Private DC hub host

Viskas apie kompiuterinius tinklus...
Post Reply
User avatar
rKr
Posts: 1150
Joined: 2004-12-28 17:05
Location: Raudondvaris-Vilnius
Contact:

2009-08-08 15:09

Toliau kenciame nuo Telekomo. Kaip jau dauguma zino gyvenu kaime ir turiu Zebra (vogta). Taigi neturiu isoriniu priejimo prie savo servo (is isores nesi'ping'ina ir neprisijungia prie nieko). O labai reiktu tureti priejima prie savo failu.

Mano ideja: kur nors pakurti privatu DC Hub'a ir laikyti serva prie ten prisijungusy. Is idejos tai veiktu tik niekaip nerandu kas tai hostintu for free mazais srautais (visi for 1000+ users ir t.t.).

Gal kas esat toky mate, tai buciau labai dekingas uz linka.

Arba galit pasiulyt kokia nors kita ideja, siuo metu priimu visas idejas :)
Jei nori kad iš taves 4 metus tyčiotusi- aukštoji yra nuostabi vieta tai padaryti...

User avatar
Nemesiz
Posts: 335
Joined: 2008-10-14 14:13
Location: Kaunas/Siauliai
Contact:

2009-08-08 15:14

Na yra ivairiu programu (yra ir tokiu, kuriems regis nereikia isorinio IP (eina per tarpiningus, nelabai saugu manau)) o ir tu hubu prikurtu yra. Jei nori privaciai sau failus tik persikelineti tai manau tik per tarpininkus gausis. Beto ir hubai, viskas viksta p2p principu tai jei ir reikalausi kokio failo, tai neis prisijungti prie kompiuterio uz "sienos".
Processor: Intel® Core™2 Quad Q9450 2.66GHz
Motherboard: Asus P5E-VM HDMI
Physical Memory: 4 * ( Corsair XMS2 DHX CM2X2048-6400C4DHX )
I closed windows and opened Linux

User avatar
rKr
Posts: 1150
Joined: 2004-12-28 17:05
Location: Raudondvaris-Vilnius
Contact:

2009-08-08 15:27

Del DC prisijungimo y kompa tai kaip ir viskas praeina "passive mode" budu. Torrentai irgi puikiai sukasi. Bet prie kokio vnc-server ar ftp-server tai prisijungt neiseina.

Dar su ftp settingais pazaisiu prie progos, bet kiek anksciau bandziau- nepavyko.
Jei nori kad iš taves 4 metus tyčiotusi- aukštoji yra nuostabi vieta tai padaryti...

User avatar
Nemesiz
Posts: 335
Joined: 2008-10-14 14:13
Location: Kaunas/Siauliai
Contact:

2009-08-08 15:34

Na yra taip:

A - kompas turintis priejima (atvira porta)
B - kompas neturintis priejimo is isores.

Jei B kriepsis i A prasydamas failo - jis prisijungs ir gaus
Jei A megins prasyti is B - nebus susijungimo

Norint kad A gautu faila is B reikalingas C - tarpininkas. Schema butu tokia - A kreipiasi i C, kad jis pranestu B, kad turi jungtis prie A. Tokiu atveju viskas veiktu gerai nes B palaikytu rysi su C, is kurio lauktu komandu.
Processor: Intel® Core™2 Quad Q9450 2.66GHz
Motherboard: Asus P5E-VM HDMI
Physical Memory: 4 * ( Corsair XMS2 DHX CM2X2048-6400C4DHX )
I closed windows and opened Linux

User avatar
rKr
Posts: 1150
Joined: 2004-12-28 17:05
Location: Raudondvaris-Vilnius
Contact:

2009-08-08 15:48

Viska as puikiai suprantu ka nori pasakyt. Bet per torrenta (be tarpininko) prisijungia prie to kompo, o per FTP- ne.

Tiesiogiai torrentas tai butu be trackerio rankiniu budu yvedus IP adresa ir porta is to kompo siuncia. O FTP dar karta bandziau ir tai tikrai neveiks :)
Jei nori kad iš taves 4 metus tyčiotusi- aukštoji yra nuostabi vieta tai padaryti...

User avatar
Nemesiz
Posts: 335
Joined: 2008-10-14 14:13
Location: Kaunas/Siauliai
Contact:

2009-08-08 15:55

Torrentas - abu klientai gauna vienas kito IP ir porta. Jei A neprisijungia prie B, tuomet B jungiasi prie A. Vienu ar kitu atveju reikalingas bent vienas atviras portas.

FTP - naudoja dazniausiai ne viena porta. O norint naudoti tik 1 porta reikia naudoti ne pasive mode
Processor: Intel® Core™2 Quad Q9450 2.66GHz
Motherboard: Asus P5E-VM HDMI
Physical Memory: 4 * ( Corsair XMS2 DHX CM2X2048-6400C4DHX )
I closed windows and opened Linux

Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 1 guest