WiFi signalo stiprintuvas

Viskas apie elektroniką ir apie viską, kas susiję su ja...

User avatar
ResidentEvil
Posts: 2410
Joined: 2007-01-21 00:19
Location: Vilnius, Lithuania
Contact:

2011-03-19 02:04

Sveiki visi dar kartelį,

Yra pas mane Teo modemas Pirelli, turiu aš jame tokią opciją, vadinas įmontuotas WiFi siųstuvas.

Ir pagaliau pati problema. Vis silpnėja jo perduodamas wi-fi signalas...

Bandžiau daugybę įvairių būdų jam striprinti, t.y.:
1. http://foto.terpe.lt/inkelti/20110319/i26_DSC_0310.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
2. http://www.computechgroup.com/wp-conten ... surfer.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
3 = 2 + 1

Žinokite niekas nepadeda... Šiandieną bandysiu paskutinę instanciją - prilituosiu prie wifi antenos ilgą kokį nors laidą, gal bent tas padės, nes labai namiškiai sundžiasi jau jog trukinėja ryšys... (mano močiutė Counter Strike per steam žaidžia, joke :)) ) ...

Taigi mastau nusipirkti normalų stiprintuvą, kažką tokio pajungimui prie modemo kur eina papildomas maitinimas ir 1W galingumo stiprintuvas, kitajus siūlo ir 2W bet pagal USA standartus kur apie pirmąjį skaičiau, maksimum dėl sveikatos leidžia 1W stiprintuvą, o t.k. trečios galvos nenoriu ,kad užaugtų, manau ir 1W pakaks:

http://cgi.ebay.com/1W-WiFi-Wireless-G- ... 45f9060442" onclick="window.open(this.href);return false;
arba
http://cgi.ebay.com/New-Wireless-Signal ... 3cb61a4cbd" onclick="window.open(this.href);return false;

Taigi vat iškilo problema tokia, mano modemas neduoda atsukti antenos, kad prisukti antenos laidą, ar kitą anteną
http://foto.terpe.lt/inkelti/20110318/i6_DSC_0015.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
taigi reikės matyt jį ardyti ir ir daryti kažkokį panašų daikčiuką toje vietoje
http://foto.terpe.lt/inkelti/20110318/i ... nector.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;
Taigi klausimas jums:
kaip toji jungtis prie kurios prisisuka antena tiksliai vadinasi, kad ją užsisakyčiau?
O prie jos laidas viduje modemo lituojamas ar kaip ten viskas vyksta ?
Girdėjau jog tokiose vietose geriau iš viso nelituoti nes nukenčia signalo stipris ir t.t.

Toliau jau kaip ir aišku viskas, nusiperku elektrinį stiprintuvą, prisuku, susuku ir viskas (teoriškai) super veikia... :)

O dar toks į ateitį klausimėlis: Gal būna kokių antenų nebrangių ir su dizainu draugaujančių, mastau kokią galingesnę pajungt prie to stiprintuvo, kad vėliau namuose per wifi kokį tinklą padaryt ar kažką panašaus :)

Laukiu vienu žodžiu kai visada patarimų, blevyzgų diskusijų šia tema ir gal dar kokį išradimą padarysim su Jumis bediskutuodami :))

User avatar
X-log
Posts: 526
Joined: 2005-08-13 00:35
Location: Vilnius, Pasilai
Contact:

2011-03-19 10:15

Nei vienas tavo nurodytu budu signalo nestiprina (su antena signala galima tik sukoncentruoti kazkuria kryptymi).

Prie antenos laidu litavimai niekuo nepades, antena turi buti paskaiciuota konkreciam darbiniam dazniui

Jungtis vadinasi SMA, jos yra uzspaudziamos, siaip geriausia pirkti kabeli jau su jungtimis.

Dabar del visu stiprintuvu - jei gyveni name geriau nusipirk antra normalu routeri ir pastatyk ji kitam namo gale, jei bute - turetu uztekti ir vienos normalios stoteles (ka teo duoda yra paskutinis sh), pabandyk pazaisti su kanalais, gal kaimynu routeris/ kita buitine technika gesina tavo signala.

O isvis geriausia visur isvedzioti 1000BASE-T :D.

p.s. kiek pas tave zmoniu sedi ant to vieno routerio?

