Kaip veikia Swich'as

Viskas apie kompiuterinius tinklus...
Post Reply
User avatar
SadiaV
Posts: 920
Joined: 2004-11-29 20:41
Location: Vilnius
Contact:

2007-01-06 15:03

Sveiki,
turiu tokia mazyte problema... Nelabai suprantu kaip veikia swichas... Esme tame kad interneta gaunu per kabeline (lyg) ten stovi specialus adapteris, po jo - swichas. Teoriskai, mano isitikinimu, as tureciau matyt kitus kompus mano tinkle... Bet kazkodel ne :(

Beje, i kompa kuris jungiasi prie swicho yra idetas wireless adapteris, kuris dar padalina ineta. naudodamasis net view matau tik kompus, pajungtus prie wireless network... Kame saknys?
my stuff:
[b]Laptop: [/b][color=DarkSlateGray][size=75] [url=http://reviews.cnet.com/HP_Compaq_Business_Notebook_**9420_Core_2_Duo_T7400_2_16_GHz_17_TFT/4507-3121_7-32199902.html]HP Compaq n x9420[/url] || CPU: Intel Core 2 Duo T7400 2.16 || VGA: Ati moblity Radeon x1600 256 mb ||Audio: Logitech Z-4 speakers ||;

[/size][/color][b]Laptop: [/b][size=75]Asus EEE 901

[b]PDA: [/b][color=DarkSlateGray][url=http://reviews.cnet.com/Dell_Axim_X51v/4505-3127_7-31503978.html]Dell Axim X51V[/url] || VGAout cable || SENA leather case || Creative EP-630 || Holux GPSlim236 || Omiz BT keyboard[/color][/size]

[b]PC: [/b][color=DarkSlateGray] Intel Celeron D 3.33GHz, Asus Radeon 9600xt/td, ASRock 755Dual-VSTA, BenQ FP767-12[/color] [url=http://www.modding.lt/forumas/showthread.php?t=265][b][size=75][color=green]project SNC[/color][/size][/b][/url]

User avatar
Drmomo
Posts: 74
Joined: 2007-01-17 23:33
Location: Vilkaviskis
Contact:

2007-01-18 18:43

Swic'as, tik paskirsto srauta, per ji nepadarysi lan'o, tokiem dalykam reikalingas marsrutizatorius, nuo jo yra jungiamas swic'as, kuris paskirsto interneta i kitus kompiuterius.Ir lana turi rodyti marsrutizatorius, o ne swic'as.

User avatar
gzipaz
Posts: 552
Joined: 2006-01-02 20:54
Location: Vilnius
Contact:

2007-01-18 22:04

pataisysiu tawe, switch galima padaryt LAN bet su juo nepadarysi kd netas butu ant visu pc, o routeris kptik ir neta i pc tinkle paskirsto ir LAN yra
[SIGPIC][/SIGPIC][u][img]http://www.userbars.com/galerie/images/files/3/6/nvidia2.png[/img][/u]
[img]http://img136.imageshack.us/img136/2436/clipboard010zc.jpg[/img]
[img]http://img76.imageshack.us/img76/2113/clipboard013ha.png[/img]
Runing on Vista :)
Powered by GForce8800GTX

gabrius
Posts: 3399
Joined: 2004-12-10 20:13
Location: Reutlingen
Contact:

2007-01-18 22:11

Internetas ant visų PC bus, jei bus Internet Sharing kompuose uždėtas.
Switchas neturės nustatymų, firewall'o integruoto, DSL modemo,wifi... Vnž, turės tik skyles UTP.

User avatar
gzipaz
Posts: 552
Joined: 2006-01-02 20:54
Location: Vilnius
Contact:

2007-01-18 23:54

na internetas su sharing nlb gaunasi, bent jau nevisais atvejais, as kazkada bandziau per switch'a padaryt kd netas butu bt nesekmingj , beto jej perinstaliuotum win wel wiska per nauja daryt reiktu o su routeriu ne
[SIGPIC][/SIGPIC][u][img]http://www.userbars.com/galerie/images/files/3/6/nvidia2.png[/img][/u]
[img]http://img136.imageshack.us/img136/2436/clipboard010zc.jpg[/img]
[img]http://img76.imageshack.us/img76/2113/clipboard013ha.png[/img]
Runing on Vista :)
Powered by GForce8800GTX

User avatar
Saint
Posts: 70
Joined: 2006-08-02 06:23
Location: Vilnius
Contact:

