisivaizduoju pas mane dynamik ar static ip ir kur tuos ip adresus suzinot
1 karta pjauk 9 kartus keikis

User avatar
Nemesiz
Posts: 335
Joined: 2008-10-14 14:13
Location: Kaunas/Siauliai
Contact:

2010-10-11 17:24

O tavasis modemas jis interneto tiekejo duodama IP adresa laiko pas save ar ji peradresuoja i tavo routeri?

anykei
Posts: 218
Joined: 2010-08-21 20:13
Location: Vilnius
Contact:

2010-10-11 19:50

nezinau, kaip patikrinti?
1 karta pjauk 9 kartus keikis

User avatar
Nemesiz
Posts: 335
Joined: 2008-10-14 14:13
Location: Kaunas/Siauliai
Contact:

2010-10-11 22:10

Jei zinai, kaip prisijungti prie routerio valdymo pulto, turetum ten rasti ir jo bukles statusa. Surades tai galetum cia duomenis pateikti

anykei
Posts: 218
Joined: 2010-08-21 20:13
Location: Vilnius
Contact:

2010-10-12 18:34

pries mano "sukonfiginimo"
Cable/DSL Disconnected
WAN IP 192.168.1.64
Subnet Mask 255.255.255.0
Gateway 192.168.1.254
DNS 0.0.0.0
Secondary DNS 0.0.0.0
Domain Name lan
Connection Type Dynamic IP
Connection Time 00:00:00


Gateway
IP Address 192.168.1.1
Subnet Mask 255.255.255.0
DHCP Server Enabled
NAT Enabled
Firewall Enabled

Information
System Up Time 00:00:08
System Date Thu Jan 01 08:00:08 1970
Connected Clients 1
Runtime Code Version 1.0.0.6
Boot Code Version 0.0.9.7
LAN MAC Address 48:5B:39:BF:51:44
WAN MAC Address 48:5B:39:BF:51:45


po
Cable/DSL Connected
WAN IP 78.60.42.58
Subnet Mask 255.255.255.0
Gateway 192.168.1.254
DNS 212.59.0.1
Secondary DNS 212.59.0.2
Domain Name
Connection Type Static IP


Gateway
IP Address 192.168.1.1
Subnet Mask 255.255.255.0
DHCP Server Enabled
NAT Enabled
Firewall Enabled

Information
System Up Time 00:04:44
System Date Thu Jan 01 02:04:44 1970
Connected Clients 1
Runtime Code Version 1.0.0.6
Boot Code Version 0.0.9.7
LAN MAC Address 48:5B:39:BF:51:44
WAN MAC Address 48:5B:39:BF:51:45

ir internetas vistek neveikia
1 karta pjauk 9 kartus keikis

User avatar
evil
Posts: 840
Joined: 2009-07-28 22:16
Location: Kaunas
Contact:

2010-10-12 18:54

anykei wrote: po
Cable/DSL Connected
WAN IP 78.60.42.58
Subnet Mask 255.255.255.0
Gateway 192.168.1.254
DNS 212.59.0.1
Secondary DNS 212.59.0.2
Domain Name
Connection Type Static IP

ir internetas vistek neveikia
O turėtų veikt? Jei geitvejus kitam subnete, tai kaip jis gali routa rast? :)

Jei rimtai, tai kokio velnio static IP priskyrei? Ne dynamic turetu but? Jei tikrai statinis IP turi būti tai gateway turi būti tame pačiame potinklyje kaip ir tavo IP, t.y. kažkuris iš 78.60.42.1 - 78.60.42.254 (su duotąja subneto maske).

anykei
Posts: 218
Joined: 2010-08-21 20:13
Location: Vilnius
Contact:

2010-10-12 20:54

tame ir esme kad as nezinau ar pas mane dinamic ar static ip
1 karta pjauk 9 kartus keikis

User avatar
evil
Posts: 840
Joined: 2009-07-28 22:16
Location: Kaunas
Contact:

2010-10-12 20:59

Gal geriau duok sukonfigūruoti tiems kas supranta, nes nė pats dorai nežinai ko tau reikia.

User avatar
Nemesiz
Posts: 335
Joined: 2008-10-14 14:13
Location: Kaunas/Siauliai
Contact:

2010-10-13 08:34

O ar nera pas tave nustatime dhcp ?

anykei
Posts: 218
Joined: 2010-08-21 20:13
Location: Vilnius
Contact:

2010-10-13 13:05

jau daviau nustatyt tiem kas supranta pasirodo pas mane 2 WAN pjaunasi, tai zmogus juos atskyre ir dabar viskas veikia, dekui tiems kas padejo
1 karta pjauk 9 kartus keikis

User avatar
NO_DAMAGE
Posts: 300
Joined: 2005-08-07 11:53
Location: Vilnius, kartais Klaipeda
Contact:

2010-10-13 15:27

Tuo paciu paklausiu. Gal kas turi minciu ar zino kaip pagreitinti routeri. Nusipirkau Linksys BEFSX41. Internetas pas mane yra skynetas, tiesiogiai kabeli kisant i kompa siuncia is visokiu linkomaniju ir pan apie 10mb. O pajungus routeri greitis krenta iki 1mb. O jeigu kambariokas is torrentu kanors siunciasi, tai ir youtuba neblogai lagina. Googlinau, buvau rades kad MTU (maximum transmition unit) nustatymuose pakeisti i 1500. Tam kartui grietis isaugo iki 2mb, bet tik tam kartui. Veliau vel krito.

User avatar
evil
Posts: 840
Joined: 2009-07-28 22:16
Location: Kaunas
Contact:

2010-10-13 15:33

NO_DAMAGE wrote:Tuo paciu paklausiu. Gal kas turi minciu ar zino kaip pagreitinti routeri. Nusipirkau Linksys BEFSX41. Internetas pas mane yra skynetas, tiesiogiai kabeli kisant i kompa siuncia is visokiu linkomaniju ir pan apie 10mb. O pajungus routeri greitis krenta iki 1mb. O jeigu kambariokas is torrentu kanors siunciasi, tai ir youtuba neblogai lagina. Googlinau, buvau rades kad MTU (maximum transmition unit) nustatymuose pakeisti i 1500. Tam kartui grietis isaugo iki 2mb, bet tik tam kartui. Veliau vel krito.
O tik torrentus lėtai siunčia? Jei tik juos, o per http://www.speedtest.net gerai, tai užsidėk portų forwardus torrentam, nes dabar gaunasi, kad įeinančių neprijungia (jei utorrent naudoji tai apačioje geltonas zenkliukas dega). O jei kambariokas gerai torrentus siųsis tai nieko su jutube nepadarysi - nebent su juo draugiškai susitarsi, kad jis uždėtų limitacijas pas save sesijom (pvz. iki 50 globalių) ir limituotų trafiką iki pvz. 5 mb/s, nes toks routeris pats iš savęs sheipingo nepalaikys.

User avatar
Nemesiz
Posts: 335
Joined: 2008-10-14 14:13
Location: Kaunas/Siauliai
Contact:

2010-10-13 15:35

Kiek sieniu skiria tarp PC ir routerio? Ar rauteris yra pastatytas kampe? Ar yra kokiu metaliniu konstrukciju (radijatoriai ir panasiai) salia jo?

Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 1 guest