Triukšmų mažinimas: Fan controll

Viskas apie elektroniką ir apie viską, kas susiję su ja...

User avatar
kris
Posts: 172
Joined: 2006-02-25 14:48
Location: Kaishiadorys
Contact:

2007-02-07 20:43

ash buwau sudegines motininke. ir pasake kad del shuoliu sudege. pabandek pats: pajimk cooler`y padaryk jam junktuka ijunk i mb ir kelis kart ijunk ishjunk pamatysi pc nerodys jokiu gyvybes zhenklu, ir tex keisti MB
VW Golf GTI mk2, 1.8 dohc 110kw.

gabrius
Posts: 3399
Joined: 2004-12-10 20:13
Location: Reutlingen
Contact:

2007-02-07 21:43

Nu tai tokių gadinančių dalykų nepardavinėtų.
Bandžiau ant savo neužmušamo balto IBM'o - veikiant PC lupinėju kuleriokus, nieko.

User avatar
Tadastopp
Posts: 220
Joined: 2005-11-18 16:22
Contact:

2007-02-07 21:58

Na pas mane asmeniskai yra prie "chase fan" lizdo pajungtas ausinimas vga...kai nereikia ji tiesiog isjungiu (nes stovi passive ausinimas geras) ir dar niekas nesudege..."tfu tfu tfu" ;)

User avatar
AndriuZ
Posts: 531
Joined: 2004-11-28 12:00
Location: Vilnius
Contact:

2007-02-08 08:29

jack wrote:Nelygiagreciai jis pajungtas ;) . Ir kaip rasiau, galima parinkti nominalus taip, kad jis isvis nedegtu, bet fan'as tuo metu suksis sumazintomis apsukomis, o ne stoves. Pagrindinei schemai tas led ypatingos itakos nedaro, ir puikiausiai veikia ir be jo, tik idomu kokia jo paskirtis..
Ir dar, sitoj schemoj ausintuvas isvis nestoja, jis arba sukasi sumazintom apsukom arba max.
siaip jau Led 1 turetu arba degti arb ne

nes LA18 2 busenu mikroschema (arba loginis 1 arba 0), taciau kaip pas rusus daznai pasitaiko pas juos matyt gaunasi tarpine padetis :/

User avatar
vigiux
Posts: 874
Joined: 2005-11-04 11:04
Location: Klaipeda, LT
Contact:

2007-02-08 09:15

pas ruskius ir 0.5 yra :D
Intel E6300@2.3GHz:ASUS P5W DH-Deluxe:2x A-DATA 1Gb 667Mhz DDR2:Samsung SP1213C 120GB - SP2504C 250GB - HD252HJ 250GB:Club3D 5770HD:Plextor DVDR 810SA:Cougar CM550 PSU:Antec Nine Hundred:Roccat Kone
[img]http://img67.imageshack.us/img67/1290/userbarv1jm4.gif[/img]

User avatar
gizaliukas
Posts: 6
Joined: 2007-09-02 11:42
Location: Kaunas
Contact:

2007-09-04 20:35

Sveiki,
Sugalvojau ir as pasidaryt šį fanbus'a,naudojant LM317 mikroschemą, tačiau norečiau pabandyt padaryt papildymą - kokiu būdu galima būtų padaryt,kad šalia reguliavimo rankenėlės būtų ~5 led'ai,kurie rodytų fan'o galią? t.y. padaryk kazka panasaus kaip vu meter'is - didesne galia,daugiau led'u užsidega :)
Tikiuosi supratote mano mintį, ir turit idėjų kaip tai pdaryt :)

User avatar
Rsx
Posts: 1068
Joined: 2004-11-29 12:00
Location: Klaipėda
Contact:

2007-09-04 20:51

Athlon XP +1900 :: Ram: DDR 1gb :: Ati Radeon 9550 128mb 128bit :: Mb:Shutle AK32A :: HDD:Samsung 80Gb IDE + Samsung 250gb IDE ::Zalman 460W Psu

HTPC: AMD Duron 950mhz :: DFI AM35 :: SDR 256mb :: GeForce2 MX 32mb :: WD 10gb :: D-link wifi adapter

gabrius
Posts: 3399
Joined: 2004-12-10 20:13
Location: Reutlingen
Contact:

2007-09-04 21:26

Faina mikroschema! Jeigu kada atsiras laiko mano fanbuso pabaigimui, reiks papildyt penkiom AN6884, nėra jos tokios brangios, kaip LM391x.