2007-01-24 15:48

swithas dirba toki darba. jis per viena is portu gauna paketa skirta kazkuriuo adresu. jo atmintyje yra surasyta prie kokio porto yra koks ip. jis paima ir tuo portu nusiuncia paketa. pagal minti pas tave turi stoveti modemas su routeriu pries switcha nes jei stovetu tik modemas tada skirtusi modemo ir kompiuteriu potinkliai. Seip tai klausimas kaip yra priskiriami ip kompam? pagal DHCP? turi buti sharingas ant kompu imestas kad galetum zeti kitu kompu turini, kompai tuti tureti butinai skirtingus vardus beje.
Work in progres :dremel:
[b]Case : 3%[/b]
Side panels: 5%
Front panel: 0%
Cooling: 0%
[b]Electronic: 5%[/b]
Light: 0%
Sound: 10%
[b]Inside: 0%[/b]
Seeving: 0%

User avatar
SadiaV
Posts: 920
Joined: 2004-11-29 20:41
Location: Vilnius
Contact:

2007-01-25 11:16

Situacija pasikeite :) nusipirkau wireless routeri. dabba lyg viskas normaliai veikia. Pries routeri stovi kazkoks adapteris/routeris ar kazkas pan
my stuff:
[b]Laptop: [/b][color=DarkSlateGray][size=75] [url=http://reviews.cnet.com/HP_Compaq_Business_Notebook_**9420_Core_2_Duo_T7400_2_16_GHz_17_TFT/4507-3121_7-32199902.html]HP Compaq n x9420[/url] || CPU: Intel Core 2 Duo T7400 2.16 || VGA: Ati moblity Radeon x1600 256 mb ||Audio: Logitech Z-4 speakers ||;

[/size][/color][b]Laptop: [/b][size=75]Asus EEE 901

[b]PDA: [/b][color=DarkSlateGray][url=http://reviews.cnet.com/Dell_Axim_X51v/4505-3127_7-31503978.html]Dell Axim X51V[/url] || VGAout cable || SENA leather case || Creative EP-630 || Holux GPSlim236 || Omiz BT keyboard[/color][/size]

[b]PC: [/b][color=DarkSlateGray] Intel Celeron D 3.33GHz, Asus Radeon 9600xt/td, ASRock 755Dual-VSTA, BenQ FP767-12[/color] [url=http://www.modding.lt/forumas/showthread.php?t=265][b][size=75][color=green]project SNC[/color][/size][/b][/url]

User avatar
Drmomo
Posts: 74
Joined: 2007-01-17 23:33
Location: Vilkaviskis
Contact:

2007-01-25 11:50

SadiaV wrote:Situacija pasikeite :) nusipirkau wireless routeri. dabba lyg viskas normaliai veikia. Pries routeri stovi kazkoks adapteris/routeris ar kazkas pan
Pas rauteri rauteris? ;) Paitaisyk :)
Intel Pentium 4 3Ghz; 1Gb ram; 2 x 80GB Maxtor HDD; nVidia GeForce 7300GS 256MB; Mac OS X Tiger.

ANGEL EYE Project:
0%---------------------------------------------45%-------------------------------------------------------100%

User avatar
SadiaV
Posts: 920
Joined: 2004-11-29 20:41
Location: Vilnius
Contact:

2007-01-25 20:02

Vz, situacija tokia:

Ateina kabelis is interneto tiekejo. Jis jungiasi i SURFboard® SB3100 External Cable Modem (nelabai suprantu kas ce du daiktas, nu kaip ir modemas, bet kazkoks kitoks :)...) I ta modema jungiu savo routeri, i routeri - kompus.
my stuff:
[b]Laptop: [/b][color=DarkSlateGray][size=75] [url=http://reviews.cnet.com/HP_Compaq_Business_Notebook_**9420_Core_2_Duo_T7400_2_16_GHz_17_TFT/4507-3121_7-32199902.html]HP Compaq n x9420[/url] || CPU: Intel Core 2 Duo T7400 2.16 || VGA: Ati moblity Radeon x1600 256 mb ||Audio: Logitech Z-4 speakers ||;

[/size][/color][b]Laptop: [/b][size=75]Asus EEE 901

[b]PDA: [/b][color=DarkSlateGray][url=http://reviews.cnet.com/Dell_Axim_X51v/4505-3127_7-31503978.html]Dell Axim X51V[/url] || VGAout cable || SENA leather case || Creative EP-630 || Holux GPSlim236 || Omiz BT keyboard[/color][/size]

[b]PC: [/b][color=DarkSlateGray] Intel Celeron D 3.33GHz, Asus Radeon 9600xt/td, ASRock 755Dual-VSTA, BenQ FP767-12[/color] [url=http://www.modding.lt/forumas/showthread.php?t=265][b][size=75][color=green]project SNC[/color][/size][/b][/url]

User avatar
Drmomo
Posts: 74
Joined: 2007-01-17 23:33
Location: Vilkaviskis
Contact:

2007-01-30 00:50

Taip, cia modemas, rauteris yra lyg pisiukas, kuris tik paskirsto tavo interneto srauta, o pats rauteris buna prijunktas prie modem.Tiesa sakant durnai padariai prikdamas rauteri, yra rauterizuotu modemu, kurie perpus pigesni ir atlieka ta pacia funkcija, tau butu reikeja tik is modemo pajungti i swica o poto is svico i kompiuterius, bet jau nieko nepakeisi ;)
Intel Pentium 4 3Ghz; 1Gb ram; 2 x 80GB Maxtor HDD; nVidia GeForce 7300GS 256MB; Mac OS X Tiger.

