routerio konfiguracija

Viskas apie kompiuterinius tinklus...
Post Reply
User avatar
kaif
Posts: 157
Joined: 2008-02-02 14:56
Location: vilnius
Contact:

2008-07-28 21:10

ant dienu gavau nauja routeri ZyXEL 2602hw-61,is vokietijos,draiveriai visi vokiskos pajungimas irgi...

Turiu Meganet interneta
1.Idejau kabeli (kuriam interneta turiu) i DSL jungti.
2.Idejau kabeli (is pakuotes) i Lan 1 ir kita gala i kompiuteri.
3.Maitinimas ijungtas,viskas tvarkoj.
4.ijungus,iejau i 192.168.1.1 (i routeri) tai viskas buvo vokiskai ir nelabai kazka ir supratau kaip sukonfiguruot.
5.Radau firmware naujesne,anglu bet nemoku ja atnaujinti irgi(del kalbos).

tai vat prasau padeti...

operatorius meganeto pasake,turiu pajungti taip kad uzejant i interneta pasirodytu http://www.meganet.lt ,kad tinklas nutrukes ar pns. po sito visko kaip taip bus,skambinu jam ir sakau Mac adressa....


Routeri nusipirkau,kad pajungciau interneta delniukui ir laptopui
:rock:

User avatar
rKr
Posts: 1150
Joined: 2004-12-28 17:05
Location: Raudondvaris-Vilnius
Contact:

2008-07-29 08:56

kaif wrote:1.Idejau kabeli (kuriam interneta turiu) i DSL jungti.
Kas cia dabar? Meganetas paprastai ateina tinklo kabeliu, o ne DSLu :)) Ir kaip tu jy ten sugebejai ygrust... Siaip tai neveikia ir turi neveikt... Nusipirk paprasta WLAN stotele (kad ir D-Link) uz kokius 150lt. ir viskas bus gerai :)
Jei nori kad iš taves 4 metus tyčiotusi- aukštoji yra nuostabi vieta tai padaryti...

User avatar
kaif
Posts: 157
Joined: 2008-02-02 14:56
Location: vilnius
Contact:

2008-07-29 12:57

nu tai as sita tinklo kabeli idejau i DSL jungti...tu man nesakyk kad tesiog dlink ir tiek...paaiskink truputi koki kaip ir kur


tu gal kalbi apie tuos tipo Flashus idedi i stacionaru kompiuterio usb ir tesiog ijungi wifi laptope ir jis gaudo ne?
:rock:

User avatar
Dainius
Posts: 470
Joined: 2005-01-10 19:26
Location: Kaunas
Contact:

2008-07-29 13:03

http://bms.lt/lt/catalog/view/?id=35431
Toki nusipirk ir nesuk galvos su tais laidais...
P.S. Turi but abiejuose prietaisuose Wi-Fi, kad veiktu be laidu..

User avatar
kaif
Posts: 157
Joined: 2008-02-02 14:56
Location: vilnius
Contact:

2008-07-29 15:31

na tai wifi laptope yra,tai tesiog sita pajungiu i kompa ir ten instaliuoju ir viskas veiks?nes stancioniariam neturiu wifi :D :)
:rock:

User avatar
rKr
Posts: 1150
Joined: 2004-12-28 17:05
Location: Raudondvaris-Vilnius
Contact:

2008-07-30 10:16

Ner ka ten instaliuot :)

Kisi y to D-Linko WAN jungty ta laida kuris ateina is Merganeto, o LAN1 jungi kitu LAN kabeliu y kompa. Per WLAN notebooke tinklas jau buna. Jei nori pasikonfiguruot eini per IE y 192.168.0.1 ir ten pasileidi wisard (user: admin, password: admin greiciausiai). Visas mokslas :)
Jei nori kad iš taves 4 metus tyčiotusi- aukštoji yra nuostabi vieta tai padaryti...

User avatar
kaif
Posts: 157
Joined: 2008-02-02 14:56
Location: vilnius
Contact:

2008-08-06 12:51

o del tu bevielio tinklo adapteriu per usb nieko nezinai?nes zinai dideliu situs routerius nesinori... :)

nuspirkau dlinka sita tai ten yra tik jungtis internet,4 lanu jungtis viskas....i internet idejau mano interneto kabeli o lan1 i kompa....per instaliavima parode viskas tvarkoj,sukonfiguruotas (is disko) o pats internetas neveikia ne tame ne tame
:rock:

User avatar
Fuct_uP_Kid
Posts: 1192
Joined: 2005-11-26 15:44
Location: Vilnius
Contact:

2008-08-07 09:13

o web ruterio konfiguracija bandei ? as savaji linksys kai isigijau, tai cd nedejau net i kompa, 192.168.1.1 ir ten konfiginau viska. per lan portus kas pajungta buvo, tas veikia iskart suvedus pppoe nustatymus, bevieli kankinau pusdieni kol pradejo kraut puslapius ( ruteris gretimam sodo name pastatytas, del to gal :/, nors signala 42-52% gaunu) ...
[url=http://ubanimator.com][img]http://img64.imageshack.us/img64/2690/userbar347696om0.gif[/img][/url]

[b]Mb[/b] Abit KN9-S | [b]CPU[/b] Athlon 64 x2 +6000 stock for now | [b]Ram[/b] A-Data 3GB 800 Mhz | [b]VGA[/b] Club 3D HD4850 OVERCLOCKED | [b]HDD[/b] Seagate 160Gb SATAII NCQ/Samsung 500Gb SATAII | [b]CD/DVD[/b] Pioneer DVD-RW/Teac CD-RW | [b]Sound[/b] Creative Inspire P5800 | [b]PSU[/b] COOLER MASTER eXtreme Power Plus 460W | [b]TV[/b] Leadtek Winfast TV2000XP DK EXT

User avatar
kaif
Posts: 157
Joined: 2008-02-02 14:56
Location: vilnius
Contact:

2008-08-08 08:07

sutvarkiau jau :) dekui rkr,mac adressa reikejo kompo i routeri irasyt,blemba nu netas afigiennas notebooko ...be kabelio net :)))
:rock:

Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 1 guest