User avatar
Rampage
Posts: 1641
Joined: 2006-06-12 01:25
Location: Kaunas
Contact:

2007-09-05 18:50

Man atrodo, gizaliukas nori padaryti taip, kad kuo daugiau uzsuki galingumo, tuo daugiau ledu dega. O ar cia vu meteris pades? :worried: Turejau kazkur linku i puslapius su ta schema, bet susi*iso bookmarks..
[img]http://img79.imageshack.us/img79/3091/userbarasqo1.gif[/img]

User avatar
gizaliukas
Posts: 6
Joined: 2007-09-02 11:42
Location: Kaunas
Contact:

2007-09-05 19:23

Na,manau,kad tai gali ir visai gerai suveikt-tik led'ai reaguotu ne nuo rankenėlės,bet nuo pačios paduodamos įtampos,ar ne? Tai koks gi galų gale skirtumas? Na,nebent,gal kažkokiu kitu būdu būtų dar lengviau,nei su šiuo vu meter'iu :) Tačiau, jei kartais kas ras dar kokią kitą idėją, tikrai būtų įdomu pamatyti :)

User avatar
Rsx
Posts: 1068
Joined: 2004-11-29 12:00
Location: Klaipėda
Contact:

2007-09-05 21:23

Paprastesnio tikrai nerasi. Tai mikrei signala reik jungti prie fan control išėjimo
Athlon XP +1900 :: Ram: DDR 1gb :: Ati Radeon 9550 128mb 128bit :: Mb:Shutle AK32A :: HDD:Samsung 80Gb IDE + Samsung 250gb IDE ::Zalman 460W Psu

HTPC: AMD Duron 950mhz :: DFI AM35 :: SDR 256mb :: GeForce2 MX 32mb :: WD 10gb :: D-link wifi adapter

User avatar
gizaliukas
Posts: 6
Joined: 2007-09-02 11:42
Location: Kaunas
Contact:

2007-10-27 09:58

Sveiki,
buvau susilipdęs tą fan-controll'erį su lm317 + 5 led'ų indikacija su AN6884,kaip pasiūlė Rsx. Bet yra bėda. Fan reguliuojas normaliai,viskas gerai,bet beda su ledais-jei jungiu Vin per kondensatorių ir pad. varžą,kaip parodyta schemoje, ledai nesireguliuoja. išėmus iš grandinės varžą vistiek tas pats. Jokios gyvybės. Jungiant Vin tiesiogiai prie controllerio išėjimo,t.y. išėmus ir kondiką ledai dega...visi kartu visalaik. Beto, reguliuojant fan apsukas,ledai visi kartu prigęsta-čia tipo vadinas bar mode,ar ne? O man reiktų tada dot mode...
Na,bet manau,supratot bėdą-kodėl jie visi reguliuojas kartu, ir kodėl su kondiku išvis nedega? P.S. kondikas tikrai geras,jau buvau 3 pakeitęs,vistiek tas pats...

User avatar
MaTeL1S
Posts: 1788
Joined: 2005-03-17 17:13
Location: Vilnius/Jurbarks
Contact:

2007-10-27 10:12

Pasiskaityk tos mikrės datasheete kokios įtampos intervale kinta ledai ir tada pagal tai apsiskaičiuok varžą.
[url]http://www.matelisnori.dar.lt/[/url]
[url=http://forumas.modding.lt/viewtopic.php?p=76605#p76605]mano konpiuteris[/url]

User avatar
gizaliukas
Posts: 6
Joined: 2007-09-02 11:42
Location: Kaunas
Contact:

2007-10-27 12:21

Hehey! Nepatikėsi,bet prie šito aš knisausi kokias 3 dienas... dabar pakeičiau kodiką(ir vėl), idėjau paderinamą varžą,10k,ir uolia,jis veikia!
dekui ;)

User avatar
ResidentEvil
Posts: 2410
Joined: 2007-01-21 00:19
Location: Vilnius, Lithuania
Contact:

2008-01-08 09:46

Gal kas nors turite ta bmp failiuka kur AndriuZ pirmame poste spausdinimui buwo priseges ?
Image

Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 2 guests