Montažinių plokščių (PCB) gamyba

Viskas apie elektroniką ir apie viską, kas susiję su ja...

User avatar
Exeem
pcsupport.lt
Posts: 1966
Joined: 2004-11-27 11:00
Location: Vilnius
Contact:

2004-12-21 15:08

nzn, man is kazkokios papkes istruake, ten kaip paprasta skaidre, tik kad didele. Dar noreciau pasiteirauti, jei tarkim as noriu tarkelius tureti ant abieju pusiu, tai man reiketu vienu kartu apsvitinti plokste is abieju pusiu? Jei ne, tai kaip ?

User avatar
AndriuZ
Posts: 531
Joined: 2004-11-28 12:00
Location: Vilnius
Contact:

2004-12-21 15:49

Bent jau aš švitinau iškart abi. Tiksliau pirma vieną apšvitini, apverti plokštelę švitini kitą. Švitinant reikia žiūreti, kad kuo mažiau apsišviestų kita pusė. Gali netgi ta mėlyna plėvelę atgal uzklijuot.
dar kas liečia dvipuses :
pasidaryk kampuose skylutes, kad ir busimų tvirtinimo varžtų (tik dar kolkas plonu grazteliu). pagal jas galesi lengvai sutaikyti kad nesigautu persistume vaizdai.
Kai ėsdinsi vėlgi reiktu geriausiai vertikaliai kišti į geležies chlorida ir maišyti ėsdinant.

User avatar
Exeem
pcsupport.lt
Posts: 1966
Joined: 2004-11-27 11:00
Location: Vilnius
Contact:

2005-01-05 15:05

Pagaliau siaip ne taip, gal is 5 karto pavyko pasigaminti PCB, dabar esu labai laimingas, stai rezultatas :

Image

User avatar
Rsx
Posts: 1068
Joined: 2004-11-29 12:00
Location: Klaipėda
Contact:

2005-01-05 15:18

O čia ant popieriaus ar ant montažinės?

User avatar
Exeem
pcsupport.lt
Posts: 1966
Joined: 2004-11-27 11:00
Location: Vilnius
Contact:

2005-01-05 15:20

Tu ka, cia montazine plokste su variais takeliais :)

User avatar
Rsx
Posts: 1068
Joined: 2004-11-29 12:00
Location: Klaipėda
Contact:

2005-01-06 08:35

O aš galvojau kad čia tas popierius apie kutį auksčiau šnekėjot :rolleyes:

User avatar
AndriuZ
Posts: 531
Joined: 2004-11-28 12:00
Location: Vilnius
Contact:

2005-01-06 09:08

exeem wrote:Pagaliau siaip ne taip, gal is 5 karto pavyko pasigaminti PCB, dabar esu labai laimingas, stai rezultatas :


Tai visgi kame buvo problema ?

User avatar
Exeem
pcsupport.lt
Posts: 1966
Joined: 2004-11-27 11:00
Location: Vilnius
Contact:

2005-01-06 09:49

Visu pirma is pradziu man pardave ne UV lempa, nors buvo parasyta kad UV, patikrinau ant lito, litas nesviecia, kurinis kuri as pirkau nelabai graziai viska dare, arba labai letai ryskino, arba per 1s, ir po tokio ryskinimo nusigrauzdavo varis po kurio laiko, taigi as nusipirkau ryskalo is evitos uz 5lt, ir viskas gavosi, tik kad koncentracija FeCl3 turi buti nemaza, nes grauziau daugiau kaip 30min. Bet viso to pasekoje as labai patenkintas :)

User avatar
Rsx
Posts: 1068
Joined: 2004-11-29 12:00
Location: Klaipėda
Contact:

2005-01-06 16:54

O kokia maždaug savikaina?

User avatar
Exeem
pcsupport.lt
Posts: 1966
Joined: 2004-11-27 11:00
Location: Vilnius
Contact:

2005-01-06 19:56

Nemaza :) Paskaiciuok kai andrius uvo pateikes daliu sarasa.

User avatar
Rsx
Posts: 1068
Joined: 2004-11-29 12:00
Location: Klaipėda
Contact:

2005-01-27 15:25

Apie 20lt o vietoj tos universalios montazines plokstes nebutu galima naudoti kokios kitokios daug pigesnes???
Athlon XP +1900 :: Ram: DDR 1gb :: Ati Radeon 9550 128mb 128bit :: Mb:Shutle AK32A :: HDD:Samsung 80Gb IDE + Samsung 250gb IDE ::Zalman 460W Psu

HTPC: AMD Duron 950mhz :: DFI AM35 :: SDR 256mb :: GeForce2 MX 32mb :: WD 10gb :: D-link wifi adapter

User avatar
Exeem
pcsupport.lt
Posts: 1966
Joined: 2004-11-27 11:00
Location: Vilnius
Contact:

2005-01-27 17:53

Rsx nu tu duodi, vien UV lempa 23LT :D

User avatar
Rsx
Posts: 1068
Joined: 2004-11-29 12:00
Location: Klaipėda
Contact:

2005-01-28 14:47

Tirkai net nepagalvojau :D Bet as turiu ta aparata pinigam tikrinti todel UV lempos man neprireiks.O tai ar yra kokia pigesne plokste kuri butu panasi i ta uz 8lt?
Athlon XP +1900 :: Ram: DDR 1gb :: Ati Radeon 9550 128mb 128bit :: Mb:Shutle AK32A :: HDD:Samsung 80Gb IDE + Samsung 250gb IDE ::Zalman 460W Psu

HTPC: AMD Duron 950mhz :: DFI AM35 :: SDR 256mb :: GeForce2 MX 32mb :: WD 10gb :: D-link wifi adapter

User avatar
AndriuZ
Posts: 531
Joined: 2004-11-28 12:00
Location: Vilnius
Contact:

2005-01-28 14:51

Rsx wrote:Tirkai net nepagalvojau :D Bet as turiu ta aparata pinigam tikrinti todel UV lempos man neprireiks.O tai ar yra kokia pigesne plokste kuri butu panasi i ta uz 8lt?


nueini i turgu nusiperki pora lapu stiklo tekstolito, tada nusiperki purskiamo fotorezisto ir pasidarai savo stiklo tekstolita su fotorezistu. gaunasi pigiau.

User avatar
Rsx
Posts: 1068
Joined: 2004-11-29 12:00
Location: Klaipėda
Contact:

2005-01-28 15:05

O kuris budas geresnis pirkti gatava ar darytis?O del gamybos tai bus tas pats kaip ir sitas straipsnis tik vietoj tos is lemonos reiketu deti pasigaminta?ar as teisus?
Athlon XP +1900 :: Ram: DDR 1gb :: Ati Radeon 9550 128mb 128bit :: Mb:Shutle AK32A :: HDD:Samsung 80Gb IDE + Samsung 250gb IDE ::Zalman 460W Psu

HTPC: AMD Duron 950mhz :: DFI AM35 :: SDR 256mb :: GeForce2 MX 32mb :: WD 10gb :: D-link wifi adapter

Post Reply
  • Information
  • Who is online

    Users browsing this forum: No registered users and 1 guest