User avatar
zebr
Posts: 583
Joined: 2008-05-25 12:39
Contact:

2011-03-19 11:31

pas dede stovi namie routeris (nzn koks) ant spintos tai iki kito namo datempia ir normalei veikia

User avatar
sidabrinis
Posts: 531
Joined: 2006-03-01 18:37
Location: Raudondvaris
Contact:

2011-03-19 11:48

Tai jei routeris padoresnis ir bėdų nebūna. Geriau negailėt jau šitam reikalui. Pats nusprendžiau netaupyt ir jokių bedų neturiu.

dext
Posts: 120
Joined: 2004-11-28 12:00
Location: Sydney, Australia
Contact:

2011-03-19 12:29

XSAX! wrote:koks routeris geresnis?
OFF: Sidabrini, gerai pagalvok prieš atsakydamas - rizikuoji likt skolingas :D

User avatar
sidabrinis
Posts: 531
Joined: 2006-03-01 18:37
Location: Raudondvaris
Contact:

2011-03-19 12:43

Šitas geresnis : http://www.fortakas.lt/Marsrutizatoriai ... &ID=247670" onclick="window.open(this.href);return false;

Pats tokį naudoju. Jokių bėdų. Norėjau pigesnį imti, bet patarė man kad geriau tokį imti. Mano draugė pagailėjo pinigų ir įsigijo tokį : http://www.fortakas.lt/Marsrutizatoriai ... &ID=326585" onclick="window.open(this.href);return false; tai bėdų buvo nekartą...

dext : dar praėjau pro review saitus kelis :D Kad nebūtų bėdų :D

User avatar
sidabrinis
Posts: 531
Joined: 2006-03-01 18:37
Location: Raudondvaris
Contact:

2011-03-19 12:55

Na, tie kuriuos man teko čiupinėt su n standartu, palyginus su maniškiu niekuo geresni nebuvo. Bet garantuoti negalėčiau. Gal yra koks skirtumas..
Last edited by sidabrinis on 2011-03-19 12:58, edited 1 time in total.

User avatar
sidabrinis
Posts: 531
Joined: 2006-03-01 18:37
Location: Raudondvaris
Contact:

2011-03-19 13:02

Berods tokia : http://homestore.cisco.com/en-us/adapte ... ewprod.htm" onclick="window.open(this.href);return false; nepamenu dabar tiksliai tu raidžių paskutinių.

User avatar
sidabrinis
Posts: 531
Joined: 2006-03-01 18:37
Location: Raudondvaris
Contact:

2011-03-19 13:07

Koks ruoteris? dlink tai ne stebuklai.Nestebina sakyčiau.

User avatar
sidabrinis
Posts: 531
Joined: 2006-03-01 18:37
Location: Raudondvaris
Contact:

2011-03-19 13:17

Tai bėdų priežastis jau aiški - routeris.

User avatar
evil
Posts: 840
Joined: 2009-07-28 22:16
Location: Kaunas
Contact:

2011-03-19 13:21

HP gamina neblogus Networkingo devaisus. Daugeliui net life-time garantiją duoda. Vieną Wireless'ą teko bandyt - MSM310, vienas pigiausių HP modelių, bet ryšys geras ir stabilus: http://www.itbank.lt/info.php?part_numb ... 1&s=152156" onclick="window.open(this.href);return false;

User avatar
evil
Posts: 840
Joined: 2009-07-28 22:16
Location: Kaunas
Contact:

2011-03-19 13:29

Dar neblogi yra Mikrotik gaminiai, ten gali susikomplektuot pageidaujamo galingumo plokštę, prisikonfigūruoti krūvas bajerių, bet valdymas toks šiek tiek sudėtingesnis. Pigiausias iš variantų su integruota 400mW wireless plokšte:
http://www.frineta.lt/Wireless/Access_p ... ml#content" onclick="window.open(this.href);return false;

Susikomplektuoji su tinkamu maitinimo šaltiniu, korpusu ir antena kokia rimtesne - ryšio nepritrūks, ribos tik kompo wireless plokštė.

User avatar
ResidentEvil
Posts: 2410
Joined: 2007-01-21 00:19
Location: Vilnius, Lithuania
Contact:

2011-03-19 15:10

X-Log dėkui už pagalbą :)

Norėčiau paklausti,o kaipt į tą smą jungtį įsispaudžia laidas ? Įkiši laido gabaliuką į to balto daikto skylutę ir įkiši tą blizgantį pimpaliuką ? :D
Ar į to pimpaliuko skylutę įkiši laiduką ir tada įspaudi į baltą skylutę ? :)))))

User avatar
iller
Posts: 5302
Joined: 2004-11-25 14:00
Contact:

2011-03-19 16:01

ResidentEvilkas tau dabar, pavasaris užvaldė? OT

User avatar
Doomas
Posts: 172
Joined: 2010-02-03 10:09
Location: Klaipeda
Contact:

2011-03-19 16:50

Nesenai isigijau Linksys E4200.. tai labai padorus daiktas.. bet antenos stiprumes neperkazkos.. galetu but ir sitpresnis.
Kai nuvaziuoja stogas - atsiveria DANGUS.....
Image

Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 1 guest