ANGEL EYE Project:
0%---------------------------------------------45%-------------------------------------------------------100%

User avatar
SadiaV
Posts: 920
Joined: 2004-11-29 20:41
Location: Vilnius
Contact:

2007-01-30 09:55

Matai, routeris turi wlan, tai ko man labiausiai reikejo...
Beje, yra dar vienas toks durnas dalykas kurio reikalauja iterneto tiekejas - reikia kiekviena karta prisijungt, jei kompas buna atjungtas nuo ineto porai valandu. Bet galima uzdet viena MAC adress kuris buna automatiskai pajungtas - routerio ;) Paluzus internetui ir jam vel atsiradus visi kompai automatiskai pasijungia prie interneto :)
my stuff:
[b]Laptop: [/b][color=DarkSlateGray][size=75] [url=http://reviews.cnet.com/HP_Compaq_Business_Notebook_**9420_Core_2_Duo_T7400_2_16_GHz_17_TFT/4507-3121_7-32199902.html]HP Compaq n x9420[/url] || CPU: Intel Core 2 Duo T7400 2.16 || VGA: Ati moblity Radeon x1600 256 mb ||Audio: Logitech Z-4 speakers ||;

[/size][/color][b]Laptop: [/b][size=75]Asus EEE 901

[b]PDA: [/b][color=DarkSlateGray][url=http://reviews.cnet.com/Dell_Axim_X51v/4505-3127_7-31503978.html]Dell Axim X51V[/url] || VGAout cable || SENA leather case || Creative EP-630 || Holux GPSlim236 || Omiz BT keyboard[/color][/size]

[b]PC: [/b][color=DarkSlateGray] Intel Celeron D 3.33GHz, Asus Radeon 9600xt/td, ASRock 755Dual-VSTA, BenQ FP767-12[/color] [url=http://www.modding.lt/forumas/showthread.php?t=265][b][size=75][color=green]project SNC[/color][/size][/b][/url]

User avatar
Black
Posts: 1402
Joined: 2004-11-25 11:00
Location: Worcester/United Kingdom
Contact:

2007-01-30 10:28

O kur klausimas ? Ar nepastebejau ? :)
[b]CPU:[/b] P4 1.7@2.1ghz willameta
[b]MB:[/b] DFI nb71-bc
[b]RAM:[/b] 256mb 266mhz noname
[b]HDD:[/b] IBM 40gb 7.200rpm 2mb cache
[b]VGA:[/b] ATI Radeon 9000vivo 64mb 128-bit

[b]Project: Simple&Clean[/b]

User avatar
SadiaV
Posts: 920
Joined: 2004-11-29 20:41
Location: Vilnius
Contact:

2007-01-31 00:34

Black wrote:O kur klausimas ? Ar nepastebejau ? :)
Klausimas buvo : kodel nematau tinklo kompu, pajungtu i swicha :) bet daba situacija pasikeite :)
my stuff:
[b]Laptop: [/b][color=DarkSlateGray][size=75] [url=http://reviews.cnet.com/HP_Compaq_Business_Notebook_**9420_Core_2_Duo_T7400_2_16_GHz_17_TFT/4507-3121_7-32199902.html]HP Compaq n x9420[/url] || CPU: Intel Core 2 Duo T7400 2.16 || VGA: Ati moblity Radeon x1600 256 mb ||Audio: Logitech Z-4 speakers ||;

[/size][/color][b]Laptop: [/b][size=75]Asus EEE 901

[b]PDA: [/b][color=DarkSlateGray][url=http://reviews.cnet.com/Dell_Axim_X51v/4505-3127_7-31503978.html]Dell Axim X51V[/url] || VGAout cable || SENA leather case || Creative EP-630 || Holux GPSlim236 || Omiz BT keyboard[/color][/size]

[b]PC: [/b][color=DarkSlateGray] Intel Celeron D 3.33GHz, Asus Radeon 9600xt/td, ASRock 755Dual-VSTA, BenQ FP767-12[/color] [url=http://www.modding.lt/forumas/showthread.php?t=265][b][size=75][color=green]project SNC[/color][/size][/b][/url]

Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 1 guest