Koloneles ACME

Viskas apie elektroniką ir apie viską, kas susiję su ja...

Post Reply
kephiii
Posts: 2
Joined: 2013-10-09 11:00
Contact:

2013-10-09 11:15

Sveiki visi,

Užklydau čia, tikėdamasis, jog padėsite ar įvertinsite kas gali būti per problema su kolonėlemis :)
Tai vat, pirmam kurse įsigijau https://www.varle.lt/kompiuteriu-kolone ... ystem.html" onclick="window.open(this.href);return false; šias kolonėles. Dabar, trečiam kurse, kazko boso jungtukas kitų kolonėlių atsisakė veikti :) Pastaba, aš esu teisės studentas, su elektra praktiškai mažai ko turiu bendro, bet nesinori išmesti kolonelių, tai galvoju, gal išeis ką nors pachalturinti :) Ikelsiu nuotrauką koks kištukas būtent nefunkcionuoja.
http://imageshack.us/f/716/4lda.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://imageshack.us/f/841/2int.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Būtent tas kištukas, kur įeina jungtukas nuo dviejų kolonėlių į bosą. Nežinau ar pakankamai aiškiai nupasakojau, jeigu kas nors neaišku ar reikėtu kitų nuotrauku, praneškite.

Lauksiu Jūsų pagalbos :)

User avatar
Justin
Posts: 261
Joined: 2011-12-27 20:58
Location: Vilkaviškis
Contact:

2013-10-09 15:23

pabandyk prijungt koki garsiakalbi prie ijungtos schemos ladukais (ta prasme, ne ikist kistuka i skylute, o susirast kontaktus, kuriu reikia ir pajungt.) viena laiduka gali jungt prie maitinimo '--' (paprastai juodas laidas, o jei juodo laido nera arba jie yra 2, tai junk prie ploksteje didziausios takelio ploto ir prie jo junk, ji turetum atpazint paprastai), o kita prie to lizdo kontaktu, pirma prie vieno, paskui prie kito, ir taip tikrint su kuriais veikia, su kuriais neveikia ar is viso neveikia. Jeigu i ta viena lizda sueina abi kolonkes tai turetu tas garsiakalbis grot nuo dvieju kontaktu. Jei gros, tai reiskias blogas arba lizdas, arba kistukas. Jei lizdas tai ji reiktu perlituot, arba prilituot laidus nuo kolonkiu tiesiogiai, o jei kistukas, tai dazniausiai buna nusilankste laidai prie pat kistuko, ir reiktu nukirpt kokius 5cm laido ir uzdet nauja kistuka. O ar kistukas, ar lizdas del to kaltas reiktu patikrint su 1.5V baterija ir pora laiduku. viena laiduka nuo baterijos laikyt prijungus prie to kistuko kontakto, kuris yra toliausiai nuo kistuko galo, o kita, pirma prie vieno, paskui prie kito. Prilietus antra laiduka prie kurio nors is likusiu kontaktu turetu pasigirsti toks tylus 'puf', jei jo nesigirdi, tai reiskias blogas kistukas, arba persilpna baterija, jei kas gali bandyt patikrint su krona(9v baterija), jei tuomet nebus 'puf', tai tikrai kistukas. Nesijaudink, su baterijom garsiakalbiu nesusprogdysi. Tiesa sakant, tau ta dalyka su baterija reiktu ismegint pirmiausia.
AMD Phenom II 955 BE @3.8 GHz / Club 3D Radeon R9 290 / Gigabyte GA-990XA-UD3 / Seagate 500GB 5400RPM + Samsung 320HJ / 2X2GB Kingston DDR3-1333 667 MHz / bequiet! POWER ZONE 850W / Scythe Yasya / Win 8 PRO 64-bit

User avatar
DjBendis
Posts: 479
Joined: 2008-12-20 16:01
Location: Kaunas
Contact:

2013-10-12 08:43

Bandimu net neverta daryti. Greiciausiai tas kistukas ir bus kaltas. Kaip jau sake nusipirk 3,5 sterio kistuka. Jis kainuos apie 1,50 lt jeigu ne ten beda tai gali buti tiesiog islauztas lizdas nuo schemos, bet mazai tiketina :)
AMD Phenom(tm) II X6 1075T xspc block|Crucial® Ballistix® Tactical Tracer 16GB|ASUS R9 290|VGA Cooler: Aqua Computer kryographics Hawaii 290|OCZ ZT SERIES 750W|SABERTOOTH 990FX|Corsair Obsidian 750 D|Fans: Corsair AF 140|Kingston Hyperx 240|Radeon R7 240

kephiii
Posts: 2
Joined: 2013-10-09 11:00
Contact:

2013-10-16 11:30

Dėkingas, vyrukai, už patarimus. Tačiau bėda yra ne kištuke, o toj plokštėj, į kurią kišasi kištukas. Būtent ta "skylutė" (nežinau kaip tiksliai išsireikšti) :duh: :D Nes jeigu kolonėlių kištuką kišu tiesiogiai į PC, jos veikia, bet jeigu kišant į bosą, kažko nekontaktuoja. Manau, kad pačiame bose problema. Gal kokių minčių? :idea: :geek:

User avatar
DjBendis
Posts: 479
Joined: 2008-12-20 16:01
Location: Kaunas
Contact:

2013-10-16 20:10

Jeigu jau toks biudzetinis varijantas. Tai siulau eiti i skelbiu ir susirasti naudotas kolonkes. Tikrai rasi kazka geresnio nei acme produkcija:) Ju tesiog neverta remontuoti.
AMD Phenom(tm) II X6 1075T xspc block|Crucial® Ballistix® Tactical Tracer 16GB|ASUS R9 290|VGA Cooler: Aqua Computer kryographics Hawaii 290|OCZ ZT SERIES 750W|SABERTOOTH 990FX|Corsair Obsidian 750 D|Fans: Corsair AF 140|Kingston Hyperx 240|Radeon R7 240

User avatar
Justin
Posts: 261
Joined: 2011-12-27 20:58
Location: Vilkaviškis
Contact:

2013-10-16 20:30

pabandyt pajunginet tas kolonkes laidukais prie paciu lizdo kontaktu, jei veiks normaliai, tai gali perlituot lizda, o jei ne tai gali buti kita begale problemu. o taip tai vo http://www.skelbiu.lt/skelbimai/sven-sp ... 57683.html" onclick="window.open(this.href);return false; , jos ir skambes geriau ir tarnaus ilgiau. O jei tikrai taip nori tu jas susitvarkyt tai nors papiesk schema su paintu, kur ir koks laidas eina. (is kompo i suba-tulpes, is subo i kalankes-ausiniu jungtis ir t.t.)
AMD Phenom II 955 BE @3.8 GHz / Club 3D Radeon R9 290 / Gigabyte GA-990XA-UD3 / Seagate 500GB 5400RPM + Samsung 320HJ / 2X2GB Kingston DDR3-1333 667 MHz / bequiet! POWER ZONE 850W / Scythe Yasya / Win 8 PRO 64-bit

Edvardas
Posts: 2
Joined: 2014-04-07 21:29
Contact:

2014-04-07 22:29

Išties acme firma niekados nesižymėjo tobula kokybę, tačiau pagal jų kainas dažnai būna ir negaila, jog aparatas sulūžta po poros metų už kurį mokėjai grašius. Aš patarčiau patarčiau pirkti naujas kolonėles, kurios laikys dar kelius metus.

User avatar
DjBendis
Posts: 479
Joined: 2008-12-20 16:01
Location: Kaunas
Contact:

2014-04-07 22:51

Ir vel reklaminis spamas
AMD Phenom(tm) II X6 1075T xspc block|Crucial® Ballistix® Tactical Tracer 16GB|ASUS R9 290|VGA Cooler: Aqua Computer kryographics Hawaii 290|OCZ ZT SERIES 750W|SABERTOOTH 990FX|Corsair Obsidian 750 D|Fans: Corsair AF 140|Kingston Hyperx 240|Radeon R7 240

Edvardas
Posts: 2
Joined: 2014-04-07 21:29
Contact:

2014-04-08 01:23

Ne spamas :) tesiog per gyvenima ne viena karta turejau Acme produktu ( ausines, koloneles, diskus). Diskai dar iki dabar vis dar veikia :) bet ausines ir koloneles senai suluzusios, kaskuriam namu gale pasleptos :)

User avatar
RytuxLTU
Posts: 287
Joined: 2012-11-02 21:17
Location: Kaunas
Contact:

2014-04-08 15:18

Edvardas wrote:Ne spamas :) tesiog per gyvenima ne viena karta turejau Acme produktu ( ausines, koloneles, diskus). Diskai dar iki dabar vis dar veikia :) bet ausines ir koloneles senai suluzusios, kaskuriam namu gale pasleptos :)
Pfff, pas mane acmės klaviatūrai virš 5metų ir nei sulūžo nei ką, tarnauja ir tarnaus :P

Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 1 guest