Triukšmų mažinimas: Fan controll

Viskas apie elektroniką ir apie viską, kas susiję su ja...

User avatar
AndriuZ
Posts: 531
Joined: 2004-11-28 12:00
Location: Vilnius
Contact:

2008-01-09 07:27

ResidentEvil wrote:Gal kas nors turite ta bmp failiuka kur AndriuZ pirmame poste spausdinimui buwo priseges ?
hi
na reiks ten perziuret kas ir kodel neveikia ;)
siaip kurios konkreciai tau reikia ?

User avatar
ResidentEvil
Posts: 2410
Joined: 2007-01-21 00:19
Location: Vilnius, Lithuania
Contact:

2008-01-11 00:56

Na siaip anmnreiktu kad galima butu prie vieno reguliatoriaus jungti daug ventiliatoriu, kad prie vieno butu galima jungti viena ventiliatoriu ir kad butu galima pasidaryti termo kontroll :)

Nors nieko nesuprantu tose schemose bet teks ishmokt suprasti :D
Image

User avatar
saitek
Posts: 35
Joined: 2007-03-14 21:06
Location: drs
Contact:

2008-01-12 20:47

koky analoga galima naudoti vietoj k155LA18 ?, nes niekur nerandu jos:wallbash:

User avatar
minex
Posts: 502
Joined: 2005-07-24 20:39
Location: Mrj - Kaunas
Contact:

2008-01-12 21:27

"Evita" turi:)

User avatar
saitek
Posts: 35
Joined: 2007-03-14 21:06
Location: drs
Contact:

2008-01-12 22:12

evita gal ir turi, bet problema tame, kad man vienintele prieinama parduotuve yra Spikare, nes tik ji prekes siuncia paštu.

User avatar
minex
Posts: 502
Joined: 2005-07-24 20:39
Location: Mrj - Kaunas
Contact:

2008-01-13 10:38

O per siuntu tarnyba netinka? pristato net i namus, tik pinigus pries atsiunciant y banka reik nunest,

User avatar
DiAx
Posts: 48
Joined: 2005-08-07 10:44
Contact:

2008-02-11 22:04

Turiu klausima:
ar eis valdyti su kuria nors pateikta schema temos pradzioje stai toki fan'a
http://www.ipix.lt/out.php/i356455_DSC00924.JPG
ty, kuris jungiasi per molex.
Ar butinai reikia to, maza jungtimi, 3 laidais?
|AMD64 3800+|Leadtek 7600GT|1.5Gb RAM|Asus K8N4-E SE|180GB|

User avatar
BackBrain
Posts: 1404
Joined: 2007-02-26 18:29
Location: Vilnius
Contact:

2008-02-11 22:20

Jei turime 3 pin jungti, tai ten +12 | GND | Taho, jei molex +12 | GND.


FAN
+12 ant fan raudonas laidas
GND - zeme visur juodas laidas
Taho - tahometras, ant fan geltonas laidas

MOLEX
+12 geltonas
GND - zemjuodas
+5 raudonas

Taigi valdyti eis, paprasciausiai tavo fan paprastesnis be taho

PS
Tikekimes suprasi ka parasiau nes as tai jau nesuprantu :D :D :D
MCP MCTS MCITP:SA/EA MCSA/MCSE:Security

PASSED.70-236/70-270/70-290/70-291/70-293/70-294/70-298/70-299/70-351/70-620/70-640/70-642/70-643/70-646/70-647
NEXT....70-432/70-450/70-659/70-662/70-680/70-685/70-686

User avatar
DiAx
Posts: 48
Joined: 2005-08-07 10:44
Contact:

2008-02-12 15:39

Viska supratau, as tik galvojau, kad paprasti, kurie jungiasi per molex negali reguliuoti apsuku.
|AMD64 3800+|Leadtek 7600GT|1.5Gb RAM|Asus K8N4-E SE|180GB|

User avatar
zilwukas
Posts: 4
Joined: 2008-01-06 16:05
Location: bagas
Contact:

2008-03-24 19:11

turiu klausimeli nusipirkau 10k potenciometra ir pajungiau prie kompiuterio ventiliatoriaus bet man nei kiek nesireguliavo jo greitis meginau junkt prie juodo ir raudono laido bet vistiek nieko, gal zinot ko as nepadariau ar ne ten jungiau, ar reikia kokios dar varzos?

Image

http://www.rcl.lt/index.php?id=2&lang=l ... e=&frame=3

User avatar
minex
Posts: 502
Joined: 2005-07-24 20:39
Location: Mrj - Kaunas
Contact:

2008-03-24 20:57

Nelabai tinka potenciometrai reguliuoti įtampom, nėra jau toks jis galingas, kaisti gali. Jei tik du laidai yra ant aušintuvo tai prie raudono jungi, kur eina iš motininės laidas jungi y vidurinę koją, o kur eina laidas į aušintuvą, jungi ė kurią nori šoninę kojelę.

User avatar
zilwukas
Posts: 4
Joined: 2008-01-06 16:05
Location: bagas
Contact:

2008-03-25 12:30

Nelabai jis ten ir kais nuo 12v tik reik dadet kazkiek omu varza, o kaip tu sakei taip sulitavau ,bet tada visai nesisuka

User avatar
minex
Posts: 502
Joined: 2005-07-24 20:39
Location: Mrj - Kaunas
Contact:

2008-03-25 15:00

O testerį turi? Pasimatuok tarp kurių kontaktų keičiasi varža sukinėjant rankenėle, prie tų kontaktų ir junk vieną laidą perkirpus.
Pasižėk čia: http://www.williamson-labs.com/images/a ... t-bulb.gif tik nekišk į rozetę, kaip parodyte :))

Ir visaik nesvarbu, kad tik 12v, potencai nėra skirti įtampom reguliuoti, tam visada būna schema, kurioje potencas keičia varžą.

User avatar
Augys
Posts: 12
Joined: 2005-03-09 17:46
Location: Vilnius
Contact:

2008-04-10 11:07

Ir visaik nesvarbu, kad tik 12v, potencai nėra skirti įtampom reguliuoti, tam visada būna schema, kurioje potencas keičia varžą.[/QUOTE]

Na tu ir duodi .... Matosi kad visai i lankas .....

User avatar
minex
Posts: 502
Joined: 2005-07-24 20:39
Location: Mrj - Kaunas
Contact:

2008-04-10 15:07

Augys wrote: Na tu ir duodi .... Matosi kad visai i lankas .....
Argumentuok!

Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 1 guest